Šta je novo?

Skype blog

• Začetnik teme Začetnik teme Kiwy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Kiwy

Čuven
Učlanjen(a)
14.01.2001
Poena
619
Pozdrav, eto samo da se oglasim da sam pokrenuo za sada skroman blog posvecen Skype-u na adresi http://skype-srbija.blogspot.com/ . Uskoro ce biti tutoriala, anketa, recenzija itd.

K

Podržavam tvoj doprinos skype revoluciji. Priželjkujem i očekujem veoma brzu kataklizmu državnih i privatnih monopolsko pljačkaških telekomunikacija. Nadam se da ćemo za nekoliko godina svi pričati preko interneta, mnogo jeftinije i komfornije.

Nice,good job!

Drago mi je sto vam se svidja, nasao sam samo jedan sajt vezan za skype u srbiji ali mi je delovao porilicno neaktivno i prazno. Pa rekah hajde malo da popularisemo 🙂

jao... ne znam, Skype stvarno super izgleda i dobar je program, ali ja nikako ne mogu da ga namestim da radi bolje nego CQPhone... Evo, pre par dana sam isprobavao i Skype i CQP (najnovije verzije u tom trenutku) na dva razlicita PCa, i sa CQP-om sam uvek imao kvalitetniji zvuk, uz znatno manje opterecenje CPUa i RAMa...

vise mi se svidja Skype, ali ipak mislim da bi moralo jos mnogo da se uradi na optimizaciji koda...

Koliko vidim CQPhone je samo za PC2PC. Meni lično Skype mnogo znači zbog Skype Out servisa tj. da zovem svoje rođake i prijatelje u inostranstvu na telefon. A baka mi recimo nema PC tako da ću je teško navesti da korsti CQPhone ili bilo koje drugo PC2PC rešenje. Slažem se da je Skype malo slabiji na PC2PC , ja sam na 128k kablu i kada pričan sa dialup'om nije bas sjajno ali recimo Skype Out radi fantastično!

Pa ko hoće...malo sam osvežio blog. Izvinite na kucačkim greškama, idem da se ladim 🙂

Samo me zanima (izvinjavam se ako negde vec pise,a nisam primetio) da li je ista cena kada zovem iz inostranstva u Srbiju na fixni i mobilni?

Mislim da kada su u pitanju medjunarodni razgovori sve se tarifira tako. Nema veze da li zovesh odavde na fix ili na mob bilo gde u inostranstvu i obratno.

"Nesto se ovde zbiva,sto se nikako ne slaze..."
Elem,sada sam malo bucao po oficijelnom skype sajtu,i naisao na neki cenovnik,i po onome sto sam ja video,cene za Yugoslaviu 🙂D) za fixni je 0.107€(oko 8,5 dinara),a za mobilni je,cini mi se,0,240€(oko 19 dinara),znaci,ili mi se cini,ili i nije bas toliko jeftino??Ili ste Vi pogresili?Ili mozda cak i ja,sto nije nemoguce 🙂
Moze neko objasnjenje?

Gledao si cene za pogresnu zemlju 😉 Pogledaj koliko bi te kostao poziv ka USA ili nekoj od zemalja EU npr. Ako zoves na fiksni u proseku 0.017€

//edit: ups, tek sad vidim da tebe zanima samo pozivanje ka Srbiji 🙂 e ***, sta da ti kazem... 🙂

Poslednja izmena:
Ljudi pa ovo izgleda nije loše. To znači da ja ljudima u firmi kupim sluške sa mikrofonom i nek pričaju do mile volje.

Nama se ne isplati zvati na fix u Srbiju ali se isplati svuda van zemlje. Cene na sajtu Skype-a su za fiskne i mobilne posebno naznacene. Kod mene na blogu dao sam primer samo za fix jer za mobilni treba dosta dobra veza da kvalitet bode dobar. Recimo zvao sam mobilni u Poljkoj i ja sam devojku chuo savrseno (ja sam na 128k) ali ona mene ne bash.

Trebalo bi, vidi na blogu sajt za testiranje voip veze.

Nazad
Vrh Dno