Šta je novo?

SkyStar 2 i DiSEqC motor

PeterJay

Čuven
Učlanjen(a)
20.06.2001
Poena
619
Da li je moguce prikljuciti na SkyStar 2 (rev 2.3) DiSEqC 1.2 motor,
npr SG2100a 1.2?
Nasao sam na netu da je moguce - bez dodatne elektronike - pomocu nekog plugin-a za ProgDVB.
Kako ide to, i sta mi je portrebno za povezivanje istog?

Trenutno imam dva LNB-a i DiSEqC 2.0.

Poz.! :wave:

Treba ti SS2DisecQ plugin, u arhivi se nalazi patchovan drajver za ss2 koji omogućava komunikaciju sa motorom. Ta kombinacija (motor+karta) kod mene radi savršeno.

Pogledao sam sk.co.yu, ali nisu postavili nista u vezi novog broja...
Kupicu sutra pa cu proveriti.

@Alexandar: Upravo trazim taj plugin.
Znaci treba patchovati driver, ubaciti plugin u ProgDVB dir, i to je to sto software-a tice?
Kako se spaja motor i LNB? Ide koax kabl od kartice do motora, pa iz motora u LNB?
Ne treba dodatno napajanje samom motoru, jel?
Malo puno pitanja, priznajem... ;-)
Nikad nisam imao posla sa takvim stvarima.

Poz.

PeterJay je napisao(la):
Pogledao sam sk.co.yu, ali nisu postavili nista u vezi novog broja...
Kupicu sutra pa cu proveriti.

@Alexandar: Upravo trazim taj plugin.
Znaci treba patchovati driver, ubaciti plugin u ProgDVB dir, i to je to sto software-a tice?
Kako se spaja motor i LNB? Ide koax kabl od kartice do motora, pa iz motora u LNB?
Ne treba dodatno napajanje samom motoru, jel?
Malo puno pitanja, priznajem... ;-)
Nikad nisam imao posla sa takvim stvarima.

Poz.

Spajanje ide upravo kako si naveo. I postupak takođe, samo dok nisam otkrio kombinaciju drajvera i plugin-ova koji rade malko sam se više najedio :) Uglavnom najbolje je da radiš na čist sveže instaliran OS (Win2K ili XP), drajveri za SS2 Ver 4.22, plugin verzija 1.6, a patchovani drajver iz plugin verzije 1.4. Ova kombinacija savršeno radi. Ako ti trebaju ovi pluginovi, šibni mail pa ću ti ih poslati.

Alexandar je napisao(la):
... drajveri za SS2 Ver 4.22, plugin verzija 1.6, a patchovani drajver iz plugin verzije 1.4. ...
SS2 ver 4.22 imam, i skinuo sam 1.6-icu. Znaci moram skinuti i SS2DiSEqC ver 1.4, i koristiti patchovani driver iz te arhive? Ne odgovara onaj iz 1.6?

Uff, onda moram ponovo instalirati win xp... :S:

Sad samo preostaje da kupim taj motor :D

Hvala ti!

PeterJay je napisao(la):
SS2 ver 4.22 imam, i skinuo sam 1.6-icu. Znaci moram skinuti i SS2DiSEqC ver 1.4, i koristiti patchovani driver iz te arhive? Ne odgovara onaj iz 1.6?

Uff, onda moram ponovo instalirati win xp... :S:

Sad samo preostaje da kupim taj motor :D

Hvala ti!

Pa ja nisam uspeo da ga nateram da radi sa drajverom iz v1.6. Moj ti je savet da motor prvo probas na stolu, vezan samo za SS2, pa kad proradi, da tek onda montiras antenu i lnb, da spases sebe trosenja zivaca.

Alexandar je napisao(la):
Pa ja nisam uspeo da ga nateram da radi sa drajverom iz v1.6. Moj ti je savet da motor prvo probas na stolu, vezan samo za SS2, pa kad proradi, da tek onda montiras antenu i lnb, da spases sebe trosenja zivaca.
Tako sam i mislio. Prvo na stolu, pa posle na krovu. :smash:

Plugin v1.5 i v1.6-icu imam, a v1.4 nemogu nigde naci. Mozes mi mozda poslati?
Poslao sam ti e-mail juce u vezi toga, mozda nisi ga dobio.
Znaci adresa mi je: fanatick at sezampro yu.

Hvala ti unapred!

PS koliko satelita i tv programa hvatas?

Sve satelite na klarkovom pojasu, a kanala, pa dovoljno :) Antena je Triax 110cm, a LNB 0.3dB Gold.

P.S. Plugin stize. Ajd'

Stigao je. Thanks!

Imamo isti LNB valjda. Moji su Digital Gold (to je bilo navedeno na kutiji) 0.3dB. Antena 120cm, pojma nemam kakav.

Gde ta sva oprema ima da se kupi u Beogradu?

Ima li neka dobra dusa da me posavetuje sta da kupim:
-Satelitska antena, precnik, tip
-LNB, predpostavljam da je jedan dovoljan posto hocu motor
-Motor
Na krov sam izvukao 2xKoaksijalni kabl i 1xUTP :)
Kartica je SS2 Technisat rev 2.3 (jezivo se greje, doduse isprobao sam je bez antene)

Vrh Dno