Šta je novo?

Slanje faxa [ADSL] ?

Sirena

Slavan
Učlanjen(a)
02.03.2008
Poena
350
Moram poslati fax u Englesku pa me zanima da li je moguce poslati fax putem ADSL-a ( imam i skener/fax ) i ako je moguce, kako se to radi?

Jednom prilikom sam i ja imao isti problem, i proveo sam više od 5 sati tragajući za rešenjem, ali preko ADSL konekcije to nije moguće. Moguće je samo preko dial-up modema. Nemoj gubiti vreme i tragati po internetu.

Jedina preostala opcija je da angažuješ neku od stranih agencija koje šalju faxeve preko interneta (ima agencija koje se bave samo time), ali za to ti treba cc.

znači, treba ti samo običan modem, koji ćeš nakačiti na tel liniju (preko splitera, kao bilo koji dodatni tel) i onda fax šalješ tako, preko FAX MODEMA ;)

Ma znam da se to radi preko obicnog modema i dial up-a ali sam mislio da mozda postoji i neko resenje za adsl :(

Poslednja izmena:
pa zasta sluzi onaj spliter? :) da odvoji telefon od interneta, od modema.. tako da nema sanse...

Klasicno slanje faksova (otkucas broj prijemnog faksa) preko adsl je moguce samo ako to adsl modem dozvoljava. Imam srecu da moj to moze (fritz!box fon wlan 7170). Ono sto je lepo je to da pri prijemu kompjuter ne mora da bude ukljucen, da mogu faks koji je stigao da preusmetim na mejl adresu (dobijam ga u obliku slike). :banana:

Kako, kada je analogni signal odvojen od digitalnog spliterom!?

Signal se odvaja samo za telefon. U sustini ADSL modem moze da ide direkt u zid a samo telefon na spliter (filter). Znaci teoretski sa pravim ADSL modemom bi moglo da radi samo sto onda ne bi radio telefon.

Povezivanje ADSL modema bez filtera/splitera nije preporucljivo zbog interferencije.!

signal koji dolazi do adsl modema nije filtriran.

AVM je zakon

Firma koja proizvodi moj adsl modem je avm iz Nemacke. Kod nas malo poznata ali ako prodjete internetom videcete da su sam vrh u komunikaciji. Poded dobrog hardvera (pa, nemacki kvalitet) imaju i odlican softver ali mnogo vise na nemackom. Imam ISDN liniju i preko Netmod zavrsetka nisam uspeo da posaljem faks. Sa amv modemom (iako to nije pravilan naziv ako je isdn) mogao sam da vodim statistiku tlf. poziva, kacenja na internet, slanje faksova... To isto, ali i mnogo vise mogu sa adsl modemom (http://www.avm.de/en/Produkte/FRITZBox/FRITZ_Box_Fon_WLAN/##). Moj model je 7170 i star je jedno dve godine, ali pogledajte sta sve sada rade noviji modeli. Inace Fritz!Box je uredjaj koji radi sa Linux operativnim sistemom, znaci baziran je na Open Source-u, te je pogodan za mnoge modifikacije (npr. skidam torent sa ugasenim racunarom; podaci se snimaju na prikjucen hd ili usb fles memoriju).

Poslednja izmena:
ah, Fritz jeste zakon! Sećam se njihovih "dual" modema za dialup (imaš 2 tel linije, pa na obu staviš po jedan Fritz modem, i onda ih spojiš i tako dobiješ dial-up brzine oko 120k! extra fora!)

Ako moze neka da neko detaljno uputstvo oko podesavanja fax modema preko dial-up-a da radi kao fax ?

start > all programs > accessories > communications > tu bi trebao da imaš FAX

ako nemaš, idi na add/remove windows components, pa štikliraj FAX SERVICE (verovatno će ti trebati Win CD)

kad pokreneš fax konzolu, sve će ti se samo kasti - popuni potrebna polja i slično...

Nazad
Vrh Dno