Šta je novo?

Skystar HD2 Vista x64 problem

Zoran_KS

Slavan
Učlanjen(a)
17.09.2006
Poena
345
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 7 5700X - NZXT Kraken X53
Matična ploča
Asus TUG Gaming B550M-E
RAM
Kingston Fury Beast 32GB DDR4 3600Mhz
GPU
Gigabyte RX6800XT OC 16GB
Storage
1 TB Kingston NV3
PSU
Thermaltake SE630W
Kućište
Lian Li A3
Monitor
Asus ProArt PA278QV
Miš & tastatura
Redragon K596 red switches & Logitech G402
Radi li vama Skystar HD2 karta korektno na Visti Ultimate x64.Ja imam problem kada instaliram ovu kartu sa drajverima koji su dosli uz nju.
Sve radi ok,ali kada hocu da restartujem racunar ili da ga ugasim,krene gasenje i odjednom pojavi se BSOD i racunar se restartuje.I tako svaki put.
Probao sam i sa nekim novijim drajverima koje sam nasao na sajtu ali ista prica.
SA XP-om,Vistom x86 sve radi bez problema.Napominjem da sam vise desetina puta probao da nije neki drugi problem,radio ciste instalacije viste i problem nastaje tek instaliranjem HD2 karte.
Kako vama radi ?

PS:Koristim x64 verziju zbog kolicine rama.

Nije valjda da niko ne koristi HD kartu na Visti x64?

Ja planiram ovih dana da dignem Vistu x64 pa cu ti reci kako se ponasa kod mene ;)

@Vex,ako i dalje koristis HD kartu za download,nemoj da se trudis da instaliras x64 sistem,jer ne radi.

----------------------------------------
c2dgamer

Au...Stvarno problemi na relaciji SS HD2 -Vista x64 . Evo sad sam sve sveze instalirao,izmedju ostalog i drajver za SS HD2,vista uredno sve prijavila kao OK...instalirao dvb viewer 3.9.2.0 ,sve podesio standardno-kako treba ,) ...i kad pokrenem program nema ni slike ni tona bez obzira dali je FTA kanal ili kodiran . Probao sam i Progdvb x64- kao skenira satelit,al kad zavrsi skeniranje pokaze da nije nista nasao-a pokazuje signal... Nesto se cudno desava...

Napomena da u XP SP2 i Vista 32bit SP1 sve radi bez problema.

@Vex,problem je ipak bio do mene i mog nepazljivog citanja poruka kada se pojavi BSOD.
Ja sam se fokusirao na satelitske karte i mislio sam da je konflikt izmedju njih.
Ali kad sam malo bolje gledao poruku kada mi se pojavi BSOD video sam da je problem sa intelc62.sys,sto je ustvari drajver za Intel 537EP modem.Tacno je da za ovaj modem ne postoji drajver za Vistu x64,vec se koristi drajver od XP x64.I to sve funkcionise odlicno(evo i sad sam konektovan preko njega).Problem se javlja kad hocu da ugasim racunar ili ga resetujem,onda se pojavi BSOD.
Problem sam vrlo lako resio,vise ne gasim kompjuter :) .
A i uskoro mi stize wireless pa cu i taj problem konacno da resim trajno.

Cak mi posle ponovne reinstalacije sistema HD karta radi odlicno samo sa drajverima koji su dosli uz disk.Dvb Viewer radi odlicno,ostale nisam ni probao.

Znaci resio si...Cool... Ja se razmisljam da stavim stare drajvere,tj,one sa diska,da probam,mozda je do njih,ne znam kako da resim ovo sto sam u prethodnom postu opisao :(

Kazem ti samo instaliraj drajvere sa diska,i ne obaziri se sto ce u jednom trenutku da ti kaze da drajveri nisu signirani.Radi provereno.Posle toka obavezno instaliraj onaj DVB stars sa diska.
Ja posle uvek izbrisem onaj Dvb Viewer TE koji ide uz njega.

Reseno-Drajveri sa diska perfektno rade ,) Nije mi jasno sto zadnji drajveri (1628.dvb.hd2.1_1 ) mi ne rade na Visti x64,a u visti x86 rade super :trust:

I sta kazes,manna i skynet ne rade u visti x64? Mozda treba odgovarajuci streamreader?

Ne,NE.
Nisi me razumeo.
Manna radi sasvim normalno na Visti x64.Cak postoji i onaj streamreader od 490 kb koji pokazuje jacinu signala.

Super! To onda mora sad da se proba ;) Ako imas ,okaci taj streamreader od 490kb ,ili mi daj link za DL na PM.

u visti x86 skystarHD radi ali kod reprodukcije HD kanala neradi dobro HWencoding sa grafičke. probano i sa nvidiom i ati karticom zauzeće procesora 60-70% dok na xp-u radi sa 5-15%.
znači kodeci i sve ostalo isto kao na xp-u samo su driveri normalno za vistu. interesuje me kakva je situacija sa skystarHD 2 kao i dali je neko uspeo ovo da reši na prvoj verziji koju i ja imam?

Poslednja izmena:
u visti x86 skystarHD radi ali kod reprodukcije HD kanala neradi dobro HWencoding sa grafičke. probano i sa nvidiom i ati karticom zauzeće procesora 60-70% dok na xp-u radi sa 5-15%.
znači kodeci i sve ostalo isto kao na xp-u samo su driveri normalno za vistu. interesuje me kakva je situacija sa skystarHD 2 kao i dali je neko uspeo ovo da reši na prvoj verziji koju i ja imam?

Kolko kanala ukupno mozes da gledas na toj cartici,mislim sam o na HD canale i sa kojim softwerom ih dekodujkes ako su skremblovani mislim a ASTRU i HotBird?

jako malo! ima par free kanala na kojima i nema nešto posebno interesantno i u premiere paketu jedan filmski i discoveryHD ali i oni odlaze u nagru 3 tako da neće ostati skoro ništa.

I meni seckaju hd kanali na visti64, kada gledam u realnom vremenu odnosno užuvo onda seckaju, a kada gledam snimljeni materijal onda je sve u redu.Probao sam sve kodeke i ništa.
Koje programe koristite za gledanje. Ja imam dvbwiuver 3,9,0,0 i samo on radi dobro a progdvb radi samo sa običnim kanalima a hd neće jer nemogu da nadje razbijenu verziju 5.0:type:

Da i kod mene je tako sa HD2 kartom,zauzece procesora je oko 50% kad se gledaju HD kanali.
Sa HD videom kad ga pustim ovako sve je ok.Koristim Dvb Viewer 3.9.4.0 (cini mi se).

Da li je nesto dostupno na HotBird-u od HD kanala, a da se moze videti sa SS HD2 kartom ?
Koja je procedura za dekodiranje istih, ili se nista ne moze bez card sharing-a.

Razmisljam da li da kupujem IPBox ili sve to moze da odradi i SS HD2 ???
(AMD X64 4000+, 2Gb RAM, 2x320Gb)

Da li je nesto dostupno na HotBird-u od HD kanala, a da se moze videti sa SS HD2 kartom ?
Koja je procedura za dekodiranje istih, ili se nista ne moze bez card sharing-a.

Razmisljam da li da kupujem IPBox ili sve to moze da odradi i SS HD2 ???
(AMD X64 4000+, 2Gb RAM, 2x320Gb)

Bolje razmisljaj na ovu stranu>>>>

http://www.novisf.com/wbb3/index.php?page=Thread&threadID=69326&pageNo=1
http://www.bosnasat.com/product_inf...ion-von-Multimedia-PVR-HD-Linux-Receiver.html

Nazad
Vrh Dno