Šta je novo?

Skype i razgovaranje preko istog...

Batica

Čuven
Učlanjen(a)
03.09.2002
Poena
619
...da li je neko probao , telefonirao (pozivao) fixne i mobilne brojeve, uplatio ili tako nešto...

Ja probao lokalno u mrezi. Radi fino...

Ja sam probao, samo sto sam od te dve strane samo ja imao mic, i nisam mogao da cujem onu drugu stranu kako zvuci. Uglavnom, receno mi je da ja dobro zvucim :D da skoro nema kasnjenja, a sto je najbolje, sve se provlaci kroz port 80 ;) tako da onima kojima je provajder pogasio raznorazne portove, ovo mora sigurno da radi. Jos nesto... na sajtu ne pise da radi na 98.-ici... licno sam proverio - RADI ;)

npetar je napisao(la):
Ja probao lokalno u mrezi. Radi fino...

Radi i u lokalu? To nikada nisam probao :) Verovatno zato sto nemam dva para ear & mic :D Ali super je da znam :)

Pozdrav!
MrBigJump.gif

KizaTheDeath je napisao(la):
Ja sam probao, samo sto sam od te dve strane samo ja imao mic, i nisam mogao da cujem onu drugu stranu kako zvuci.
Radi odlicno...
Jos nesto... na sajtu ne pise da radi na 98.-ici... licno sam proverio - RADI ;)
Probano na 98SE i XP...

OK, ajmo ispočetka. Vidim da to radi lepo preko PC-PC veze, ali da li je neko probao da zove s tim fixne i mobilne brojeve - znači PC-fixni i(li) PC-mobilni ma gde bio u svetu...

PC-PC radi neverovatno lepo, ni sa jednim programom koji sam probao, a probao sam ih dosta, zvuk nije bio tog kvaliteta.

E sad, što se tiče PC-Phone (SkypeOut servis), tu ima jedan problem. Tarife su više nego povoljne, ali je plaćanje problematično. Skype je angažovao nekog nezgodnog billing operatera, i meni ne uspeva nikako da uplatim niti jedan jedini evro za SkypeOut. Prvo me upozorava da mi se zemlja IP adrese ne slaže sa zemljom gde mi je registrovana kartica (može da se odabere Serbia and Montenegro), a na kraju kaže da transakcija nije uspela. Možda je problem u nazivu (Yugoslavia/Serbia&Mont.). Kartica je Visa Internet Vojvođanske banke.

Posle sam na forumu video i da se gomila ljudi žali na istu stvar i ne uspeva da uplati novac.

Sigurno će se to rešiti, samo treba vremena.

Ljudi, ja sam tek pre dva dana :wall: provalio Skype!
Od tad satima pricam s drugarom sa studija, koga tri godine nisam cuo. Nemate pojma koliko sam se odusevio :banana:
Zaista sam impresioniran. Ja u Engleskoj - on u Norveskoj, a cujemo se kao da je pored mene. Nepromenjena boja glasa, zvuk bez ikakvih smetnji, nema seckanja... loodilo, i sve to za dz. Mis'im, sta covek vise moze da pozeli, hehe!?

Kako ovo radi na dial-up-u???
Je l' probao neko?

Poslednja izmena:
Jel probao neko Skype PC to fixni i PC to mobilni?

Nisam probao PC to landline ili mobile, ali hocu i to ubrzo - pa cu se javiti da podelim iskustvo.
Nego, probao sam PC to PC, gde je ovaj drugi bio u Beogradu i na dial-up-u. Mogu vam reci da je to radilo vrlo prihvatljivo. Istina ne onako lepo kao izmedju mene i drugara iz Norveske - bilo je seckanja, znala je veza i da puca 3-4 puta za 10 minuta (na nivou Skype-a, ne dial-up!) ali se ipak moglo pricati.

Skype je odlican! I sta ce vam mikrofon :) dovoljne su i slusalice :)
Zaista me je odusevio, na mojoj uzasnoj vezi nema kasnjenja uopste.

Pitanjce za moderatore foruma (čitaj Silvera ;) ):

Da li postoji šansa da se među one silne šorkatove raznih mesendžera nađe i Skype?

Kutijo, si koristio pc to pc ili...?

Kutijo, kakvu vezu imas? Dial-up?

Pitanje za sve:
Da li je moguce oboriti kvalitet zvuka u Skype-u i time prorediti seckanja, smanjiti kasnjenje i ostale smetnje? Po meni, zvuk je i vise nego dobar za komotan razgovor. Kad imam 'PC to PC' vezu i broadband sa obe strane ne marim za HiFi... ali kad je druga strana na dial-up-u onda bih sav taj kvalitet zvuka rado menjao za manje seckanja i stabilnu vezu.

Pre par minuta sam skinuo skype, napravio nalog i sve to lepo.. ali nemam sa kim da probam da li radi.. :(

da li mogu nekako da koristim pretragu ljudi koji su online u to vreme kada trazim, pa da im posaljem zahtev da me puste da pricam sa njima.. Jer ipak ne vredi da probam jedan po jedan nalog, pa koga uhvatim online...

Inace moj nick je tuning-fanatic, pa ako je neko raspolozen i ako me nadje na netu neka dodje da izvrsimo probu.. ;)

inace sam preko dial-up-a..

Nazad
Vrh Dno