- Učlanjen(a)
- 07.02.2005
- Poena
- 320
Nesto sam se pitao, da li postoji nacin da se SLi forsira u igri koja nema podrsku za SLi?
I zar bese SLi nije na driver nivou prvenstveno?
I zar bese SLi nije na driver nivou prvenstveno?
To je otprilike to.Ako drajver ima u sebi "preset" za odredjenu igru onda i SLI ima da ubrza render.....i to je najbitniji faktor....naravno i ako naslova nema u spisku igara u drajver presetima, to ne znaci da SLI nece doneti ubrzanje.Sa svakom novijom verzijom drajvera, ubrzanje igara sa SLI\Crossfire je vece.Fakat.Sa druge strane, ako igra ima "podrsku" za SLI to obicno znaci da je uzasno neoptimizovana 😉 Salu na stranu, nema jos igara koje su pravljene bas za SLI.
aha...pa ima i toga...vidis, igre kao sto je WoW su malko starije od ovih danas, nisu nakrcane shaderima\texturama\normal mapama i slicnim dzidzbidzama pa otuda i razlog zasto ne reaguju na SLI....verujem da je glavni razlog to sto niko iz nvidie ili atija nije video WoW kao naslov dovoljno hardverski zahtevan\vizuelno atraktivan za SLI\Crossfire....kako onda recimo neke igre ne podrzavaju SLi? Znaci da se podrska mora implementirati u kodu igre, recimo World of Warcraft uopste ne reaguje na SLi...
AFR je laksi za implementaciju ali bolje performanse se mogu postici sa SFR modom ako je igra pisana tako da postuje pravila programiranja u SLI/SFR modu.
kako onda recimo neke igre ne podrzavaju SLi? Znaci da se podrska mora implementirati u kodu igre, recimo World of Warcraft uopste ne reaguje na SLi...
zanimljivo je da sam se zadnjih dana zezao sa SLi sistemom i naravno igre koje su imale uredan profil u driverima su radile korektno, pod AFR ili SFR zavisi kako koja ali zanimljivo je da svaka igra koja nije imala profil te po defaultu nije koristila SLi kada bih joj napravio profil uvek bi se bolje/stabilnije ponasala pod SFR iako zasigurno nema podrsku za SLi nego sam je ja forsirao... eh ko ce ih znati 🙂
^ pa da, tako i ja mislim....
e sad ,iz sve ove price izlazi sledece:
-programeri mogu ubaciti podrsku za multi GPU
-drajveri uvek mogu da poteraju SLI i ubrzaju render, sa ili bez prethodne podrske(ako ima profil u drajveru-tim bolje, ako ga nekim slucajem nema-a retko- onda se moze napraviti profil)
Phiii....ovo je bas napredovalo....
@crussader: sta si terao u SLI modu? taj GTO ili nesto drugo?
40% je solidan rezultat, ipak...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari