Šta je novo?

Slanje powerbanka iz Nemacke

kwisko

Cenjen
Učlanjen(a)
05.12.2010
Poena
159
Zna li neko ako bi poslao jedan manji powerbank do 200 grama u vazdusastoj koverti iz Nemacke u Srbiju, da li bi se to carinilo ili bi proslo bez carine?
Vrednost nije veca od 20 eura.

do 50eur nema carine, e sad zavisi na koliko oni procene da vredi :)

Nađoh ovo na netu, za pošiljke od fizičkog lica drugom fizičkom licu, nisam isprobavao u praksi, neka se javi neko da potvrdi :)

- Pošiljke male vrednosti poslate od strane fizičkog lica drugom fizičkom licu -

Domaći i strani državljani oslobođeni su od plaćanja uvoznih dažbina na pošiljke male vrednosti koje besplatno primaju od fizičkih lica iz inostranstva, pod uslovom da te pošiljke nisu komercijalne prirode, u ukupnoj vrednosti do 70 evra, u dinarskoj protivvrednosti.

Pošiljka je nekomercijalne prirode, ako:

1) se radi o povremenim pošiljkama,

2) se pošiljka sastoji od robe namenjene isključivo za ličnu upotrebu korisnika povlastice ili članova njegove porodice, koja po svojoj prirodi i količini ne ukazuje da se radi o komercijalnoj pošiljci,

3) ne postoji bilo kakva obaveza plaćanja primaoca pošiljke.

Ako pošiljka sadrži duvan i duvanske proizvode, oslobođenje od plaćanja uvoznih dažbina odnosi se na sledeće količine: 50 cigareta, 25 cigarilosa (cigare težine do 3 gr po komadu), 10 cigara, 50 gr duvana za pušenje ili odgovarajuća kombinacija količine navedenih duvanskih proizvoda.

Ako pošiljka sadrži alkohol i alkoholna pića, oslobođenje od plaćanja uvoznih dažbina odnosi se na sledeće količine: destilisana i žestoka alkoholna pića sa procentom alkohola većim od 22%, nedenaturisani etil alkohol sa procentom alkohola od 80% i više (1 litar) ili destilisana i žestoka alkoholna pića, aperitivi sa osnovom u vinu ili alkoholom i slična pića sa procentom alkohola ne više od 22%, penušava i likerska vina (1 litar) ili odgovarajuća kombinacija količine navedenih pića i ostalo vino (1 litar).

Ako pošiljka sadrži parfeme i toaletne vode, oslobođenje od plaćanja uvoznih dažbina odnosi se na sledeće količine: parfemi do 50 ml ili toaletne vode do 25 ml.

Vrednost pošiljke ne obuhvata iznos stvarno plaćenih troškova prevoza, odnosno poštarine.

Oslobođenje od plaćanja uvoznih dažbina ne odnosi se na pošiljke čija je ukupna vrednost veća od propisane vrednosti, kao ni na pošiljke koju domaći i strani državljani primaju od pravnih lica iz inostranstva.

U ovom slučaju je propisano i oslobođeno od plaćanja PDV.

Zna li neko ako bi poslao jedan manji powerbank do 200 grama u vazdusastoj koverti iz Nemacke u Srbiju, da li bi se to carinilo ili bi proslo bez carine?
Vrednost nije veca od 20 eura.
Das privatnim prevoznicima/autobusima i za par evra odnesu u srb

Ma samo to slati preko privatnih prevoznika se ne isplati,a da li se sme pismom slati taj powerbank jer ipak je to kao zapaljivo jer ima litijumsku bateriju?

Probaj pa ces videti kako ces se provesti..

Molim te napiši mi koji model je u pitanju, živo me zanima šta je to što ne može da se kupi kod nas pa mora da se cima i rešava iz Nemačke?!

Da li baterije/powerbank prolaze u avio saobracaju ? Nisam siguran....

Ja već godinama nosim powerbank 10000mAh u rancu zajedno samnom gore u avion, nikad niko ništa nije rekao za isti.

U zadnje dve godine su me na svim letovima pitali da li nosim, često sam morao da vadim iz torbe, i u principu većina avio kompanija ne dozvoljava preko 10mah. Inače ne bi uopšte smeo u cekiran prtljag, samo gore.
I meni je nejasno za koji se pb isplati cimanje.

Yep, drugaru su nijemci uzeli powerbank iz checked prtljaga na Frakfurtu i ostavili mu poruku u koferu.

Nazad
Vrh Dno