Šta je novo?

Skype Microsoft problemi

zeljko

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
16.12.2001
Poena
1,030
Posto sa istim imam dosta posla, pre svega da ga podesim klijentima, broj problema i nelgocnosti je doveo do toga da otvorim temu koja ima za cilj da unisti isti:
1. problemi sa blokiranjem starijih verzija, sto je jos ok ali kad odredjena verzija ne radi na XP ili sa odredjenim procesorom gde baguje ceo windows tako da ne mozes nista da radis...
2. sve ucestaliji padovi servia a klijenti tebe krive licno
3. od danas vise nije moguce logovanje u skype aplikaciji jer zajtevaju da se skype nalog veze sa microsoft nalogom, uputsva nigde jer je sve u google-u zastarelo, nov nalog ne mozes otvorit trenutno a na microft nalogu nemozes povezat skype sa istim jer im ta opcija trenutno nije funkcionalna
4. nova verzija zahteva najnoviji internet explorer na win 7 ili se odbija instalirati??? obrazlozenja stvora iz microsofta je da skype zahteva IE
5. prestanak rada podrske za kamere ako nemas SSE procesor, sve naravno bez ikakvih obavestenja na sajtu (ovo je krenulo pre ~4 godine)
6. ITD.........

Zasto ovo navodim, nekom ode sistem, crkne maticna ploca, dignes sistem, uradis 99% sve i na kraju na primer klijenat od tebe trazi da mu ulogujes skype, kad ono servis ne radi, sta mislite da li vas 50% klijenata razume da nije do vas???????

Kažeš im istinu - nije do mene. Skajp radi, to što neće da se uloguje nije u tvojoj moći. Ako ti ne veruju, reci da pitaju nekog drugog za mišljenje ako im tvoje nije dovoljno.

Ko neće da sluša, iskuliraš (fino naravno, ne k'o klošar po sistemu "ajde žibe pajdomanu"). :D

Poslednja izmena:
Problem je taj sto su ljudi skontali da je skype uzviseno bice, imas masu ljudi koji umaju komp samo radi skypa, secam se onog dana pre nekih godinu dana kad servis ceo nije radio ceo dan, ljudima je bilo nesvatljivo da ne mogu da cuju svoju familiju na drugom kraju sveta, dok je microsoftova izjava sa pravom ili ne bila da ko je imao skype pro (placen) taj dan nije imao problema

...broj problema i nelgocnosti je doveo do toga da otvorim temu koja ima za cilj da unisti isti

Kako mocno zvuci... :D

Problem je u tvom stavu... jednostavno visa sila i ti tu ne mozes nista... ako su toliki biseri da ne mogu to da skontaju,onda ti ni ne trebaju kao klijenti...

Pa slazem se, ali ljudi ih koriste, meni se samo skupila ta tona djubrestine u zadnje dve godine, jednostavno ne kapiram tolike propuste i ******stine oko istog, jednostavno ne znaju u kom smeru idu, malo levo pa malo desno pa onda u rikverc, itd.... a ljudi ko ljudi

Ti jednostavno nikom nemozes objansiti kako je nesto radilo pre 10min a sad nece, jer se nakon pokusaja novog login skype-a uslovi koriscena drasticno menjaju, kako je kamera juce radila perfektno na athlonu 2200+ a danas je ne vidi uopste, itd

Poslednja izmena:
Okrivi Majkrosoft i zapadne kapitaliste = problem rešen.

Reci ljudima da proizvođačima softvera i hardvera nije u interesu da ljudi imaju jedan laptop/desktop za vek vekova, već svake 2-3 godine da se kupuje novo i da će takvih situacija biti sve više u budućnosti.

Ko hoće da shvati - shvatiće, ko neće - shvatiće i on ubrzo. Malo će se koprcati i lupati gluposti, ali kad shvati da mora igrati njihovu igru ili da prestane koristiti ikakve elektronske uređaje, popustiće.

A ti što se žale što im 15 godina star procesor neće nove stvari da otvara... Njima +20% na ukupnu cenu troškova - kao harač što te teraju da se cimaš sa krševima. :D

Poslednja izmena:
@zeljko

Nije Skajp nikakav izuzetak... Isto je i sa starijim mobilnim telefonima i npr. Viberom.

