Šta je novo?

Slab napon il` ploca?

00101110

Čuven
Učlanjen(a)
15.10.2003
Poena
619
E ovako (nisam siguran da li sam u dobar podforum ubaci ovo) imam sledece:

AMD Athlon™ XP 2000+
Kobian Pte.Ltd. KNU400X
1GB DDR2 400
GIGABYTE RADEON 9600 PRO 128mb
2 dvd rezaca (pionir i asus)
2 hdd-a (1x 120gb maxtor; 1x 160gb maxtor)
napajanje od 300W (ACC+)
To bi bilo valjda to ..

E sad, povremeno mi se desava da se komp sam reboota .. al` nije klasicno ...
k`o da na trenutak izgubi napon i vrati se ... (obicno se desava kad se pokrene neka jaca igrica, tj. kad upali 3d (da tako kazem)), mislio sam da je do graficke da povuce vise struje pa slabo napajanje i td. Al` malo pre mi se desilo da u sred gledanja filma (sa hdd-a) desi isto ...
Da li je u pitanju napajanje sto je slabo a dosta device-a je nakaceno na njega il` nesto ploca pocela da zeza?
Kako da utvrdim razlog misteriji? :)

:type:

Poslednja izmena:
Jel imaš neku informaciju koji je napon i tempreratura procesora?
Instaliraj neki monitoring porgram, npr hmonitor da prati ove 2 stavke.
Takođe, ako možeš, pipni prstima hladnjak CPU-a, da li je previše vreo?

E da zaboravi da napomenem, da sma to prvo proverio i temp. je ok. i na graficckoj i na cpu-u.

Ja bih rekao napon, proveri tako sto ces komp da prikacis na neki drugi utikac!

Ma sigurno je do napajanja, uzmi neko novo jače i miran si. Bar pozajmi neko od 400w na probu da budeš 100% siguran, da ne dajes lovu na neviđeno.

Ups? Mozda, probaj...
Ja sumnjam u kondenzatore na ploci ako se ispostavi da nije napajanje koje se namece kao logican problem.

Poslednja izmena:
Uvek mozes da probas sa napajanjem. Ipak - savetovao bih te da promenis drajvere za grafu i maticnu, kao i directx - da se ne bi ispostavilo posle da si dzape kupovao napajanje. Pregledaj i maticnu - vizuelno, vidi da se neki kondenzator nije "naduo" ili oko njegovog podnozja izgleda kao da je nesto "iscurelo".

Ajde da ti odgovorim, ali dok se ne stavi na sto i ne isproba, moze samo da se pretpostavi.
prvo najosnovnije, moguce da je do drajvera
drugo moguce je da je do napajanja
trece moguce je da je do ploce
i cetvrto mozda je neki sasvim deseti razlog:)

Moja preporuka ti je da najpre pozajmis, od nekog ispravno napajanje i da testiras kako radi. Ako ponovo puca, probaj drajvere da sredis. Ako ponovo se resetuje onda ploca i grafika da se provere...

Znam da ti nisam pomogao, ali imas cisto neku predstavu sta da radis.
Pozdrav!

najvise sam tipovao na napajanje, tako da sam zamenio (450W)
sad ce vreme pokazati svoje :D

Nazad
Vrh Dno