Šta je novo?

Skoro savršeno kućište....

Konačno jedno "pravo belo" kućište, bez crnih/sivih gumenih odbojnika, sa belim kablovima i, čak, sa belim RGB hub-om pozadi.

Ipak mi se NV7 više sviđa...

Ali OVAKO se pravi belo kućište... :)

Stiglo konačno Jonsbo D31 Mesh Screen kućište, dobio sam i više nego što sam očekivao, baš prijatno iznenađen. Očekivao sam dosta lošiji kvalitet izrade u odnosu na Asus Prime AP201 kojeg kopira ali možda je za nijansu slabije i da će sve da krcka i da se uvija dok ga sastavljam (takve sam komentare čitao).

Ono zbog čega sam ga uzeo su dimenzije, to je to što tražim bukvalno. Što manji footprint, da nije visoko, široko i da može da primi bilo koju grafiku. Manje je i od AP201 i od Thermaltake Divider 170 koje sam prethodno imao a opet ima više prostora, nekako su ga baš skockali kako treba pa ovdje ovu moju mrcinu od grafike vadim bez problema dok je kod TT to bila prilična gimnastika.

Što se tiče ekrana iznenađujuće dobar IPS, za sada samo stavih pozadinu a sjutra ću se igrati sa senzor templejtima, skroz je kul dodatak. Ako me smori u pakovanju je došao i mesh poklopac koji ide na mjesto ekrana onda, sve je toolless i jako se lako skida.

Prilozi

• IMG_0052.jpg
    IMG_0052.jpg
    89.3 KB · Pregleda: 90
  • IMG_0053.jpg
    IMG_0053.jpg
    127.7 KB · Pregleda: 84
  • IMG_0054.jpg
    IMG_0054.jpg
    146.2 KB · Pregleda: 86
  • IMG_0055.jpg
    IMG_0055.jpg
    89.6 KB · Pregleda: 88
  • IMG_0056.jpeg
    IMG_0056.jpeg
    101.2 KB · Pregleda: 90
Poslednja izmena:
Baš je cool.
Mene je oduđevio Phanteks NV7, ali sad kad sam video NV5 i cenu, ozbiljno se razmišljam da ga uzmem kad se pojavi kod Mađara i čisto da ga probam, ako mi ne odgovara lako ću ga prodati. Strašno me zanima da li je bolje hlađenje nego u mom Tower 500...

Dve stvari ne mogu da shvatim kod ovog videa. Prva je da su uzeli 800DX i prefarbali ga da bude 800FX. A druga je stvar koja mi je potpuno nejasna - SVAKO, ali APSOLUTNO SVAKO iole skuplje BQ kućište ima otvore za 24-pinske kablove daleko od uobičajenog mesta na matičnoj, pa kablovi uvek ulaze pod nekim blesavim uglom sa strane, baš kao i ovde na snimku. A onda na sve to stave ovu NZXT prečagu bez ikakvog normalnog razloga.
Toga nema kod Pure Base kućišta, ali Silent/Shadow/Dark uvek je rupa za 24-pinski kabl par santimetara niže od normalne! Kako me je to izluđivalo kod mojeg bivšeg SB 802. Kao i to što imeđu lima nosača matićne i stranicne ima jedva 2-3 santimetra, a i na to malo jada stave onu zvučnu izolacijsku penu pa ako staviš neki hub ili ekstenzije ili neki iole deblji kabl od napajanja, na primer, ne bude prikovan za lim, zatvaranje te stranice na kojoj nije staklo postane prava noćna mora!! Izgleda da inženjeri u BQ nisu nikada kablirali "pozadi".
Na primer, NZXT H7 flow je dizajnirao neko ko se savršeno razume u kabliranje, jer to kućište je pozadi poezija za kabliranje i postavljanje. Uvek sam se sa tim mačevao, čak sam i na mom TT odavno odustao, ali na H7 flow koji sam jednom sastavljao to je bila pesma. Šteta što nema više takvih.

Poslednja izmena:
Opasna navlakuša ovaj senzor panel, već par sati ga čačkam i sređujem... :LOL:

878d3c34-a329-4b68-947a-0c46c7227ed8.jpeg

Brate ti ces vise da blenes u ovo nego u sam monitor i igru koju igras.

Jeste cool, ali previse informacija koje kad je u pitanju nova masina, postanu relevantne posle par dana.
Vise sam za suptilno prikazivanje temp. cpu-a i gpu-a sto je uradjeno kod NZXT vodenih hladnjenja, cisto da nekad bacim okce kroz staklo dok mi ne dosadi i onda totalno ugasim.

Ovo bolje da koristis kao drugi, treci monitor. :D

Ma da, saglasan skroz, kao drugi monitor će stajati na stolu, naći će mu se već neka namjena... :)

Ovo jedino da kucisce stoji pored monitora na stolu kako bi mogao da nesto vidis.
Mada malo preteruju sa ovim,vise je da se digne cena kucista nego sto stvarno koristi necemu.
Cilj je verovatno da ne bi na monitoru smetali svi ti parametri u toku igranja,mada tesko je pratiti to sve u toku igre.