Nemoj uopste da se smaras sa starim konfiguracijama i neces imati problema - ni ti , ni klijenti.
( minimum je dual-core Intel E2xxx ili AMD Athlon X2 AM2+/AM3 , 2GB DDR2 ili DDR3 i Win 7 )

Oni koji shvate i prihvate , promenice staru konfiguraciju.Oni koji nece , neka idu kod nekoga ko ce da se muci i dalje , pa ce ipak posle mesec-dva da prihvate realnost.

Dobre polovnjake na kojima jos uvek sve radi bez problema mozes da nadjes za 50€.

Pa i ti dual core su stari skoro 10 godina. Previše je očekivati da će neko da prilagođava softvere za 10+ godina stare kante, pri čemu za za osnovno kućno korišćenje može da se sklopi potpuno nov komp za ~200 EUR.

Realno, zar je Skype neki 4K 60fps game, pa mu treba nesto posebno? Radio je do sada, bez problema, NISTA se ne dodaje novo, a opet ne radi na starijim racunarima?
Kad sam video ko je otvorio temu, rekoh, bice komicno, ali meni sve bulvano sto je rekao izgleda stvarno normalna stvar da se zali. Slucajno sam bas danas i ja imao neki problem oko MS Live naloga, i nesto im ne radi kako treba trenutno :(

Skype koristi ie view za potrebe registracije i logovanja. Verovatno traži najnoviju verziju IE. Windows update bi trebalo da reši problem.
Ja koristim Skype 6.21 i kad prestane da radi, napuštam Skype. Ionako je postao overbloated.
A nemam nameru da pravim MS nalog, tako da je to još jedan razlog za napuštanje.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

AKo vec traze update IE to kad izbace update treba JASNO da naglase pa da korisnici razumeju, tako je bilo ranije da je celih 4-5 meseci skype brljavio na XP-u zbog isto nekog nacina prikazivanja onih glupih smajlija gde ceo XP umre cim se skype upali pa ti sad gledaj u pasulj sta je probem, sto je 98% uradjeno namerno, ili neki majmun u microsoftu se pravi pametan i izmilja tocak da bi se pokazao...

Takodje nikad mi nije bila jasna opcija da iskljucim skupe update u samom programu i on se opet na silu updatuje, posle nasilno izbrises isti iz update key iz registra pa ga opet preko backdoor ili cega vec updetuju, gore ponasanje od virusa

Poslednja izmena:
Slažem se. Đubre od programa. Ugasi Skype update u servisima.
Predloži klijentima npr hangouts.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Za XP imam , reg fix, gasenje iz programa, iz servisa i brisanje setup fajla iz temp folder-a i opet se ljudima pojavi prozor za update posle nekog vremena, naravno tako podesen nece sam odraditi update ali i to nije iskljuceno ako ima neki API backdoor pristup

Iskustvo me je naucilo da kad me pitaju ako vidim da su problem, da kazem ne razumem se u skype za to zovite drugog nekog... dobronamerne savete realno vecini nije pametno davati jer trosis vreme a poverenja nema

Poslednja izmena:
Kao krajnju meru predlozi bakama i dekama, kojima odrzavas racunare, da svoje ljubimce rastave na sastavne delove, a zatim svaki deo zasebno zakopaju na razlicitim lokacijama u radijusu ne manjem od 50km od mesta stanovanja. Naravno ljubazno ih zamoli i da zaborave da su ikada imali racunare, a da svoje najmilije u buducnosti kontaktiraju dobro oprobanom metodom - fiksnim telefonom. Ovi Indijaneri iz MS-a naravno nisu normalni, jer pored toga sto prave softver na kojem ti zaradjujes za zivot, oni su se sada usudili da smanje tvoju pregovaracko-ubedjivacku sposobnost time sto su svoju besplatnu uslugu ostavili nedostupnom 3 sata i na taj nacin ti direktno suzili krug klijenata kojima mozes da prodas svoju uslugu. Sramota.

