Šta je novo?

Slepi putnik u Foxmailu

Sasa_NS

Slavan
Učlanjen(a)
20.05.2005
Poena
319
Skinem danas sa Softpedia sajta program Foxmail 6.0 beta 2, da probam to čudo od mail programa koje svi hvale... I zaista nije loš, naprotiv...🙂

Međutim, sa njim sam dobio i slepog putnika: "CnsMin" 😡

A na tom sajtu tvrde "100% no spyware, malware and ostala gamad"!? :smash:

Izgleda neka kineska zezancija koja se uvlači u IE i menja slova koja kucaš u kineske znake i vodi te na neki njihov pretraživač, a kasnije počne i da te malo ozbiljnije zeza, pa čak i da ruši sistem... :S:

http://www3.ca.com/securityadvisor/pest/pest.aspx?id=453072511

Istina, kod mene se baš ne bi "leba najeo" jer koristim Operu...

Nadam se da su ga Ad_Aware i Spyboot temeljno skenjali, ne volim da imam takvu gamad po računaru.

Zanimljivo da Avira AntiVir Personal Edition nije ništa registrovao?

E, da. Pre nekoliko nedelja sam isto tako našao trojanca (nisam mu zapamtio ime, nažalost) u instalaciji programa AutoGK... Dakle, u freeware programima ipak ima svega i svačega, verovali ili ne. Oprez... :crash:

Prilozi

• Print copy.webp
    Print copy.webp
    89.8 KB · Pregleda: 52
Poslednja izmena:
u autogk skinutom sa originalnog sajta nema trojanaca, garantovano, a ko zna sta je tvoj program dektetovao...

za spyware ti i treba spybot ili tako nesto, antivirusi ih uglavnom ignorisu...

Ad-Aware ga je uspešno očistio, a za njim sam poterao i Spyboot, za svaki slučaj...

U drugom prolazu oba su javili da više nema opasnosti...

Što se tiče AutoGK, i ja sam bio iznenađen, jer kada sam ga ranije instalirao, bio je zaista čist. Za ovu verziju sa trojancem nisam siguran dakle sam ga skinuo, ali bio je definitivno unutra...

Verovatno si u pravu, nisam neki ekspert za zaštitu od takve gamadi, pa ponekad umem da pomešam pojmove...

adware je nesto sto ti ponekad (ili cesto) prikazuje, a onome ko je napravio program donosi neku zaradu... spyware je nesto mnogo zlocestije...
ne cudi me odluka autora da ubaci tako nesto, jer kontam da je garant dosad dobio jedno 2$ u donacijama |[[ moze da se deinstalira bez problema i jako mi se svidja ova stavka:
Eighth, it only works within IE (firefox users won't notice it)

malo ot:
secam se da sam za neke jako popularne fw programe gledao kolike su donacije, pa sam se zaprepastio, tj red velicine <100$,a u pitanju su aplikacije koje postoje godinama...
i onda se cudimo sto free sw propada ili postaje komercijalan... od slave i entuzijazma se ne zivi, a razvoj svake aplikacije kosta, a hosting da ne pominjem...

Sasa_NS je napisao(la):
E, da. Pre nekoliko nedelja sam isto tako našao trojanca (nisam mu zapamtio ime, nažalost) u instalaciji programa AutoGK...
Len0x (autor AutoGK) je jasno rekao da je ubacio adware. Nije reč o nekom nasty programu, ako se deinstalira priloženim uninstall programom sasvim će nestati a AutoGK će nastaviti normalno da radi. Za paranoične je neko napravio i program za full uninstall (čisti Registry). Ako ne grešim, najnovije verzije AutoGK nemaju adware. Kako god, zaista nije reč o trojancu niti o nekom programu koji pravi štetu.

Ovo sa FoxMail-om je već druga priča. Ja spomenuh to pre neki dan pa me uveravaše da je to mit i propaganda konkurencije. 😡

Nazad
Vrh Dno