Šta je novo?

SkyStar HD + Media Center?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

velko

Čuven
Učlanjen(a)
21.11.2004
Poena
675
Ovako... sklopio ja odavno jedan lep htpc za sebe:

Intel Pentium E2180
Intel DQ35JO
Kingston 2GB DDR2 800
Seagate 120GB SATA
Hp DVD-ROM SATA
MS Media Center Remote
MS Media Center Keyboard
MS Windows MCE 2005

Sve radi lepo, 1080p video ide bez problema sa zauzecem procesora oko 40-60%.

Planiram da u skorije vreme ubacim SkyStar HD karticu sa kojom bi voleo da gledam
pored FTA i zakljucane kanale. Najbolja varijanta mi je card sharing zbog principa
sipas i ne mislis.

E sada pitanje... Da li moze SkyStar HD da radi normalno iz
MCE interfejsa? Znaci bez pokretanja neke druge aplikacije i sl.

Pozdrav.

Moze odgovor i za Vista Media Center? I onako planiram da predjem na nju cim resim problem sa drajverom za grafiku.

Necu da te razocaram, al meni nije uspelo da podesim nikako... Sto se tice Viste cak mi vise i ne rade programi za gledanje satelitske od kako sam stavio SP1 (sece slika i zvuk nenormalno)

pazi, ja sam naisao na nesto slicno ali za kombinaciju skystar2 + mce 05 + theater softver za sat tv. samo instaliras plugin i theater sve radi u pozadini. nazalost zadnji update za plugin je sredinom prosle godine i ne pominje se skystar hd. takodje je bio i prilicno nedovrsen plugin. recimo mozes samo da se setas kroz listu omiljenih kanala i sl.

sry, za offtopic

ali me zanima, sta gledate sa tom SkyStar HD karticom... ima li negde neki spisak kanala?

a placanje? kako ide sa tim?

platiš nekome za CS ako nećeš da se cimaš sa karticama

izašao je i sky star hd 2, na sajtu postoji i novi software kompatibilan sa xp sp3 i vista sp1 ali ne kažu ništa o podršci za mce a faq im ne radi, tako da najbolje da googlaš...

stvar je u tome sto imam HD Ready TV, a skoro da ne gledam televiziju.

ako i upalim TV, to je zbog Discovery/History/NationalG. ili zena pusti neki muzicki kanal.

prvenstveno me zanima zbog sportova, jer sve se pusta u 4:3 formatu. skinuo sam sa Interneta finale NFL-a i ponovo sam se "rodio" sa kvalitetom slike - em HD, em 16:9

a sada ide i evropsko prvenstvo u fudbalu, pa me i to privlaci...

ima li negde neki FAQ da se vise informisem?

Skoro svi sportski kanali na satelitu već odavno emituju u 16:9 (SD), a HD kanali samo tako i emituju

Orf1hd

lappy,kako free? valjda preko emulatora ili nekog modula?

Da, dobro, preko emulatora, ali ne mora nikome da se placa htedoh reci :)

cs

naprimer tebi? salim se nego jel znas zasto seckaju digitalb hd kanali?

Od pre neki dan su poceli da daju korisnicima HD risivere i da vezuju svaku karticu za risiver, do sada je mogla kartica u bilo koji, a pretplata takodje nije bila nikakva dodatna za HD.
Znaci u principu ne bi trebalo uopste da rade HD trenutno :S:

Jos je rano da se bilo sta predvidi, nadam se da ce se naci resenje :type:

digitalbhd

od danas posle ubacivanja aaf1.5 image-a meni ponovo rade i oni i mpeg4 sd kanali doduse uz seckanje

Cekajte ljudi nemogu da vas upratim.
Do sada sam koristio obicnu sky star 2 karticu i win xp sp2.
Znam da je izasao sp3 i vista sp1 i da to nosi promene u softveru .
Kazite mi kolika ce biti podrska za stare modele ss2 i koliko ce kanala ostati na starom sistemu ili definitivno na vreme da se prebacujem da prodam ovu verziju ss2 i da kupim hd?
Kazite mi ako vam nije problem, kako ce ici gldanje zasticenih programa na hd i pomocu kojeg softvera se to moze resiti.
Ako je isti sistem sa kljucevima kao do sada, gde mogu skinuti te kljuceve i prateci softver?
Znam da vam izgleda bez veze ali volio bih da mi odgovorite ako nije problem.

skystar hd

doslo vreme za promene.mislim da ce ti trebati i cs.o svemu potrazi info na sat forumima

Evo na primer za EP u fudbalu, novi ORF 1 HD, koji moze skroz free da se gleda, emitovace sve utakmice : http://www.engadgethd.com/2008/04/21/orf-hd-launches-on-ses-astra-may-1/

Ej Lappy, kol'ko sam skapirao sada je trenutno samo demo program a tek pocetkom juna pocinje ono pravo. E sad primecujem da menjaju kodne sisteme pa me zanima sta ti mislis da li ce ostati na ovom sada? Ili mozda cak predju i na DVB-S2?
Ako ostane ovako onda :banana::banana::banana:

Zasad svi idu na promotivne i probne varijante dok se sistem/cod ne stabilizuje i dok se raja ne navuče. Shodno zaključcima onih koji su mnogo duže od mene u ovome na domaćim i stranim forumima negde do nove godine a onda cs ako i to bude moglo. Neka me neko ispravi, mislim da će recimo premiere deliti kartice i receivere koji će moći sqmo zajedno da rade.

sky

Zasad svi idu na promotivne i probne varijante dok se sistem/cod ne stabilizuje i dok se raja ne navuče. Shodno zaključcima onih koji su mnogo duže od mene u ovome na domaćim i stranim forumima negde do nove godine a onda cs ako i to bude moglo. Neka me neko ispravi, mislim da će recimo premiere deliti kartice i receivere koji će moći sqmo zajedno da rade.
da li znas od kada sky daje kartice samo uz risiver? ma sredice to majstori na vreme.

Nemam pojma, mislim da su neki već počeli. Nisam baš siguran da će to tako lako da ide, kako stvari idu, biće mrak neko duže vreme

cs

nije rec o emu. i modulima vec o cs-u,mada se i tu uvek nesto desava.nesto zacrni pa se nesto drugo otvori itd. ipak je prava stvar cs.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno