Šta je novo?

Skype 5.0 Beta

ivan90BG

Cenjen
Učlanjen(a)
07.01.2010
Poena
199
I konačno je apdejtovan Skype za Mac. :party: U vidu skoka sa 2.8 na 5.

Sve je totalno novo, a drugačije od Windows-a. Mada mislim da su elementi interfejsa malo preveliki.

[YOUTUBE]787jqu1mUaA[/YOUTUBE]

meni je stari bio bolji shta znam.. mislim na verziju 2.8.

i ne svidja mi se shto komunikacioni prozor ne mozesh da odvojish od kontakt liste

Šta vam se ovde sviđa ljudi? Meni je ovo totalni fail...

Lista treba da bude mala i pregledna, ništa mi ne znače ove zezalice tipa cover flow i tome sl...

Prozori takođe da mogu da se odvajaju...

Ne znam, ali ovaj interfejs je meni barem bula... :smoke:

Meni se svidja. Nema vise smaranja sa odvojenom listom pa chat prozorom pa video prozorom pa onim i ovim prozorom...
A cistiji je 5x od usrane i nacickane win verzije. Plus nema reklame!

Meni se svidja. Nema vise smaranja sa odvojenom listom pa chat prozorom pa video prozorom pa onim i ovim prozorom...
A cistiji je 5x od usrane i nacickane win verzije. Plus nema reklame!

Па добро то је ствар нечијег афинитета. Мени је ово веће смарање јер је листа гломаза и непрегледна. Зашто да скролујем да бих дошао до некога ко ми је рецимо 20ти на листи? Бесмислено и непотребно... Онда cower flow је 5 точак плус је приказ аватара у њима ниске резолуције па самим тиме то не изгледа лепо.

A рецимо прозори су ми под 2.8-цом јако симпатични јер су минијатурни и практично на фазон widgets-a па их могу распоредити где ми одговара, листа је такође минијатурна у габариту па самим тиме хвата далеко више контаката по вертикали (до 30 имена стаје без проблема).

Реклама такође ни у старој верзији није било. Значи: no comment... Од тога пати само windows верзија...

Можда би се и ја примио када би мало смањили одређене елементе или још боље понудили две варијанте самог интерфејса (као у верзији за win)...

Све у свему, ово није адеквано зачињена варијанта на коју ће свако да се прими одмах и из прве, већ заправо што се мене тиче прилично рљав нови интерфејс за који ће им свакако требати друго мишљење које су очигледно с разлогом (сад се то лепо види) и тражили да чују.

Poslednja izmena:
Slažem se sa Vladom... nekako sve prave glomazno. Komunikator treba da zauzima malu površinu, a ne da ga imam full screen, maltene... Ajde kad si na video pozivu, ali caskanje, čemu tolika površina?

Novi skype i za win, i za mac su mi bzvz. Contact lista mi je prevelika kad kliknem na everyone, ajde ovo recent contacts je oke, ali kada kliknem na everyone, preveliko je. Imam oko 50 kontakata na skypeu, u proseku ih je oko 20 online non stop, i pre sam bez problema sve mogao da ih vidim, sad moram da scrollujem. I oni kao "statusi" na skypeu mi sada dolaze kao notificationi na facebooku (dobro to sam ugasio).
Sve u svemu, ima par prednosti u odnosu na stariji skype za mac, ali je manje pregledan.

Meni je Skype 2.8 na MacOSu mnogo bolji nego ovaj novi. Baš užasan dizajn... Isto tako je i na Windowsu, ja bih voleo da mi na Winu izgleda isto kao 2.8 na MacOSu. :)

Vrh Dno