Šta je novo?

SkyStar2?!

Kako bre "Technistar DVB-PC TV Star PCI' is hidden from the Network Connections folder becouse it is not physically in the computer" ??!?!?!?!
Probaj da premestis skystar2 u neki drugi pci slot.

ma nisam, bio mi danas ortak sa nekim analognim risiverom i nista nismo ulovili :S:, najverovatnije cu zvati nekoga da dodje i namesti ovo ******, samo me glava zabolela dzabe...moram da nadjem nekoga ko to radi ovde kod mene javi ako znas nekoga :crash:

sta znaci zakljucana kartica !?
kako da znam jel moja otkljucana?
PS imam rev 2.3 !?

obi_van

pa ja se u principu bavim satelitskom opremom, a posebno sat opremom vezanom za PC :D A i u Staroj Pazovi sam :d Nemoj reci da nisam pokusao da ti pomognem. Mada sam te mozda glupim savetima navodio da zoves profesionalce. Nas :-devil-:

Shalim se naravno. I dalje sam spreman da pomognem. Stvarno mozes da svratis ovde, to je ulica u koju ulazis kada od N.Banovaca stignes u Pazovu. Mozes da doneses i kuciste sve sa karticom pa da sredimo sve, a videces i kako se antena usmerava, imam ovde test antene za eksperimente. Besplatno naravno.

Anti Patriota

Kada je zakljucana, kartica registruje signal, ali nema nikakvog protoka informacija sa satelita, nema slike u konkretnom slucaju ili ne prima podatke od sat internet provajdera. Nije neki narocit problem otkljucati je. Ali znaci: IMA signal. Ako nema signal neki drugi problem je..

Ajd' laku noc. Saturday a ja sick :wall:

ok znaci posto imam sliku nije mi zakljucana kartica, hvala na tom objasnjenju. Samo bih jos voleo da znam ko i zasto zakljucava karticu ?

Niko ne zakljucava. U smislu dodje ti neko i zakljuca :D
Nego to je nesto, ma u stvari ne shvatam bas, to je nekada bilo bitno, nove kartice se ne zakljucavaju, mada se desi po nekad.. dakle, to je nesto sto se desavalo sa karticama iz Europe Online paketa, uz tadasnje drajvere, mogle su da se koriste samo za sat internet i to sa odredjenog transpondera, tako nesto.. onda je bilo potrebno da se otkljucaju da bi mogle da se koriste za TV..
E sada, to se desava nekada tako, samo od sebe.. jedan dan radi, sutra zakljucana. To je jedino sto sam zakljucio. A otkljucao sam vise desetina 2.3 kartica.
I svako je rekao: nisam nista dirao, samo se zakljucalo. :whip:

ma nije zakljucana (nadam se), nego bio mi ortak juce sa svojim analognim risiverom, nasli smo na risiveru uz povoc onog testa one dve vertikalne crte, i najbolje sto smo navatali antenom je bio neki obris, neku siluetu i malo i boje bilo i nista vise ***, milimetar je pomerim i cao :mad:, nasao sam nekoga ovde u starim banovcima, ja mogu do tebe ali to mi nece pomoci da namestim antenu, da nahvatam signal zar ne. to mora neko ovde kod mene da navata dok je fiksirana na zidu. :crash:

Da naravno treba da se podesi kod tebe na zidu. A mislio sam ti softverski problemi sa karticom, ako ne znas da sredis.. A i kada shvatis kako se uz pomoc meraca nivoa signala (softverskog) trazi satelit, onda je relativno lako... :type:
But anyway, kada ti neko podesi antenu, znaces da to vise nije problem, pa da se posvetis drugim stavkama.

Lappy je napisao(la):
Da naravno treba da se podesi kod tebe na zidu. A mislio sam ti softverski problemi sa karticom, ako ne znas da sredis.. A i kada shvatis kako se uz pomoc meraca nivoa signala (softverskog) trazi satelit, onda je relativno lako... :type:
But anyway, kada ti neko podesi antenu, znaces da to vise nije problem, pa da se posvetis drugim stavkama.

daj bre vuci se ovamo da mi namestis antenu :D...nego aj ti meni sad reci navatao sam CNN, CNBC, VOX, MTV...i na TV-u ih ima preko analognog risivera, ali kad ustekam kabl u karticu mrka kapa?! sta sad to znaci, jel moram i sta da podesim u samom programu, meni tamo stoji astra bla bla ali ja to ne znam brate mili sta je sta :wall:, i ko zna koji sam satelit ubo...

To je Astra1 na 19.2 istocno. Ima tu svasta, ali trenutna situacija sa "alternativnim" gledanjem je generalno losa, tako da skoro nista na astri TRENUTNO (bitno je reci trenutno) ne moze da se dekodira.

Ako vec imas antenu bez motora ili bez dva konvertora (i astra i hotbird sa fiksnom antenom) onda je HotBird mnogo bolji izbor (trenutno). Ima filmskih kanala na engleskom npr.

Ali svejedno kada resis sve ostalo, lako ces promeniti satelit.

Sta je dalje problem? Ako si sredio da je kartica pravilno instalirana, u ProgDVB root kopiras listu kanala, evo okacicu dole listu za satelite od 68.5 istocno do 30 zapadno, odaberes satelit astra1 otvoris folder, kliknes na kanal i radi...

;)

Kada raspakujes ovaj .rar imaces folder u folderu, naravno kopiras onaj iznutra, u kome je onih 20ak fajlova. Znaci ceo folder u root ProgDVB-a.

