Šta je novo?

Skype, snimanje razgovora

Ostensive

Cenjen
Učlanjen(a)
27.10.2012
Poena
154
Voleo bih da snimam razgovore koje vodim preko Skype-a. Ima li neko iskustava? Koji software vi koristite i šta bi mi preporučili?

Hvala unapred.

Mislio sam isključivo na audio. Dakle, razgovor glasom.

UPoznat sa zakonskim posledicamatako nečega ako saovorik nije dao saglasnost?

Ljudi u Srbiji uglavnom nemaju novac za advokata, tako da se i ne odlucuju na zakonske mere zastite protiv takvih stvari. Opusteno rokaj - snimaj :D

Kontam kada snimas tudji razgovor ali zar to vazi i kada snimas svoj razgovor? Ja mislim da ne ali aj da proverim.

Ako snimaš samo sebe npr. kako pevaš u kupatilu to je tvoje, ako snimaš onoga sa kim pričaš to je već tuđe. Dakle snimo ti npr. Pericu kako priča sa tobom ili Pericu kako priča sa npr. Hasom a Perica nije dao saglsanost za snimanje njemu je svejedno da li si ga snimio ti ili Haso, on je snimljen bez svoje volje a to je krivično delo

Ovo ko da je pravljeno za nase estradne umetnike u njihovoj vecnoj borbi sa paparacima.

imaš program: pamela for skype
a možeš i preko sound forga
snimati na stereo mix zvuk sagovornika, a na microphone input tvoj glas...tako ja radim ponekad kad sa ortakom sklapam rime :D

Kritika je napisao(la):
Ako snimaš samo sebe npr. kako pevaš u kupatilu to je tvoje, ako snimaš onoga sa kim pričaš to je već tuđe. Dakle snimo ti npr. Pericu kako priča sa tobom ili Pericu kako priča sa npr. Hasom a Perica nije dao saglsanost za snimanje njemu je svejedno da li si ga snimio ti ili Haso, on je snimljen bez svoje volje a to je krivično delo
E to me je zanimalo. Cist *****izam! Pa ti ne prisluskujes nekoga vec snimas svoj razgovor. *****izam je da krivicno delo bude snimanje s og razgovora. Ok je da to nema validnost na sudu ili sta vec ali da bude krivicno delo?!? Bem te demokratijo

Zbog toga recimo prilikom poziva operaterima imaš onu čuveni razgovor će se snimati. Dakle ako nastaviš i čekaš da ti se javi operater na neki način si na silu nateran da daš pristanak.

Na taj način ako obavestiš sagovornika da se snima a on neprekine razgovor podrazumeva se prećutna saglasnost.

Znaci tako i on sme da snima razgovor na skype ako na pocetku naglasi da se razgovor snima.

Da li trebaju da mi naglase da snimaju skrivenom kamerom dok dekram leba u prodavnici?
Samo snimaj,ko ti šta može.

Vrh Dno