Šta je novo?

Slab brightness na Toshiba X200-15K?

Adanos

Slavan
Učlanjen(a)
30.03.2006
Poena
345
Ok, koristio sam dosta dugo ovaj laptop ali mi se svo vreme cinilo da je brightness na maximumu nesto slab. Kada ga uporedim sa brighnessom na bilo kojem stonom LCD monitoru izgleda veoma mracno.
Pokusao sam vise stvari ali nikako ne mogu da pojacam svetlo :D

Mozda sam duduk ali da li je normalno da je brightness na laptopovima toliko slabiji od brighnessa na LCD monitorima za desk racunare ili je problem sto mi pokazuje generic PNP monitor u display settingsu? Ili mi crkava monitor?

P.S. Mesto na kojem se poklopac sa monitorom spaja sa bazom se dosta greje, cak bude i vruce. Da li je to normalno? Hladjenje procesora i graficke je fantasticno i u svakom trenutku tastatura je skoro hladna na dodir tako da ne verujem da je ovo problem.

Jel' to TruBrite 17"? On bi morao da bude jako dobro osvetljen. Znas da moze u Toshiba Power Management-u da se podesi brightness monitora? (mozda mora preko Vista power management-a, ne znam koji OS imas).
Sve u svemu, TruBrite na nekim Toshiba laptopima sam video da nema primetno dobre boje, ali je uvek odlicno osvetljen.

Monitor je i kod mene prepoznat kao PNP.

Naravno, svugde sam namestio na mximum brightness i u Toshiba easy acess i u power managmentu. 100%

Onda proveri u servisu, jer sem ako ne uporedjujes sa nekim TV-om koji ima extra-giga-mega osvetljenje neces naci nesto previse bolje od Toshibe (Sony ima ali ipak nije to prevelika razlika).

Mozda sam duduk ali da li je normalno da je brightness na laptopovima toliko slabiji od brighnessa na LCD monitorima za desk racunare ili je problem sto mi pokazuje generic PNP monitor u display settingsu? Ili mi crkava monitor?

Da nema možda ograničenje kad je na baterijama, a da dozvoljva veće osvetljenje kada je uključen u struju?

I da li je kontrast dovoljno pojačan?

Polako,kakav servis odmah,a posto ne primetih da je igde pomenuo da se to desava samo kad radi na bateriji nekako sumnjam da je zbog podesavanja za osvetljenje na bateriji,ako se vec stalno desava!
Probaj ti jednu sasvim normalnu stvar koju vecina od nas zaboravi,ili nas mrzi,da uradimo posle kupovine nekog uredjaja,a to je da procitas UPUTSTVO! :) Ne zezam te,ako tvoj model recimo ima ambient light senzor,nesto kao ono senzorce na pojedinim Nokiama koje kontrolise LED diode,samo sto je kod Nokie sluzi da produzi trajanje baterije a ovde sluzi da bi prilagodilo osvetljenje ekrana sa trenutnim osvetljenjem prostorije,to ima dosta modela laptopova,pogotovo oni sa TrueBrite ekranima,a to,bar kod mene na HP,moze i da se iskljuci ako ti smeta!
Ako nije to i ne mozes da nadjes nigde u uputstvu ili na internet stranici proizvodjaca da tvoj model ima takav senzor,onda nam se javi da vidimo da nije nesto drugo u pitanju,mozda i jeste neki problem koji je vise za servis nego za forum?
Pozdrav ,)

Hvala mnogo na odgovorima. Sad cu da prelistam uputstvo i da proguglam malo.
Inache nije samo na bateriji nego uopste, uglavnom je u struju prikljucen posto dosta dugo radim na njemu u toku dana. Na high performance brightness mi je 100% i na bateriji i na punjacu sa iskljucenim "kako li se zove" saverom baterije na ustrb osvetljenja.

Vrh Dno