Šta je novo?

Skoro savršeno kućište....

Bez obzira na Matovo modovanje oduvek sam bio iznenađem inženjerima ovakvih i sličnih "eksperimentalnih" kućišta. Pitam se da li je onaj ko je napravio ovo kućište razmišljao ovako : "Znam, stavićemo mesta za ventilatotre svuda. Izgleda fensi iako nema nikakvog smisla i razloga za to. Kome još treba mesta za AIO i šta je to?? I ako nije dovoljno blesavo, postavićemo tu neku plastiku i metal, čisto da zamaskira ventilatore, a to što sprečava protok vazduha, kao da je to bitno - ima ih dovoljno. Filteri za prašinu?? Ha, ko se još plaši prašine i čestog čišćenja?? Napajanje pozadi?? Gluposti, ko ne voli da vidi svoje napajanje i kablove, taj nije PC entuzijasta. Hoćete USB na prednjoj strani?? E, pa moraćete da se malo pomučite, a ako USB ne može da stane, to nije naš problem."

Dobro, karikiram malo, ali kućište je dobro samo za vizuelni efekat, sve drugo je teški promašaj i noćna mora za održavanje. Više volim kad Lian Li smisli nešto blesavo, ali to ima nekog smisla kao što je grafička karta napred na SUP-01 ili napajanje napred kod Lancool 207. Da ne pominjem Lian Li Edge napajanje kojim sam oduševljen. Teško da će bio šta od toga biti trend koji će kopirati i drugi, ali vredi pokušati. Jedini "novitet" koji će možda upaliti jeste to što Antec u Flux kućišta ubacuje napajanja "postrance", pa je tako mnogo lakše prilaziti i baratati sa kablovima, a ne zahteva mnogo vratolomija u izradi. No, vreme će pokazati, ali se nadam da industija neće ići u smeru ovog transformera. Ko će, bre, to da čisti od prašine svaki treći dan?? :)

Ovakva kucista su samo dobra za oko i da se komponente unutar njega ne ukljucuju. Za sve ostalo je meh.

Nešto malo drugačije

A posle Antec Flux Pro koji je "secirao" Dimitri, Nik se dočepao "običnog" Flux-a, koji je, koliko vidim, nešto manji, ali i dalje dobar.

Antec se vratio sa baš dobrim kućištima u poslednje vreme.

Flux pro stigao u Evropu 01. oktobra, a evo ga i kod nas je vec dostupan. I beli i crni

To je sve stvar ukusa. Ali nema pogovora da je inženjerski dobro odrađeno, provetravanje je vrhunsko, prostor za kabliranje takođe i jako je teško naći manu koja nije subjektivna.
Ja imam Antec C8 koji je kopija Lian Li 011, a da li je lepo je subjektivna stvar. I iako je 011 bolje i kvalitetnije kućište, C8 ima nešto što je meni bitno - tasteri za uključivanje i USB portovi su na vrhu i potpuno je "šrafless", što znači da za 10ak sekundi mogu da se poskidaju sve stranice sa njega i tako pristupi komponentama. I, osim sivih gumenih odbojnika, prvi put ne mogu da nađem manu nekom kućištu koje imam. Da su ti prokleti gumeni odbojnici beli, bilo bi MENI savršeno kućište, ali avaj... :)

Ovo sa napajanjem nepred deluje zanimljivo i baš me zanima kako bi bilo da su EDGE napajanje stavili u ono i na šta bi to ličilo. :D
Eto, JayZTwoCents kao da je pročitao ovo i uradio ono što sam se i ja pitao (8:45 u videu) i deluje veoma zanimljivo.

MSI se uključio u "fish-tank" trku kućišta, em previše kasno, em, po običaju, potpuno pogrešno i sumanuto. Reč je o ceni od 400$ za ovo. Lebe mekani...

I BeQuiet je popustio i hoće svoj deo kolača. :)

011 Vision Compact - manja verzija 011 Vision sa "pomerajućim" staklom. I "bežičnim" ventilatorima i "Strimer" šarenilom. QQ. :)

011 Vision Compact - manja verzija 011 Vision sa "pomerajućim" staklom. I "bežičnim" ventilatorima i "Strimer" šarenilom. QQ. :)

Odusevljen, ovo sto mozes da zamenis gornje staklo sa mesh panelom je vrhunski (i to je ukljuceno u cenu) je odlicno. Ovaj "procep" za AIO pumpu je zanimljiv koncept koji nisam vidio do sada.
Cak su razmisljali o tome da ostave malo mjesta da se moze instalirati mini monitor unutar kucista (velicine 5 do 8.8 inca), a takodje samo kuciste podrzava onaj Project Zero ili ti Back-Connect maticne.

Negdje sam procitao da je cijena $120, ako je to tacno i u Evropi bude slicna cijena. Ovo mi postaje "must buy" :love:

koja je cena tih bezicnih ventilatora?

Odusevljen, ovo sto mozes da zamenis gornje staklo sa mesh panelom je vrhunski (i to je ukljuceno u cenu) je odlicno. Ovaj "procep" za AIO pumpu je zanimljiv koncept koji nisam vidio do sada.
Tako nešto je Lian li već upotrebio na bolji način kod SUP 01 kućišta, s tim da se AIO instalira bukvalno iza matične ploče, ako to neko želi.
00.jpg

Cak su razmisljali o tome da ostave malo mjesta da se moze instalirati mini monitor unutar kucista (velicine 5 do 8.8 inca)..
Džabe su to nameštali kad su kinezi smislili kako da "mini monitor" možeš da staviš bilo gde u kućište. Ovaj moj je od 8 inča...
01.jpg

neko treba zove proizvodjace kucista i da kaze " alo silverstone tj07 je kuciste a ovo sto pravite je kur@c na biciklu"

ima silverstone naslednika tj07 :)

samo sto nije za smrtnike, mislim ni temjin nije bio za smrtnike

daj link nisam u toku :D ja samo znam za benchtable i gledao sam neka SFF ali sam ostao na corsair 250D i najblizi sam bio nr200 cm

pa takva kucista se vise ne prave, kome trebaju 5.25" slotovi :)

mislio sam na tier, kao top level

edit: over 9000 :D

Au, Bog te... pogledam na YT snimak se pojavio pre pola sata, a ti ga već okači ovde. :) :) Svaka čast na brzini. :)

radi se :D

Oh No Wow GIF by The Great British Bake Off

mora vise prostora da bude kod gpu ventova
baš tako, ugušili grafiku poklopcem za napajanje a desno od ploče pola kućišta prazno... obrni okreni - izbaciš napajanje sa dna, em dobiješ prostor gore za radijator, em oslobodiš grafiku, napajanje napred iza prednje maske i... dobiješ Ncase M2/FormD Classic layout.

Nazad
Vrh Dno