Šta je novo?

SKY Vision DiVX Player

tex707

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
24.12.2001
Poena
680
OK, kupio sam to cudo...stvarno je jeftino, ali se razlog za to vidi na prvi pogled. Izrada je prilicno jadna. Prednja maska (plasticna, naravno) je prilicno kriva, tako da vratanca za CD mogu da se otvaraju samo ako se zakrivi malo rukom. To sam resio tako sto sam krivi deo zalepio jakim selotejpom za limeni poklopac i sada se otvara OK...cirkus.

Druga mana: u gornjem desnom uglu stoji counter i nikako ne mogu da nadjem nacin da ga skinem sa ekrana...verovatno je da postoji (suludo bi bilo da ne moze), ali ja nisam uspeo.

Treca i najveca mana: DTS zvuk ne moze da se reprodukuje!!! Dolby ProLogicII (AC3) radi OK, mp3 (sa DiVX-a) radi OK, ali DTS nece. Kada pokrenete film koji ima vise tonskih zapisa, ne moze da se izabere zeljeni zapis kao, na primer, u nekom obicnom DiVX playeru za comp.

Cetvrta mana (mozda samo problem u mom neznanju): do sada nisam uspeo da vidim ni jedan jedini titl...:(...nisam se mnogo trudio, ali bez obzira...vidim da ce tu biti problema.

Uteha, doduse, postoji...slika je stvarno dobra....barem na mom TV-u (nov SONY flat 54), znatno je bolja od slike koja dolazi sa TV izlaza iz racunarske kartice.

Ako neko zna nacine za resavanje pomenutih problema, molim neka kaze par reci...

Da nije tvoj ispao iz kamiona kad mu se vratanca tako otvaraju, zameni ga. Pre dva dana je drugar kupio i sve funkcioniše kako treba. Uz plejer dolazi uputstvo u kome sve lepo piše na srpskom. Koliko se sećam brojač možeš da skineš dugmetom pored dugmeta za uključivanje. DTS zvuk nisam probao. Titlovi rade bez problema i prikazuju se naša slova. Sad se nesećam tačno kako se puštaju ali mi se čini da je prvo trebalo izabrati titil pa film

Ne, ne verujem da je ispao iz kamiona...:)....kutija je bila perfektna, dobio sam normalan racun i garanciju. Zamenio bih ga, ali me mrzi da opet idem cak tamo....

Hvala na savetima za brojac i titlove...u medjuvremenu sam uspeo to da provalim (tj. pomogli su mi ljudi sa drugih foruma). Sve to radi lepo, steta je sto titlovi ne mogu da se "spuste" do dna ekrana. Slikom sam vise nego zadovoljan.

Nazalost, DTS ostaje nertesiv problem...postavio sam pitanje generalnom uvozniku, ali odgovora nema.

Uputstvo je prilicno jadno, ne moze mnogo iz njega da se zakljuci.

Eno u Halo oglasima kao novija poboljsana serija SkyVisiona-a sa poboljsanim sofware-om. Bilo bi dobro kad bi ga neko uporedio sa starim. Zna li neko kako izvaditi ili gde na net-u naci taj novi SW.

Pa taj novi, poboljsani sam uparavo i kupio...ali ne znam kakav je stari, pa ne mogu da uporedim...mozda je taj stari pustao DTS...:)

Tex koliko si ga platio i gde ako nije tajna?

119E , KBC u Mirijevskom bulevaru.

BTW, zamenili su mi onaj sa krivom maskom i sada se vratanca otvaraju normalno...nazalost, od DTS zvuka i dalje nista, ne prepoznaje DTS zvuk na DiVX filmu....a kada se pusti film sa vise tonskih zapisa, "zamrzme" posle nekoliko sekundi reprodukcije...ipak ovde nesto previse zeza...:(

Poslednja izmena:
A jel neko razmišljao o nekoj kvalitetnijoj varijanti? I Pioneer ima svoj DVD plejer koji pored ostalog čita i DivX, mislim da je model DV-470. On sigurno ima podršku i za sve 5.1 formate zvuka, a verovatno nije mnogo skuplji od tog krša.
Ako neko ima iskustva, voleo bih da čujem...

Kada bi postojao player koji ima sve osobine kao SkyVision (ukljucujuci titlove) + DTS zvuk i bolji kvalitet ODMAH bih dao duplo vise novca....bez zarmislajnja....

I dalje ne uspevam da nateram reprodukciju DTS zvuka...tako mi treba kad ne slusam Jaksu i njegove preporuke...:(

Prelistajte internet izdanje Halo-Oglasa za SkyVision - ima ga svuda ko g***a :D za 105 €.
Pored ovog, prodaje se i neki novi "Tevion" (Nemacki, navodno).

Na netu sam nasao da postoji Samsung DVD-P245 i novi model Philips DVP-642 (70 $ !) od zvucnijih imena, ali nista od toga jos uvek nema kod nas... Pitanje je i da li podrzavaju titlove & 5.1.

Sale je napisao(la):
A jel neko razmišljao o nekoj kvalitetnijoj varijanti? I Pioneer ima svoj DVD plejer koji pored ostalog čita i DivX, mislim da je model DV-470. On sigurno ima podršku i za sve 5.1 formate zvuka, a verovatno nije mnogo skuplji od tog krša.
Ako neko ima iskustva, voleo bih da čujem...

Nije poenta da pušta divx, nego da se vide naša slova. Pored toga plejer je odličan.

tex707 je napisao(la):
I dalje ne uspevam da nateram reprodukciju DTS zvuka...tako mi treba kad ne slusam Jaksu i njegove preporuke...:(

Pazi, ja cak ni ne znam da li Philips DVD737 pusta DTS zvuk, on ima samo stereo audio output.