Ako se ne varam nemaju kod nas call centar, vec negde u Bosni su svi ti pozivi za MS?

@zeljko

Ti si izgleda veci mazohista od vecine tih klijenata sa kojima se maltretiras...

Jednostavno neke stvari vreme ostavlja iza sebe

2014.godina - Kraj jedne ere: Microsoft ukida podrsku za Windows XP

1.8.2014 Skype je prekinuo podršku za sve verzije od 6.13 pa na niže koje su se koristile na starijim kompovima bez SSE2 podrške i Win XP-u. Od 1.8. kad se poželiš ulogriati na neku od verzija stariju od 6.14 izbaci ti "Skype can't connect"

Takodje shvati da kompanije nisu humanitarne organizacije nego rade za profit i moraju da smisle nacin da uzmu pare.

Stoga nema smisla da zoves Micro$oft , jer em koristis piratsku verziju XP-a , verovatno nisi dao ni centa za Skype kredit...

A ti vadis reci iz konteksta i kao profi manipulator iskrivljujes receno, ne bi ja da zovem za skype jer meni vrsi posao kako tako

Inace problem XP je <2014, samo se jednostavno nasao u mojoj listi kao nesto sto sam zapamtion, a bilo je daleko vise problema ovo sam na brzinu nabacao sto sam se setio za 5min

Isto ne vrsi posao masi korisnika jer izmislja toplu vodu, pravi probleme kao da nije glupa chat aplikacija vec NASA izum

Poslednja izmena:
Pa nije ni prva ni polednja stvar koju je M$ zakomplikovao :( , ali jednostavno dok god za bilo koji i bilo ciji proizvod ne izdvojis ni centa , nemas prava da se bunis.
M$ ima puno pravo da potpuno ukine besplatno koriscenje...

Meni Skajp normalno funkcionise - koristim ga svaki dan , a komp je "dinosaurus" koji jedva da vredi 50€ ( Intel S775,2GB DDR2, Win 7 )

Naravno da sme, i moze, i to radi, ali na nacin koji radi samo gubi korisnike

Svakom je bilo jasno da ce skype postepeno pretvoriti u svoj brand, ali po meni ta tranzicija je trebala da ide ka boljem proizvodu a ne prema gorem

Od kad se Bill Gates povukao iz istog sve sto pipnu ide naopako, podsecaju me na danasnju politicku korektnost koja se nasilu namece a na kraju i jedno i drugo ce im se obiti o glavu

A sta je problem da se ljudi zale na stvari koje firme upropascuju?
Ako cutis, sve ce otici u out.
Skype ovime guraju ne kao prozivod za sebe (iskreno mislim da na njemu su u minusu cistom!), vec kao promociju OSa, ovako. Sta im stvarno treba uopste SSE ili nesto novije od XPa? SVE je radilo, nista novo nije dodato od funkcija od kako Skype postoji u stvari :) (video i voice call su postojali kao i SkypeOut i SkypeIn i forward, voice mail i slicno nisu stvari koje traze ista na nasem racunaru posebno)

Zato i dobijamo moj potpis :D

Da li Skype moze da radi kroz neku virtualizaciju na XPu, ili bi morala da se pokrene zasebna VM? Mada, iskreno mislim da VM koji bi samo W7 imao i Skype bi bio dovoljno lagan i za matore racunare.

Poslednja izmena:
Da li Skajp,Viber,YouTube... radi na novim telefonima/tabletima/kompjuterima ?
Da li na starim uredjajima prave probleme ?

1. - DA
2. - DA

Da li prodaja novih uredjaja donosi profit ?

1. - DA

Stvar je ( valjda ) jasna....

Pa? "Nisam losiji od najgoreg"? :)

Meni Skajp normalno funkcionise - koristim ga svaki dan , a komp je "dinosaurus" koji jedva da vredi 50€ ( Intel S775,2GB DDR2, Win 7 )
Funkcionise i na ovome iz 2003 :D
Gde to trazi da se povezes sa MS nalogom?

