Šta je novo?

Sledeci Duke Nukem

*Snake*

Slavan
Učlanjen(a)
27.02.2007
Poena
319
http://www.computerandvideogames.com/317227/next-duke-nukem-reveal-soon-teases-pitchford/ na ovom linku je jasno da je u planu/se radi nova Duke Nukem igra. Sto se mene tice, nimalo me ne zabrinjava buducnost Duke-a zbog DNF-a. Jasna je situacija: 3DRealms se raspao, Pitchford je upao u pricu sa svojim timom zeleci da spasi originalnu tvorevinu 3DR-a, sto se ispostavilo kao ne bas tako dobra ideja (za nas igrace), ali to ne menja cinjenicu da je Gearbox fantastican tim pun talenata koji je skoro u rangu ID-a ili Crytek-a.
Sto se novog Djuka tice, palo mi je na pamet da bi bilo kul da Gearbox licencira Unreal endzin 4 za igru (koji ce sigurno da nas odusevi kao sto je to svojevremeno uradio Doom 3 endzin na E3 2001/2 predstavljanjima i koji ce biti temelj next gen-a). S obzirom da se nijedna igra u istom nece pojaviti pre kraja 2013. ili pocetka 2014. Gearbox bi imao vremena da cudo napravi od igre do neke tamo recimo 2015/2016. Znaci, samo posvecen rad, bez preambicioznosti moze da dovede do igre koju smo zeljno iscekivali posle cuvenog DNF 2001 E3 trejlera. Recept? Duke 3D + E32001 trailer - velike ulice i sjaj Las Vegasa koji napadaju vanzemaljci, ljudi vriste, beze, dosta krvi, izivljavanja, mnogo interaktivnosti, razna interesantna vozila (automobili, motori, kamioni, tenkovi?) i bez pretvaranja Djuka u klovna (sto je donekle uradjeno u DNF-u). S druge strane, dobra igra u nabudzenom U3 endzinu (setite se Samaritan demoa http://www.youtube.com/watch?v=RSXyztq_0uM) isto ne bi skodila :) Sta vi mislite o svemu ovome?

Pa normalno da nece raditi igru u onom prastarom engineu..cak su za Forever mislili da promene ali na kraju su bili u fazonu izdace tako zbog rada 3D realmsa a sledeci DN ce naravno biti u drugom engine-u..nek bude u borderlands engine-u pa je ok pa videce se jos.. xD

Ma kakav borderlands engine, pa da bude kao crtani film:d... Voleo bih da vidim u Unreal 4 Djuka i da to bude moderna shooter igra a ne kao ovaj Forever koji vuce korene jos iz 2000.god.

Ma kakav Djuk, bolje nek smisljaju nesto novo posto je ovaj poslednji bio jadan i bedan i to ne samo u tehnickom smislu. Sto se tice tih kul i macho igara, Bulletstorm je obrisao patos sa njim i pokazao sta je originalna i zabavna igra.

Bulletstorm je objasnio, mada bih voleo i da vidim novog, ljudski odrađenog, Đuke... *** nostalgija i dalje čuda čini...

Meni je do yaya legao, iako sam krenuo da ga igram čekajući Đuku, koji je ispao đubre, mada sam i njega završio zbgo ranijih kredita... Ali bulletstorm je s onim combo slow mo killovima i zanimljivim oružjem zaista objasnio. Voleo bih da vidim drugi deo BS (mada sumnjam, zbog loše prodaje), jer je prvi imao dosta potencijala koji nije iskoristio kako treba. Back to topic... Nadam se da će gearbox obratiti pažnju malo i preuzeti neke cake i iz BS-a, jer mislim da ovaj novi Đuka ne može da opstane ako ostane potpuno old school. Kada bi uradili igru na fazon bulletstorm gejmpleja, ali sa boljim humorom i Đukom s gomilom različitih vozila i zezancija, mislim da bi to bio pogodak.

BS je ste kul igra, ali osim najosnovnijeg sub sub zanra, nema nista zajednicko sa Djukom. Nego ljudi, ne znaci da je jedna losa igra = propast za fransizu :) Tomb Raider je imao 2-3 neverovatno glupa nastavka, pa to nije drasticno umanjilo znacaj Lare medju gaymerima. Videcemo sta ce biti dalje, ali opet, ja se ne bojim za Djuka ;)

ps: Mali offtopic, citao sam da je Mark Rein rekao da je "Unreal 3 endzin ****** (citirano "shit") u odnosu na ono sto nas ceka u Unreal-u 4" (mrzi me da kopam link). Ako tamo neki medju glavnim bajama u Epic-u moze da kaze da je ona lepota od Samaritana i sve ostalo vidjeno u U3-u ****** u odnosu na sledecu stvar, boze me sacuvaj sta li nam se novo sprema : )) Naravno, to moze da bude marketinski trik, ali nekako sumnjam da jeste :)

BS je propao na trzistu, Epic je otkazao nastavak i People Can Fly rade na novom [nenajavljenom] projektu.

Šteta za to, baš šteta. Ali voleo bih zato da Đuka pozajmi neke gejmplej mehanike od BS zasledeću igru, tipa te combo slo mo killove... sa Đukinim opaskama tokom perverzija prilikom raskomadanja protivnika sve to bi otišlo na neki novi nivo. Moja poenta je da Đuka (uf, što volim da ga zovem tako) ne može ad opstane kao potpuno old school pucačina na tržištu, pa i da ima najbolju grafiku u trenutku izlaska, zato bih voleo da vidim neke novije forice, tipa već pomenute combo slo mo killove uz Đukine komentare, koji verujem da bi izuli. em zadovoljni matorci što je Đuka back in style, em zadovoljni klinci koji maltene nisu ni čuli za njega do izlaska DNF-a.

Problem Djuka kao sto rekoh nije samo u tehnickom aspektu vec i u vremenskom i kvalitetu fora i opaski. Gameplay, tj. napucavanje i mehanika igre nije bas bila toliko losa, dok su fore, provale i originalnost gotovo dno dna za sadasnje vreme. Bulletstorm on the other hand je imao odlicnu i veoma zanimljivu mehaniku, raznovrsne lokacije, zanimljivu "macho" pricu sa mnogo kvalitetnijim dijalozima i monolozima, jednostavno nesto originalno i mnogo veci replay value, pa sam ga i presao 2 puta i svakako mi je bio nekoliko puta kvalitetniji nego Djuk koga sam jedva zavrsio, a realno nisam ni imao zelju. Zato iskreno i ne zelim novi Djuk, njemu je vreme u 90-im a ne sada, jer da bi sada bio u fazonu mora sve iz korena da se promeni a na de se puca na neku kartu kvazi nostalgije, tako da onda mogu da prave sasvim novu igru i drugaciju i da je pri tome nazovu kako hoce.

Ah da, zaboravi i novog Sema koji je objasnio sta predstavlja oldskul izivljavanje i napucavanje. Nije bio vrhunska igra kao prethodnici ali je i dalje bio veoma kvalitetan.

Vrh Dno