Šta je novo?

Skype za mobilne?

bims

Slavan
Učlanjen(a)
06.04.2008
Poena
320
Moja oprema  
Laptop
ACER PREDATOR
dal moze kod nas da se koristi skype na mobilnom tel tacnije na blackberry ili akom moze na kojem modelu tel moze da se koristi!!!znam da taj tel mora da ima bezicni net da bi skype mogao da radi!!!

postoji program koji se zove Fring i radi na simbijanu. znam da radi kod mene na s60 v3 verziji (nokia e51) ali verujem da radi i na starijim verzijama simbijana

Taj program Fring je to u stvari skzpe ili je to neki drugi Voip koji radi na principu skypa?

Fring objedinjuje Skype, Gtalk, IM... ne secam se bas sta sve tacno

Pogledaj http://www.fring.com/ za detalje.
Fring radi OK preko WiFi, ali preko 3G ima kašnjenja.

Interesantno je da kada istu tu SIM karticu ubaciš u 3G modem, SkyPe radi odlično. Neko kaže da je do Fringa, ja mislim da je do telefona, jer i kada ga koristiš za pristup internetu (preko USB ili BT) uvek radi lošije nego preko modema.

E51 podrzava voip i out-of-box :)
Jel zna neko, nekog SIP provajdera koji radi i kod nas?

__zevs__, svi SIP provajderi rade i kod nas.
Integrisani VoIP klijent sam koristio sa VoIP busterom radi totalno OK.

e hvala vam puno uspeo sam da instliram i skype na mobilnom i fring na iphone!!!radi savrseno!!!

Da li ce fring da radi bez wifi-a?

Posto moj htc p3470 nema wifi, kako ce fring da radi na edge-u? Da li da instaliram ili ne?

Ako planiras za chat instaliraj.
Ne znam koliko bi radio govorni poziv (verujem lose), ali znam da bi te mnogo kostao.

Ovaj SkyPe za mobilni ima jednu glupu foru. Juče sam ga instalirao, ali ga nisam probao, jer se telefonski saobraćaj rutira preko tvog broja telefona, a kada primaš pozive, SkyPe korisnik te pozove, a onda SkyPe poziva tvoj broj telefona, tako da ti se sve vreme skida kredit sa SkyPe naloga.

Kada pozivaš, praktično SW pozove neki broj sa tvog mobilnog, a onda dalje ide IP2IP.

vylota, u EDGE zaboravi na voice. Ni sa 3G ne radi dovoljno kvalitetno da bi mogao da zameni telefon. Zapravo, ako si na 3G preko modema, radi perfektno, ali idej je u mobilnosti, a preko E51 ne radi baš sjajno.

jer se telefonski saobraćaj rutira preko tvog broja telefona, a kada primaš pozive, SkyPe korisnik te pozove, a onda SkyPe poziva tvoj broj telefona, tako da ti se sve vreme skida kredit sa SkyPe naloga.

Biće da ja nešto nisam razumeo, ili debelo grešiš?
Nemam uplaćen Skype kredit, niti sam u Skype nalogu podesio svoj broj telefona i Skype, na WinMobile platformi, koristim istao kao i sa PC-a. Jedino mi se ne sviđa što slušam kroz speakerphone, a ne na slušalicu, ali na to sam se već navikao.

Poslednja izmena:
Hvala na predlozima

OK, hvala, ma j**** skype na mobilnom... ne sluzi on za to u principu :).

kibicer, skype o kome PJ prica je java sw - znaci moze da se instalira na bilo koji mobilni. Ti si na WinMobile - druga prica. Jedino ako nisi bas instalirao bas tu java verziju i ona radi drugacije na WinMobile platformi, jer se kod mene na symbianu ponasa bas tako kako je PJ naveo.

OK, sad razumem, hvala :)
Ne, nisam uyeo java verziju, instalirao sam trenutno aktuelnu beta verziju, za WM, sa sajta.

OK, sad razumem, hvala :)
Ne, nisam uyeo java verziju, instalirao sam trenutno aktuelnu beta verziju, za WM, sa sajta.

Da li to jos uvek radis na HTC Hermes ili na nekom drugom PDA?? Ja na Hermesu imam neki stariji Skype (i dobro radi) jer je sa novijim verzijama bilo problema.

Ja sam instalirao Skype na Nokiji N95 ali mogu samo da saljem poruke, nemam opciju za pozive...

Ko hoće da koristi skype na symbian mobilnom, moja topla preporuka je da zaobiđe sam skype (PJ je opisao zašto) i da proba fring!

Nimbuzz nema problema sa logovanjem kao Fring (posebno za MTS korisnike), ali ima zaguljenu EULA-u u odnosu na Fring. Lično nisam čitao, ali zadržavaju pravo da snimaju razgovore, koriste tvoje kontakte i bla-bla. Zato ga ljudi ne vole.

Ja neke IM imam podešene u Nimbuzz, neke u Fring i koritsim oba, po potrebi :)

Nazad
Vrh Dno