Šta je novo?

skrivena adresa

sinke

Čuven
Učlanjen(a)
18.10.2000
Poena
620
Jednom davno secam se dobio sam mail a u polju "from" nije bilo nista. Pokusao sam sa onim properties da vidim da li tamo mozda pise ali ni tamo nije bilo adrese sa koje se salje. Kako je doticna osoba sakrila adresu i da li eventualno u tom slucaju moze da se pomocu nekog programa ili necega otkrije sa koje adrese je poslat mail ? Taj mail naravno vise nemam ali me interesovalo a nikako da pitam.

hmm... ja znam dva nacina:

1. da imas telnet pristup tvom mail serveru

2. da imas pristup sendmail comandi pa mozes preko perl skripte to da uradis. verovatno je isto i za php

u svakom slucaju, trebalo bi da mozes da otkrijes odakle je poslato, ali ne i "sender"-a. dakle u propertiesu poruke (details) vidis nesto tipa:

Received: from SOLAIR.net.yu (SOLAIR.net.yu [213.240.60.1])
by www.gphosting.com (8.9.3/8.9.3) with ESMTP id PAA01573
for <[email protected]>; Wed, 1 Jan 2003 15:13:57 -0600
Received: from pentium4 (dial2-61-107.net.yu [213.240.61.107])
by SOLAIR.net.yu (ISC) (8.12.5/8.12.5) with SMTP id h01LZB5d012378
for <[email protected]>; Wed, 1 Jan 2003 22:35:15 +0100 (MET)

u ovom slucaju (obrati paznju na podebljani deo) poslato je sa net.yu domena... samo nisam znao da je njihov mail Solair, zar to nije EUnet?

Miroslav je napisao(la):
hmm... ja znam dva nacina:

1. da imas telnet pristup tvom mail serveru

2. da imas pristup sendmail comandi pa mozes preko perl skripte to da uradis. verovatno je isto i za php

u svakom slucaju, trebalo bi da mozes da otkrijes odakle je poslato, ali ne i "sender"-a. dakle u propertiesu poruke (details) vidis nesto tipa:

u ovom slucaju (obrati paznju na podebljani deo) poslato je sa net.yu domena... samo nisam znao da je njihov mail Solair, zar to nije EUnet?

1. ne znam kako se radi i pomocu cega

2. ovo mi je otprilike jasno mislim razumem sta hoces da kazes ali ono sto sam dobio bilo je jako davno zao mi je sto sad nemam mail pa da mogu pogledati ali koliko se secam pisalo je sa kojeg servera je poslato tj. provajdera ali adresa nije bila pa me eto zainteresovalo...

to pod 1 ne znam kako da ti pokazem sta je telnet, kad ne znam gde ima free pristup.

Ljudi, pa nije to tako teško...napraviš neki novi profil u Mailer programu, kad te pita za "Your mail address" ili nešto sli?no, upišeš *, i to je to, osim ako si na Sezamu, koji ne dozvoljava "anonimno" slanje maila.

To sa php skriptovima je nešto drugo. Ako imaš pristup serveru sa PHP podrškom mogu ti poslati koji script.

Poz.

lephafta je napisao(la):
Ljudi, pa nije to tako teško...napraviš neki novi profil u Mailer programu, kad te pita za "Your mail address" ili nešto sli?no, upišeš *, i to je to, osim ako si na Sezamu, koji ne dozvoljava "anonimno" slanje maila.

To sa php skriptovima je nešto drugo. Ako imaš pristup serveru sa PHP podrškom mogu ti poslati koji script.

Poz.
tehnicom ne podrzava anonimno slanje maila, moras da imas upisan njihov mail da bi prosao... to su ****** po meni

Miroslav je napisao(la):
tehnicom ne podrzava anonimno slanje maila, moras da imas upisan njihov mail da bi prosao... to su ****** po meni

Sto se EUneta i SCneta tice mozes ti da pises koliko god hoces lazne adrese u from polju kad se loguje tacna ip adresa iz opsega te je to direktni putokaz na pravog posiljaoca :D

Heechee je napisao(la):
Sto se EUneta i SCneta tice mozes ti da pises koliko god hoces lazne adrese u from polju kad se loguje tacna ip adresa iz opsega te je to direktni putokaz na pravog posiljaoca :D
e bas me zanima dal' bi ste se cimali da trazite ko je bio logovan u dato vreme pod doticnim ip-om... znam ja vas iz EUnet-a :D

Nazad
Vrh Dno