Šta je novo?

Slanje podataka i sigurnost i koji internet za to

madness99

Slavan
Učlanjen(a)
06.03.2006
Poena
319
Ovako treba mi savet kako najbolje da uradim zastitu i slanje podataka u inostranstvo?

Znaci kako najbolje da osiguram podatke koji ce biti slani u inostransvo preko interneta (radi se o veoma vaznim finansijskim podacima) i koji internet za to savetujete da bude sto brze i bolje,i sta od opreme savetujete i koji nacin zastite da bi se to iole dobro zastitlo?

Hvala unarped na pomoci

Ako podatke šalješ preko nekog kanala koji nije bezbedan (kao na primer emailom ili ftpom) obavezno ih kriptuj. Koristi 256bitni ključ.

http://www.aescrypt.com/

Ne znam koliko tih podataka ima... Ako je neka mala količina AES i slanje emailom bi bilo OK. Ako podataka ima više, ne bi bilo loše podići jedan SFTP server. SFTP + AES kriptovani fajlovi na njemu i nema razloga za brigu. :)

a bilo bi slanje skoro 24h dnevno znaci stalno a drugar mi je preporucio pgp.com sta mislis o tome?

Napravi VPN tunel pa kroz njega pusti podatke.

SFTP ili SSH server (imaš i OpenSSH za Windows i WinSCP), a sa klijenta se konektuješ sa Putty i kroz tunel možeš da se konektuješ na bilo koji port na udaljenoj mašini. Izgenerišeš ključ u Putty, i iskopiraš ga na udaljeni računar.

Ovo bi trebalo da ti odradi posao. Pretpostavka je da je udaljeni računar stalno na internetu, i da mu znaš IP adresu.

Vrh Dno