Šta je novo?

Skrolovanje u exploreru

• Začetnik teme Začetnik teme Deleted member 1735
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
D

Deleted member 1735

Guest
ovaj problem mi se javlja jos odavno ali dosad nisam puno obracao paznju na njega ali sada vec pocinje da me nervira.

Evo ovako : kada u exploreru (u svim verzijama - najnovija mi je 5 ica)probam da skrolujem POMOCU TASTATURE ILI WHEEL TOCKICA PREKO MISA stranica se pomera otprilike par milimetara u sekundi da bi posle pet sest sekundi odjednom pocela da leti i dosla do onog mesta dokle sam hteo da se skroluje.E sad kada UHVATIM KLIZAC SA MISEM skrolovanje savrseno lepo i normalno ide.
Kako sad da namestim da mi se to ne desava jer npr u win2000 nemam takvih problema ali samo u ovom win98 ih imam(nije second edition).
Za win98 sam morao sam da instaliram drajvere za moju graficku Diamond stealth 2 g460 (i740 cip) dok je win2000 imao svoj drajver za nju.
E da i da dodam ovaj problem je linearno izrazen kod stranica sa multimedijom tj sto vise grafike i animacija to ce vise usporavati i skrolovanje.

E da da dodam:
da li postoji neki drajver za windows koji bi posle njegovog instaliranja resio ovaj problem a ne da moram da instaliram neku noviju verziju windowsa posto mi ova savrseno odgovara za moj sistem ?

Problem moze biti u sporoci komp -a koji imas ili u driver -ima ako imas Logitech driver -e. Skini najnovije, cini mi se da sam i ja imao slicnih problema dok nisam cekirao:
Use MS Office combatibile scroll only i opciju ispod.

Ma nisu drajveri, nego ima negde da se podesi kako ces da ti skroiuje mis u IE. I mene je to isto nerviralo, pa sam posle malo ceprkanja nasao gde se to namesta, ali nazalost zaboravio sam. Potrazicu, pa ako nadjem eeeeevo reeeeeeeeeeeseenjaaaa🙂

ajde molim te pogledaj to posto mi se ovo desava jos od kad sam poceo da koristim internet na 486 ili pentiumu.
Sada imam 850 Mhz cel 2 i nema sanse da ovo ne radi.
Napominjem da kada ja uhvatim klizac sa misem mogu da ga skrolujem koliko hocu brzo gore dole i bice savrseno jedino kada to radim pritiskajuci dugme sa tastature to ili preko tockica sa misa ono je jako sugavo kretanje.
Miseva sam promenio mali milion dok takodje napominjem da na drugoj particiji imam instaliran win2000 na kome ovo bez problema radi ali ne mogu da na win98 idem na internet a onda da pamtim stranice pa da se prebacujem u win2000 da bi ih pregredavao

OK, pogledacu, ali ces za to morati da sacekas nekoliko dana dok se ne vratim kuci🙂

Konacno resio sam problem tako sto sam iskljucio smooth scrolling u internet explorer options u advanced delu.
Ovo je ukljuceno kod win 2000 i sve mi radi dobro, znaci da je ipak do operativnog sistema ovaj problem tj zbog drajvera za graficku za isti ili zbog bolje kontrole resursa (mislim da je ovo prvo jer u win2000 imam bas sertifikovane drajvere za moj model graficke a ne samo cipa dok u win98 morao sam da nalazim prave drajvere za moju masinu preko interneta)

Hvala svima koji su mi odgovorili

pozdrav evil 2000

Pardon
Devil 2000 🙂

mada nije ni lose ispalo s obzirom da sam izostavio jedno slovo 🙂

Nazad
Vrh Dno