Šta je novo?

Skremblovani TV programi

Cika Pera

Slavan
Učlanjen(a)
05.12.2004
Poena
319
Zna li neko kako kablovska skrembluje TV programe?
Obrtanjem sinhro-impulsa, ukidanjem nosioca, zavrtanjem faze filterima ili to radi skroz digitalno?
I kako izgleda dekoder za skremblovane programe; da li trazi napajanje, da li se montira u razvodnoj kutiji (hodnik) ili uz TV? I da li dekoder radi samo na jednom TV uredjaju (ako ih u stanu ima vise)?

Ne znam na koji nacin skrembluju kanale,ali znam da dekoder ide uz TV i mozes ga prikljuciti na vise prijemnika,bar tako rade ovi iz SBB-a.

Ne razumem se toliko u A/V, ali ovo je uredjaj koji Ikom-a daje na koriscenje. Za ono sto tebe interesuje, guglaj sa nazivom proizvodjaca dekodera, ali mislim da su rezultati u kucnoj reziji jako diskutabilni i oduzimaju nesrazmerno vremena i truda...

:wave:

Koliko znam, u pitanju je dalvi enkripcija. Nisam siguran kako/da li ju je moguce razbiti...

Skoro sam dobio (neproverenu) informaciju da kod SBB-a dati dekoder u sebi ne sadrzi nikakvu "dekodirajucu" elektroniku, vec samo neku vrstu jedinstvene elektronske identifikacije.

U centrali tacno znaju koji "broj" je uplatio koji paket, pa se istom paket aktivira putem racunara...

Shto bi otprilike znacilo da se eventualno mora klonirati identifikacija od nekoga ko je vec uplatio zeljeni paket, mada je moguce da postoji detekcija dupliranih brojeva :S:

Poz:wave:

Scorpio(DDMF)! je napisao(la):
...U centrali tacno znaju koji "broj" je uplatio koji paket, pa se istom paket aktivira putem racunara...
Nema šanse, to su samo glasine za narodne mase...
Sigurno je Decoder.
Kad bi ima neko kući pa da ga otvori i slika...

Scorpio(DDMF)! je napisao(la):
Skoro sam dobio (neproverenu) informaciju da kod SBB-a dati dekoder u sebi ne sadrzi nikakvu "dekodirajucu" elektroniku, vec samo neku vrstu jedinstvene elektronske identifikacije.

U centrali tacno znaju koji "broj" je uplatio koji paket, pa se istom paket aktivira putem racunara...

Ma kakvi.
Ajd ovi sto imaju taj ikom neka probaju dalvi decoder filter za dscaler.
To nazivaju i line share kripcijom.
Ne znam, bas me interesuje kako na osciloskopu izgleda kriptovani signal.

Poslednja izmena:
Ja sam se jedno vreme zamlacivao sa tom problematikom, i sta god da sam probao nisam uspeo najblizi je bio exo tv koji je davao kakvu takvu sliku, moje misljenje je da ti dekoderi nisu dalje razvijani (zapusteni su) a da je dalvi napredovao.

Nazad
Vrh Dno