Šta je novo?

SKYPE - los video poziv?

Ateluv

Slavan
Učlanjen(a)
08.02.2010
Poena
415
Kada ukljucim video poziv slika je nevorovatno losa sve same kockice. Da napomenem da to ranije nije bio slucaj a koristio sam istu konekciju (telekom download 150kb/s mada koristim prko wireless ali signal mi je odlican). takodje probao sam i preko telenor hsdpa koji mi postize brzinu download-a oko 450-500kb/s ali slika je i dalje losa.

Ima li neko savet?

I ja imam sličan problem, mašina iz potpisa dakle snage ne nedostaje. Kamera vrhunska, Logitech C910...

Dolazni video je skroz OK. Odlazni video počne dobro prvih 10-20sec, 640x480, ali brzo padne na 160x120... UL 512kbit, DL 6Mbit... ne bi smelo tako... Sa logitech vid softverom radi besprekorno u istoj ili čak višoj rezoluciji (848 x 480). Dakle problem definitivno JESTE u Skype-u. Probao sam i totalnu deinstalaciju Skype-a i čišćenje registryja, i instalaciju istog (ver 5.5.0.124 pa i betu 5.6.0.110), uvek isti problem. Stavljeni poslednji zvanični logitech drajveri. Žalio sam se i na njihovoj tech support strani, bilo je par predloga ali nijedan nije rešio problem... :( Skype sucks!

I ja imam sličan problem, mašina iz potpisa dakle snage ne nedostaje. Kamera vrhunska, Logitech C910...

Dolazni video je skroz OK. Odlazni video počne dobro prvih 10-20sec, 640x480, ali brzo padne na 160x120... UL 512kbit, DL 6Mbit... ne bi smelo tako... Sa logitech vid softverom radi besprekorno u istoj ili čak višoj rezoluciji (848 x 480). Dakle problem definitivno JESTE u Skype-u. Probao sam i totalnu deinstalaciju Skype-a i čišćenje registryja, i instalaciju istog (ver 5.5.0.124 pa i betu 5.6.0.110), uvek isti problem. Stavljeni poslednji zvanični logitech drajveri. Žalio sam se i na njihovoj tech support strani, bilo je par predloga ali nijedan nije rešio problem... :( Skype sucks!

Meni dolazni video pravi problem...znaci slika je katastrofa :trust:

Možda onaj s druge strane nema dovoljno resursa (internet upload) ili ima jako sport CPU? A možda onaj sa druge strane ima isti problem kao ja?

A ako sa svima imaš isti problem, možda ti nemaš dovoljan internet download bandwidth? Šta ti kaže speedtest.net? Daj da i onaj sa druge strane to isto proveri? Za solidan 640x480 u 15fps treba oko 512kbit UL.

Mislim da je problem kod provajdera. Kada imam video call sa nekim u lokalu (Srbija) slika je jako losa i mali je trafic i dolaznog i odlaznog saobracaja, kada recimo komuniciram sa Nemackom i Svajcarskom konkretno slika je perfektna kod mene i sagovornika. Upstream od mene ide i do 3Mbps downstream zavisi od sagovornikovih resursa mreze. Da ne bude zablude ka nadedenim destinacijama upload za skype je oko 3Mbps imam simetrican net
1643399479.png

Vrh Dno