Šta je novo?

SkyVision LG888-MP4 DVD/DivX Player problem !!!

J@mmer

Čuven
Učlanjen(a)
05.03.2002
Poena
619
Kupio sam SkyVision LG888-MP4 DVD/DivX Player i imam problem u nekim filmovima (Ima sliku, nema zvuk ili uopste nece da rade) a na kompu rade bez problema. Pretpostavljam da je problem u kodeku, dA li neko zna da li ima nacina da se na njemu direktno instalira kodek ili moze da ih iscita sa CD-a i da ih samo iskoristi prilikom pustanja filma ( da li ti kodeci moraju da budu u nekom odredjenom formatu ili cak moze da otvori .exe fajl) ? Ili mozda moram da ga fleshujem ?

Molim za pomoc !!!! :type: :wall:

Pozdrav !!!

J@mmer je napisao(la):
Kupio sam SkyVision LG888-MP4 DVD/DivX Player i imam problem u nekim filmovima (Ima sliku, nema zvuk ili uopste nece da rade) a na kompu rade bez problema. Pretpostavljam da je problem u kodeku, dA li neko zna da li ima nacina da se na njemu direktno instalira kodek ili moze da ih iscita sa CD-a i da ih samo iskoristi prilikom pustanja filma ( da li ti kodeci moraju da budu u nekom odredjenom formatu ili cak moze da otvori .exe fajl) ? Ili mozda moram da ga fleshujem ?

Molim za pomoc !!!! :type: :wall:

Pozdrav !!!
Ne pusta ti zvuk zato sto je verovatno zvuk u filmu na ispod 44100Hz, tako da se ne uklapa u podrzane formate.
Imao sam problema sa jednim filmom gde je zvuk bio u formatu PCM 11025Hz fok se na kompu sasvim fino cuje (ko li ga tako napravi '*** ga caca blesavog :p )

Re

Hvala na odgovoru !

Da li neko zna kako funkcionise ovaj player, znaci da li je moguce instalirati ili ga fleshovati za dodatne kodeke koje on podrzava, jer neki XVID radi a neki ne ?

Pozdrav !!!

Dodatne kodeke nije moguce samostalno ubacivati. Eventualno bi nesto moglo da se dobije flesovanjem, ali treba neko prvo da napise novu verziju firmware-a, sa novim mogucnostima a sanse za to su minimalne.
Novi firmware (ako se uopste pojavi) verovatno ce biti samo ispravka nekih bagova i sitnija poboljsanja.
Problemi sa zvukom na koje sam ja nailazio su uglavnom kod zvuka koji je kodiran u PCM sa niskom frekvencijom odabiranja (kao sto je i nesha rekao). Probao sam da zvuk kompresujem u mp3 i onda radi bez problema. Kompresija ne traje dugo, CD mediji su jeftini, napravish verziju koja radi i vozi.

Postoji jos jedan veliki problem sa zvukom: DTS zapis moze da reprodukuje samo sa DVD-a, ali ne i sa kodiranog (DiVX, XvID) CD-a, a ne moze uopste da reprodukuje kodirane CD-e sa vise audio zapisa....:(

Kod mene filmovi koje ja napravim sa divx pro 5.0.2 hoce da uspore (stucaju) pri reprodukciji, dok je na PC-u sve OK. Koristim pri tome GMC i bidirectional frames. U cemu je problem? Ostale kupovne divxove pusta bez problema.

tex707 je napisao(la):
Postoji jos jedan veliki problem sa zvukom: DTS zapis moze da reprodukuje samo sa DVD-a, ali ne i sa kodiranog (DiVX, XvID) CD-a, a ne moze uopste da reprodukuje kodirane CD-e sa vise audio zapisa....:(

A kakva je situacija sa AC3 zvukom na DivX filmovima? Jel radi ta kombinacija?

Heinz je napisao(la):
A kakva je situacija sa AC3 zvukom na DivX filmovima? Jel radi ta kombinacija?

AC3 (DolbyDigital 5.1) ide bez ikakvih problema....zvuk i slika izvanredni, sinhronizacija potpuna....

Nazad
Vrh Dno