Šta je novo?

Skype ne vidi slusalice sa mikrofonom?

Učlanjen(a)
04.12.2010
Poena
275
Treba mi pomoc oko prokletih slusalica sa mikrofonom,ove sluske su u pitanju;
http://www.gigatronshop.com/slusalice/canyon_slusalice_cnr-hs1-3199
e sad,kad ih gurnem napred ili nazad i upalim skype,program ih ne vidi.

2w3b2ua.jpg

29uoemh.jpg

Malo me je zbunila prva slika i ovo oko zvucne karte,maticna ploca je ASUSTeK Computer INC. M4A87TD/USB3 koliko znam zvucna je na maticnoj,svi driveri su instalirani za maticnu,monitor mi je lcd tv,povezan hdmi kablom sa kucistem...

Isto tako pod Sound me ovo buni;
2rrxets.jpg

250md6w.jpg

Druga slika,ne moze da se aktivira mikrofon????

STa da radim,imam utisak da mi nesto nedostaje ili da nesto trebam da stikliram ali nemam pojma sta. Pomagajte!!!

Zaboravio sam da napomenem da koristim ovaj program za zvucnike i da napisem da mi se zvuk cuje u slusalicama ali mikrofon nece da radi;

4zybet.jpg

prebaci na stereo zvuk, mikrofon ubodi u " roze konektor " nazad u komp, sluske nazad u zeleni , ( boja na boju ), proveri da ti mic nije mutiran na kablu/prekidacu na kablu ili sl. od sluske, i mora da radi.

u skype-u ti preostaje da odaberes izvor sa kojeg zelis da " slusas/dobijas " zvuk ( na zvucnike/sluske ), i koji izvor da koristis za mic. ( da li sa roze konektora ili eventualno sa neke kamere koja ima ugradjeni mikrofon u sebi, a povezana je preko usb-a )

recimo kod mene je skype podesen da zvuk pusta preko muzicke kartice ( zeleni konektor nazad ) a za mikrofon koristi ugradjeni mic u kamericu koja je povezana sa usb kablom.

Samo restartuj komp dok su priključene i biće sve ok.

Mikrofon

Imao sam slican problem, jedino resenje je bilo kupovina, najeftinije zvucne. Jednostavno integrisana nije htela da radi ni sa jednim mikrofonom.

Samo restartuj komp dok su priključene i biće sve ok.

Ovo nije pomoglo,u svakom slucaju hvala...

prebaci na stereo zvuk, mikrofon ubodi u " roze konektor " nazad u komp, sluske nazad u zeleni , ( boja na boju ), proveri da ti mic nije mutiran na kablu/prekidacu na kablu ili sl. od sluske, i mora da radi.

u skype-u ti preostaje da odaberes izvor sa kojeg zelis da " slusas/dobijas " zvuk ( na zvucnike/sluske ), i koji izvor da koristis za mic. ( da li sa roze konektora ili eventualno sa neke kamere koja ima ugradjeni mikrofon u sebi, a povezana je preko usb-a )

recimo kod mene je skype podesen da zvuk pusta preko muzicke kartice ( zeleni konektor nazad ) a za mikrofon koristi ugradjeni mic u kamericu koja je povezana sa usb kablom.

Ovo je resilo problem,sad rade! Hvala.
Jos jedno pitanje,kako poboljsati kvalitet zvuka u slusalicama posto sad krce po malko?

Mislio sam da si već probao podešavanja... I ja sam pre par dana kupio HS-8 i isto tako Skype nije mogao da ih prepozna, ali je bio potreban samo jedan restart da bi sve leglo na mesto.
Dobro je da si rešio problem.

Što se tiče krčanja, jesi li probao da zvuk pojačavaš preko kompa, a da ti na slušalicama potenciometar ne bude na maksimumu? Ja nemam tih problema, pa ne mogu da testiram.

Pojacam na sluskama do maksimuma i na kompu stavim na odprilike 85% jacine i super se cuje,cim pojacam na kompu pocinje krckanje.

To je već prilično glasno, mora doći do izobličenja. Ipak to nisu slušalice od 100+ evra.

Tako je,dao sam za nih 650din i za te pare ne mogu da ocekujem neki preteran kvalitet :)
Hvala.

Znaci ne verujem,kad sam rekao da sam resio problem to sam mislio zbog ove slike;

51zj7k.jpg

Znaci skype je video mikrofon i ja budala se ponadala da radi,ali,malo pre pokusavam da se cujem sa sestricinom,ista prica kao i na pocetku,cujem zvuk kroz slusalice ali mikrofon ne radi! Iscupam slusalice i vratim zvucnike i sad oni nece da rade :smash:

Znaci ne verujem,kad sam rekao da sam resio problem to sam mislio zbog ove slike;

51zj7k.jpg

Znaci skype je video mikrofon i ja budala se ponadala da radi,ali,malo pre pokusavam da se cujem sa sestricinom,ista prica kao i na pocetku,cujem zvuk kroz slusalice ali mikrofon ne radi! Iscupam slusalice i vratim zvucnike i sad oni nece da rade :smash:

Vrh Dno