Prilozi

• Channels.rar
    245.9 KB · Pregleda: 59
Znaci uvatio si astru.
Otvoriš progdvb ideš na settings/diseqc klikneš na onaj zeleni kružić ispod DVB Card pa onda na property pa u listi satellite nađeš Astra 1B, 1C... pa na OK. Onda na Channel list/Channel search/Astra 1B, 1C... i rpgram će krenuti da traži kanale.
Ili ubaciš listu kanala što ti je čovek dao i samo izabereš satelit i klikneš ne neki kanal i eto.
A onda kad sve to završiš pomeri antenu na hotbird na kojem još uvek ima ponešto da se gleda od skremblovanih kanala.

Lappy je napisao(la):
Sta je dalje problem? Ako si sredio da je kartica pravilno instalirana...

pazi nije me dugo nesto zezalo ovoliko :wall:, ja sam inace PC serviser ali sa tim satelitima sam sada prvi put u kontaktu, koliko ja vidim uredjaj (kartica) radi kako treba, Windows je cita kako i treba kao network device i sve je tu ok i u device manager-u, e sad da li tu mora u ProgDVB-u ili ovom DVBViewer-u da se neke vrednosti unose ima toga dosta a kad nikad nisam to cacakao stvarno nisam pametan...probacu jos ovo sa ProgDVB-om...inace sve sa brisao danas ceo disk formatirao sve jovo nanovo :p i sad mi i ProgDVB cida device kako treba, znas da je zezao ono kao device not started... :banana:

Pa to je to, onda samo kopiras listu kanala i radi.Nema nista da se podesava.
Ili skeniras kao sto ti je covek rekao, ali to ces sve shvatiti kasnije.
:wave:

Dobro, dekodiranje je vec druga stvar, ali i to je mnogo jednostavno, za sada samo da "dobijes" sliku.

Dok ti namestiš karticu otici ce mulivision, pa ces morati da pomeras antenu na hispasat :D

Imam loše iskustvo sa ss2 karticama.Na prvoj mašini mi je radila extra.Medjutim kad sam je prebacio na drugu, jaču mašinu,radila je mesec ili dva i jednostavno ne želi da prića sa mnom. Uspevao sam da je probudim tako što sam isključivao integrisan zvuk u biosu,ali besmisleno je pratiti mtv bez zvuka.Pronašao sam pre da ss2 kartice imaju probleme sa odredjenim kontrolerima, ali nisam siguran sa kojima i na koji način se to rešava.

...pa nista samo da vas obavestim da sve sljaka sada :banana: :banana: :banana: duga i isrpljujuca borba bese :D e sada lappy aj se ti lepo javi meni imam sta da te pitam ,)
[email protected]

Evo javljam se :cigar:

Ili si mislio na mail :type: ??

na mail bre...ili reci koji je tvoj :bottle:
da mi objasnis nesto...

Jel moze neko da pusti neki link gde moze da se procita o razlikama izmedju revizije 2.3 i novijih revizija.

Razlika je sto je 2.3 malo veca, vise se greje, 2.3 ima auto symbol rate, 2.6 nema, 2.3 se bolje snalazi sa niskim vrednostima SR-a, mozda je malo osetljiviji tjuner kod 2.6.

Bio je na www.montsat.cg.yu opsirniji uporedni test dve verzije kartica, ne znam tacan link, ni da li jos uvek stoji taj tekst, ali ovo je poenta sto sam napisao. Ako imas 2.3 nemas apsolutno nikakav razlog da je menjas.

obi_van:
pa poslao sam na onaj yahoo mail sto si ostavio ??

evo moj
[email protected]

Lappy je napisao(la):
Razlika je sto je 2.3 malo veca, vise se greje, 2.3 ima auto symbol rate, 2.6 nema, 2.3 se bolje snalazi sa niskim vrednostima SR-a, mozda je malo osetljiviji tjuner kod 2.6.

2.6 ima nesto bolji tuner. Npr. ako je sa 2.3 multivision bio na 40% sa 2.6 je 45-50%.

...pa nista samo da vas obavestim da sve sljaka sada :banana: :banana: :banana: duga i isrpljujuca borba bese :D e sada lappy aj se ti lepo javi meni imam sta da te pitam ,)
[email protected]

Dobro je da ti sljaka 'sada'.

'Zadovoljstvo' mi je da dignem ovu PRASTARU temu i da te pitam, 'a kako si to resio problem pa ti sve sljaka 'sada' ' ? ....kada si bio toliko sebican da pre 5 godine ne podelis sa ostalima resenje problema?

Evo ja sada imam problem slican tvome (ako ne identican) i nadjoh ovu temu, ali resenja nema. Samo tvoja poruka da si ti tvoj problem resio, a ostale ...ko šiša. :mad:

Pa prijatelju nije bas to toliko tesko treba ti samo Fast sat finder to je program koji se koristi za pokazivanje jacine signala na odredjenom satelitu.Ukljucis lepo njega postavis da uredjaj bude skystar2 u njemu naravno i u njemu isto odaberes neki satelit za primer uzmi astru 19.2E.E sad zavisi da li ti je tanjir fiksni li se moze okretati.U svakom slucaju je bitno da neko izadje napolje i steluje to a da ovaj unutra prati gde je signal najaci kada ga nadjes.Kad nadjes nabolji moguci signal onda lepo to stegnes najace sto mozes da slucajno vetar ne bi pomerio antenu da te ne zeza kasnije.Kad si to resio resio si sve.Onda mozes da se vratis unutra i da stavis na hotbird13 i fast sat finder i da trazis sledeci satelit tako sto ces preko pozicionera da pomeras antenu udesno,naravno za ovo treba da imas pokretni sistem sa ledjima na tanjiru.Toliko od mene ako imas jos problema javi se u slucaju da nisi resio ili da te jos nesto muci.

Nazad
Vrh Dno