Šta je novo?

Skype upload problem

• Začetnik teme Začetnik teme josko
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

josko

Cenjen
Učlanjen(a)
29.09.2009
Poena
159
Imam telekom adsl 6/1 mbps. Al nije mi jasna sledeca situacija. Razgovaram preko skypa ( imam kameru logitech HD 720p ) i salje bedan upload svega 0.1-0.2 mbps, i slika je prakticno nikakva toj osobi s kom razgovaram. A ja downloadujem sliku ok, preko 1mbps...

Jel to nesto do telekoma, do podesavanja rutera, do mene, stvarno mi nije jasno.

Imam windows xp sp2, avg antivirus, sve firewall-ove sam pogasio, ne znam sta jos od specifikacija da navedem, viruse nemam... a router je intracom. Na ruteru disablova firewall, enablovao sve portove, p2p, itd, da ne duzim sad.

Ako neko zna o cemu se radi ili je imao slican problem zahvaljujem na pomoci unapred

Pozdrav

Samo nisi izvrsio dobra podesavanja kamere za pocetak odi na Skype>Tools>Options>Video settings , selektuj tu o kojoj je kameri rec i pogledaj kakva ti je slika tu ako ne valja odi u podesavanja kamere i za pocetak stavi na default , ako ti pokazuje istu sliku stavi malo vecu rezoluciju i trebalo bi ti bit dobro, ja imam na monitoru kamericu 3 mpx radi mi na 2 preko skype-a i slika mi je odlicna ...

Ma brate nisi me razumeo. Znam ja sve to, podesio sam rezoluciju na maksimalnu, 1280*720, i kad udjem na kameru u windowsu slika je perfektna ( High Definition ). Ali na skypu ne daje nikakav upload, tako da kad je upload svega 100,200 kbps nema veze sto je ona HD, slika je mutna... Mislim da to nema veze sa kamerom, vec je do interneta nesto i podesavanja rutera.
A to na skypu sam naravno selektovao za video moju kameru i za microphone njem mic, ne bi mi inace radilo uopste.

Mozda je i do skajpa, otkud znam, mada i preko msna isto je los upload

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno