Šta je novo?

Slanje poruke na mobilni sa neta

olfrud

Čuven
Učlanjen(a)
13.08.2002
Poena
619
Dakle znam za Sezam. E sad 1stwap, se nesto promeni. A time2bcool nece vise. Ima nesto sto ne znam?

Eeeh stara dobra vremena...sad se sve placa! :(

Mislim da ovo nije lose http://www.soinfo.org/portal.php za sad bez ogranicenja

Soinfo je ogranicen na 200 poruka dnevno. (ukupno, svi korisnici)

@ Panos

ja sam administrator tog sajta i nisam jos naisao na taj podatak
znas nesto sto ja ne znam? :beat:

pogresno si razumeo! dakle, te poruke se salju preko razlicitih naloga kod jednog od najvecih domacih provajdera.... po svakom od tih naloga je dozvoljeno 200 poruka... e, kad se ispuca tih 200, prelazi se na sledeci nalog i tako dalje...

naravno, neki put se verovatno desi da se potrose svi nalozi :(

maniac, izvini ako nesto gresim, ali mislim da je to tacno... zar ne?

Tako je ZoNi, a ti Panos bi mogao da procitas sve poruke u temi..
Ako neko hoce da pomogne, takodje nek procita celu temu.. ili bar 2. stranu

Also, posto sezampro nije napravio ogranicenje 200 poruka dnevno, vec 200 poruka u poslednjih 24 h, moguce je poslati mnogo vise od 200 dnevno i sa samo jednim nalogom.. zavisi koliko cesto se salju poruke

Sezam je od pre koji dan smanjio tih 200 na 100 poruka / 24h, ali sad imamo vise naloga, tako da ide otprilike isto..

Kada sam video da je ograniceno na 200 poruka nisam hteo da vas opteretim i svojim, tako da se nisam registrovao. (tj nisam se vise ni vracao na sajt)

Znaci sada mogu da se registrujem? (nemate problema sa kolicinom sms-a /24?)

Imenik i jos neke dodatne opcije necemo praviti dok ne predjemo na sistem gde ce nam sponzori placati reklamu u porukama

065 nisam imao prilike da isprobam, pa zato nisam ni ubacio kao mogućnost

za inostranstvo ću sad baš da probam, ali mislim da ne treba da navikavamo ljude da salju u inostranstvo, jer kad SMS bude bio sponzorisan, slaće se samo na lokalne provajdere (reklama domaće firme neće imati puno svrhe nekome u inostranstvu)

Ja otisao na taj soinfo i nece. registrovao sam se, logovao al kaze poruka nije poslata, pokusajte kasnije. Kako Zoni sa tvog sajta?

To sto nece znaci da je ispunjen bonus naloga preko kojih radi... Evo meni je sad poslao poruku, znaci radi, kad nece posle minut-dva probaj ponovo i "ce da proradi"...
Poz.

sezam pochinje sa naplacivanjem servisa, uz pretplate se dobija malo besplatnih poruka, a 100 komada koshta 140 dinara..

Od kad ?
Nece valjda i to da uniste ?

Evo, bas sad... :( :( :( :( :( :(

Vidim... Bas je glupo, taman smo se malo priblizili svetu, bar moze neko da ti posalje SMS iz inostranstva sa neta, a vec poceli da naplacuju... Pa mogli bi i na Benchu da naplacuju svako otkucano slovo, ali u cemu je fora onda ?
Stvarno sam se razocarao..

dakle, pitanje sa pocetka threada...

Pa ljudi da li vi stvarno niste znali za Clickatell ???

Registrujes nalog i dobijes 10 besplatnih poruka po onom
principu Try Or Buy! E u cemu je bio fazon?
Pa mogao si da registrujes naloga koliko god si hteo,
i ja sam registrovao stvarno koliko sam hteo.

Ali skoro su ubacili blokadu broja telefona tako da ne
mozes vise registrovati gomilu naloga sa istim brojem!
A to je bitno zbog toga sto dobijas aktivacioni kod na
mob telefonu! Valjda nisu ni pomislili da ce nekom pasti
na pamet da do besvesti registruje naloge!
E pa ne znaju nas Srbe - kad je dzabe nista nije tesko!

Podatke koje dobijes pri registraciji lepo ubacis u SMS-It
(imas i adresar) i lepo kulturno saljes sta hoces, kome hoces,
od koga hoces (sender id moguce menjati).

Neogranicena sloboda i mogucnost za strava zezanje!

A sve to legalno!!!

a jel postoji nesto gde nemas 5 poruka nedeljno/10 poruka ukupno i sl.? barem maaalkice pristojnije od toga?

edit: ako si mislio na "zezanje" sa tim fake sender id-em, mene iskreno zabole za to, ono, ako mi daju da stavim svoj broj, super, ako ne, nek stave svoj sajt, ili vec nesto trece, samo da mi dozvole malo vise poruka.

Da! 10 poruka po jednom broju i pozdrav!
10 poruka ja dzabe a onda moras da platis!
I nema tu dan ili mesec. Kad potrosis, potrosio si - nema vise!

evo linka:
http://www.clickatell.com/central/login.php?prod_id=2

Imas i Deltiku www.skymo.com ali to nisam probao!
Dakle ovo na Clickatell-u je bilo najbolje moguce za slanje sms-a!

ne bih rekao da je 10 dnevno, pre ce biti 10 za vek vekova :) a cene su im kao da placaju Telekomu za backend :d

Setup/ Registration + 10 test messages Free
1 - 9,999 € 0.044
10,000 - 49,999 € 0.043
50,000 - 99,999 € 0.041
...

jel moguce da ne postoji nista pristojnije?!?! :confused: :confused:

Cekaj, kaze da MobiMail i MessangerPro korisnici dobiju samo po 5 besplatnih poruka. Kako da dobijem 10?

More imam iskustva sa tim "placenickim" sajtovima za SMS. Svojevremeno, davne 1999, bio je jedan dobar za to. I ortak koji se bavi k. karticama mi je registrovao nalog i kupio nekih 2500 poruka kredita. :D Ludilo, nema reklama, ljudi misle da saljes sa svog moba.. :)
Ali su onda prsli, ugasili ceo taj servis, a ja ostao kratak za cca 2K poruka. Sta da sam kojim slucajem, sve to platio? Mozda su vlasniku kartice i vratili kintu ccccc :beat:

Vrh Dno