Sad kad malo bolje razmislim, ja ni ne znam sta je to DTS :d

Ma pusta sigurno....video sam milion raznih playera na netu i SVI do jednog pustaju DTS...ne vidim zasto taj Philips ne bi...

Ne znam samo kako su uspeli da pronadju ovde onog Musteka koji ne pusta ni Dolby Digital...:(

SKY Vision imam vec mesec dana i nikakvih problema nisam imao, na samom daljinskom imas dugme "display" i pritskom na njega skidas counter sa ekrana, sto se titlova tice prvo ih moras ucitati, tako sto stavis kursor(osvetlis) na titl i pritisnes dugme na daljinskom (ne znam sta tacno sta pise ispod dugmeta ali je 4 odozgo sa leve strane) posle toga dobijes poruku da je titl ucitan a onda pustis film i sve je ok, jedino sto me nervira je sto 5-6 milimetra ispod samog titla ostaje nekakvo djubre.
Sto se zvuka tice imas poseban meni za podesavanje istog sve pise na srpskom tako da te to mozda zbunjuje prebaci meni na engleski pa ce biti svakako jasnije.
Inace imam utisak da se ovaj uredjaj sklapa kod nas, kutija, kablovi, uputstvo sve je nase proizvodnje
A da zaboravi da napisem da cita apsolutno sve ubacio sam dvd koji ni samsung 616 ni nec 2510a nisu hteli da procitaju (mnogo je izgreban) i reprodukovao ga je doduse malo duze mu je trebalo da ga iscita ali posle toga je sve bilo uredu
U krajnoj liniji evo ti telefon ljudi koji su sve meni objasnili oni su satro uvoznici tel. 020 311 776

Poslednja izmena:
tex707 je napisao(la):
Ma pusta sigurno....video sam milion raznih playera na netu i SVI do jednog pustaju DTS...ne vidim zasto taj Philips ne bi...

Ne znam samo kako su uspeli da pronadju ovde onog Musteka koji ne pusta ni Dolby Digital...:(

Tex, moram da te korigujem: postoji milion DVD playera koji na sebi imaju oznaku "DTS", ali retko ko obraca paznju da najcesce ispod toga, malecnim slovima, pise "digital out"; a cesto i ne pise... Dakle, vecina playera ume samo da DTS stream transportuje kroz digitalni izlaz prema eksternom dekoderu. Nemas eksterni dekoder - nemas DTS.
DVD playeri koji imaju ugradjen DTS dekoder obicno pripadaju "srednjoj" klasi, npr. kod Pioneera najjeftiniji takav model je 575.

Naravno...meni TO upravo i treba....da mi DTS signal sa DiVX CD-a samo "prosledi" ka A/V receiveru....uopste ne ocekujem DTS decoder u jeftinom playeru.

Tex, lepo sam ti napisao da kupish onaj philips 737....http://free.top.bg/mpeg4/philips.htm

Ali bila ti je frka, koliko se secam...

Ja sam se oko toga zezao mesec dana, hteo divx, titlove... i na kraju kupio DVD only player...

Ali ja nemam ni jedan jedini DVD....i preko 400 DiVX CD-ova...:(

tex707 je napisao(la):
Naravno...meni TO upravo i treba....da mi DTS signal sa DiVX CD-a samo "prosledi" ka A/V receiveru....uopste ne ocekujem DTS decoder u jeftinom playeru.

Cek, cek, DTS DivX? E, pa ti si bas izmislio specijalan slucaj... :d Teoretski, cini mi se da ne bi trebalo da bude problema sa prosledjivanjem DTS streama iz DivX-a na digitalni izlaz, ali opet, nigde u specifikacijama playera sa DivX funkcionalnoscu nisam video da se u audio formate podrzane kod DivX-a ubraja i DTS. Pretpostavljam da je suvisno da te pitam da li si probao neki DTS DVD?

Oa naravno...DivX sa DTS zvukom....ako DVD ima DTS zvuk, ja napravim DiVX sa DTS zvukom....ili ako ima AC3 i DTS, napravim sa oba. E, u slucaju da ima oba audio zapisa, ovaj player se totalno zaglupi i blokira...!?!?!?

Ni ja ne vidim zasto je problem proslediti DVD zapis iz DiVX-a ka A/V receiveru digitalno...pa taj zapis je identican onom na DVD-u....a DVD sam probao, radi 'ladno, tj. moze da reprodukuje DTS zapis sa DVD-a.

Poslednja izmena:
tex707 je napisao(la):
Oa naravno...DivX sa DTS zvukom....ako DVD ima DTS zvuk, ja napravim DiVX sa DTS zvukom....ili ako ima AC3 i DTS, napravim sa oba. E, u slucaju da ima oba audio zapisa, ovaj player se totalno zaglupi i blokira...!?!?!?

Ni ja ne vidim zasto je problem proslediti DVD zapis iz DiVX-a ka A/V receiveru digitalno...pa taj zapis je identican onom na DVD-u....a DVD sam probao, radi 'ladno, tj. moze da reprodukuje DTS zapis sa DVD-a.

Jeb` ga... Jednostavno je tehnologija implementacije DivX-a na DVD playere jos uvek u razvoju, i mnogo detalja nije reseno. To sa zaglupljivanjem playera kod DivX-a sa dva audio streama, to sam cuo i za XWave modele. Zbog svega toga i dalje cekam da se pojavi neki "savrseni" DVD/DivX (/SACD/DVD-Audio) player, pa cu tek onda da obavim pazar... Polazem velike nade u ovaj Samsung HD945, samo da vec jednom stigne kod nas.

Vrh Dno