Desktop_2016_11_30_01_53_46_093.jpg

@Vuk40 probaj da ga izlogujes ili ulogujes na novom sistemu pa se onda opet javi...

mada i to je nejasno, zahteva povezivanje M$ naloga sa skype nalogom, gde user/pass od skype postaje Microsoft nalog, ali glupi skype to ne moze odraditi sam vec ti moras na Microsoft nalogu isti povezat (a ova funkcija danas ne radi)

evo dalje se ne moze povezat, sto znaci ko se izloguje ili reinstalira sistem, nece moci da se vise loguje pa makar dubio na glavi
skype.jpg

cak sa na forumu nasao podatak da se nalozi ne mogu linkovati od 12. oktobra??

Poslednja izmena:
Izlogovao se i sad me povezalo sa MS nalogom, kucao sifru od MS naloga i prihvatilo.

Desktop_2016_11_30_03_01_33_625.jpgDesktop_2016_11_30_03_06_04_125.jpg

Pa da ali ko nije povezan sa M$ nalogom o tome pricam, masa njih nije i posto trenutno ne mogu da se povezu ni ne mogu da se uloguju
a moguce i da im sistem totalno brljavi, ali ima koji se danas zale na isto i nisu nasli resenje

skype2.jpg

Poslednja izmena:
Bile je relativno stara verzija, jednostavno iskoci prozor koji ti nalaze da se ulogujes na micorosoft accounts i linkujes naloge... mada nije mi palo na pamet da skinem noviju verziju koja zahteva IE 11, mozda ista moze da ih linkuje sto opet nema smisla jer linkovanje trenutno ne funkcionise i to je vec duze poznata cinjenica

Sto je jos smesnije prvo sam se ulogovao na skype sajt, video da nisu ubacili linkovanje, i tada kad sam pokusao da otvorim microsoft account na koji nikad nije ulazeno sam se ulogovao sa skupe user/pass, samo sto nalozi naravno pod profilom nisu pvezani/linkovani?? iako user/sifra radi na oba sajta, sto samo po sebi je cista nebuloza br.2

Poslednja izmena:
Evo nesto korisno za ovu temu.
http://www.windowscentral.com/how-make-skype-more-secure

Malopre sam povezao MS nalog sa Skype nalogom bez ikakvih problema. Sta vise, sad imam jedan password i za Skype i za MS nalog.
A sto se tice reinstalacija OS manje upucenima u kompjutere, jednostavno ne instaliram OS kojima je istekla zvanicna podrska. Osim, ako neko bas insistira (sa 50€) da ima XP. Jednostavno im objasnim da na njihovom 10-15 godina starom "usisivacu" ne mogu vise da rade programi koji su nekada radili i da, ako hoce da to ponovo sve radi kako treba, kupe novi racunar, odnosno odrade upgrade postojeceg ako to ima smisla.

Polovan računar koji će da tera Win7 i novi skype košta 30 eu na KP. Neki C2D,2GB.

Inače, i ja imam dosta ljudi koji koriste XP i Skype. Najbolji mi je bio primer lika koji je kupio nov komp od mene 2002. Athlon XP/512MB. Deca u inostranstvu. Koristio komp samo za Skype i surf (instalirana mozila sa bookmarksima Blic, Novosti i sl.). Zezanje kreće kupovinom Skype od strane MS. Pre 2 godine sam zbog SSE morao da mu zamenim mb/cpu sa Intel Pentium D (ima SSE) i morao sam da dodam 1GB mem jer verzija Skypea koja radi kod njega to zahteva. Upgrade ga koštao 20eu (ruke, isnt. os-a, delovi za dž). Većini sam zamenio kompove staro za staro (al novije) gde sam njihove konfiguracije računao "20 eu" (odnosno nula). Svi su za 30tak evra dobili C2D mašine sa Win 7.

Generalno, baš mene briga što nema MS podrške za WinXP. Proizvođači softvera reba da nastave sa podrškom sve dok ima značajan broj XP korisnika. Zašto bi neko kupovao TV koji ima 20 godina ako mu zadovoljava sve potrebe? Zašto mora da uzmem novi fon ako moja Nokia 3210 i dalje šljaka?

Ali, kapitalizam tako funkcioniše.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno