Šta je novo?

Slanje paketa u USA?

Zverko

Čuven
Učlanjen(a)
04.12.2002
Poena
609
Treba da posaljem paket u USA. U pitanju je tablet koji saljem Amazonu kao reklamaciju za koju ce mi refundirati novac (cena tableta i shipping). Slazu se da saljem iz Srbije. Planirao sam da saljem preko Poste i cena je oko 2700 ako saljem kao paket sa garancijom na vrednost paketa. Ima li neko iskustva oko slanja? Nisam siguran oko carine: kod nas mozda pokazujem sadrzaj paketa, ali nisam siguran sta je sa USA.

Za Ameriku salji Fedex-om, ja sam slao dokumentaciju za USA, pre slanja sam proverio cene kod drugih kurirskih sluzbi i Fervex :D je bio najpovoljniji.

Ja slao dhl-om pre par dana i sve ok samo lepo klepaju po usima!! Kazu i da posta ima dobru uslugu slanja za dosta manje para (sto i jeste tako jel vidim da si napisao 2700). E sad ako ti refundiraju novac,sta te briga,salji cim je sigurnije

Ma ne znam za druge delove sveta, ali je slanje u USA najpovoljnije FEDEX-om, jer ovi valjda tamo imaju najbolju pokrivenost. U USA dosta ljudi nije ni culo za DHL :D.
Pisao sam vec negde da su mi za slanje dokumentacije u USA, iz DHL-a trazili 4.000 din, dok su u Fedexu trazili oko 2.500 din.

Poslah preko poste. U pitanju je tablet koji saljem Amazonu kao reklamaciju. Trazili su da ga dobro upakujem, jer kao u USA ne garantuju za posiljku. Postoji i oznacavanje posiljke kao vrednosne sto smo isto cekirali (momak na salteru rece da je to odnedavno uvedeno). Salje se avionom, cini mi se da rece da stize za 7-14 radnih dana, a teta u call centru da bude i ranije. Paket je bio mozda oko 0.8 kg i cena je oko 3400 rsd. Popunjavaju se neki papiri (3 kom) gde 2 idu verovatno za carinu. Za svaki komad u paketu je dat naziv i oznacen kao reklamacija. Teta mi rece da u izvozu nema carinjenja. Na carini ce paket otvoriti. Javim kad stigne u USA. Malo me samo brine ta carina, a jos i sto je tablet (da ne ostete display). Preko DHL-a je u startu oko 10k, jos ako se garantuje kao vrednosna cena jos vise skace...

Ja sam u dhlu dao 4700din za 2 a4 stranice da se isporuce u Denver!!... Doduse stiglo za 3 dana na adresu,tako i da ne Zalim!!

A da si to dao fedexu stiglo bi za isto vreme duplo jeftinije :)

Nazad
Vrh Dno