Za nekoga ko često čeprka po računaru ovo kućište je prava noćna mora. Ma koliko lepo izgledalo.
Ja volim kako se moj TT Tower 500 uklapa u ambijent, izgleda mi fantastično, ali kad treba nešto da uradim u kućištu prosto mi pozli. A od kada sam kupio nove komponente, pogotovo Radeon 7900XTX koji na jedvite jade staje u njega, a pride je i sa ARGB kablom povezana na matičnu ploču, svaka opercija koja iziskuje vađenje grafike postala je prava tortura. Da ne pominjem da sam tek sad primetio koliko je loše provetravanje jer se kmponente greju mnogo više nego što bi trebalo.
Što znači da bi trebalo da menjam i kućište, ali zbog specifičnosti komponenti i prostora u mojoj sobi, svako kućište sa prednjim ventilatorima ne dolazi u obzir. Pomislio sam na Phanteks NV7 ali ono je baš preveliko i nikako ne bi mogao da ga postavim onako kako sam zamislio. Hyte Y60 ili Y40?? Stajaće mi na podu, a taster za uključivanje i USB-ovi na dnu mi nikako ne odgovaraju.. Lian li 011 Dynamic?? O, da, tako nešto bi mi odgovaralo, ali i ono je poveće, a raspored USB ulaza i tastera za uključivanje mi nikako ne odgovara. Jednostavno, moralo bi da bude na gornjoj strani.
Dva-tri dana sam razbijao glavu šta bi mi odgovaralo, a kad sam posetio ovu stranicu foruma videh sopstveni post sa odgovorom - Phanteks NV5. Veličina, položaj tastera, belo kućište sa belim gumenim odbojnicima, beli I/O kablovi, raspored ventilatora odličan za protok vazduha...ukratko, savršenstvo za moje potrebe. Štaviše i cena od 120€ kod Mađara nije preterana. Ali, nažalost, nema ga na IPON-u pa samim tim ni kod naših "dobavljača" sa KP. Ukoliko neko zna kako bih mogao da dođem do ovog kućišta zamolio bih ga da me obavesti. :)

Phanteks neces nigde naci ostarices dok dodje na ipon,jedine opcije za nv5 imas nemacku caseking i slicno i transport do BIH pa od BIH neki bus do bgd ili gde si vec plus podmazivanje vozaca oko 20 30e da bi pristao,ima jedan prodavac sa olx . ba sto donosi sa casekinga oko 15 dana traje ali placas full cenu plus marzu plus carinu papreno ce biti,ja sam tako cim je izasao EVO uradio,bilo je papreno ali u tom momentu sam imao viska para i samo sam njega zeleeo i to je to,mislim da ti je EVO bolja opcija u svemu po meni to dva kucista nisu ni blizu za uporedjivanje sto se tice kvaliteta posebno,bolja ti je opcija da uzmes white u domacoj radnji u bgd na starom gradu za manje od 20k rsd legalna opcija gde ces bolje.

a te sive odbojnike oboji u belo sa profi mat sprejom,skines ih na terasu napolje gde god i prefarbas sa mat autolakom,cao dovidjenja

google : G99.O11DEW.00

EVO D465mm X W285mm X H459mm
NV5 D477MM X W239MM X H528mm

Pa da, ima dosta dobrih radnji ali KP samo sa Iponom saradjuje, a ostali imaju daleko bolje cene i izbor nazalost.

Taj Phantex NV5 je samo 100e, zanimljivo.

Probaću, pre pet minuta mi je bivši kolega predložio isto.
Kontaktiraj ne novi comp nego NOVA komp,oni nemaju u ponudi svojoj ali saradjuju sa jednim uvoznikom koji narucuje svasta iz EU,ja sam preko njih par puta narucio phanteks T30 120 fanove,al se ceka 15 20 25 dana

nije tema koje, gde i kako kupiti kućište. hvala na razumevanju

Ti si esteta, a ne smeta ti ona PSU budža na NV5?
Iskreno, ne smeta, jer sam zamislio kako da to iskoristim, ali dok ne vidim lično, to je samo ideja. Možda između tog dela i stakla može da se ubaci ovaj ekrančić koji već imam, a ako ne može opet znam gde mogu da ga postavim.
Mnogo više mi je bitniji raspored ventilatora i hlađenje komponenti, kao i mesto na kojem se nalaze Power/Reset/USB portovi zbog mesta gde planiram da ga postavim. Ortak iz Nemačke mi je već poslao jedan Phanteks D30-120 Reversed za moje trenutno kućište i neću žaliti da pljunem još 90ak evrića za tri ista D30-120 Reversed kako bi ih stavio napred, a na 240 AIO i jedan pozadi da ostanu tri Coolermaster Haslo vetilatora. I to će, uz ekstenzije, adaptere i lutkice koje imam da bude kao bombona. :) :) :)

Šta da radim kad volim da se petljam sa tim?? Nema mi pomoći! :)

P.S. Zahvaljujući koleginici sa foruma koja me je uputila na pravu adresu, gospodin mi je ponudio kućište za 160€ ako mi odgovara, na šta sam pristao, jer bi me slično ispalo bilo gde drugde ako može da se nabavi. Tako da jedva čekam da ga se dokopam i izgubim dva dana u sklapanju i pickanju računara. :)

Iskreno, ne smeta, jer sam zamislio kako da to iskoristim, ali dok ne vidim lično, to je samo ideja. Možda između tog dela i stakla može da se ubaci ovaj ekrančić koji već imam, a ako ne može opet znam gde mogu da ga postavim.
Mnogo više mi je bitniji raspored ventilatora i hlađenje komponenti, kao i mesto na kojem se nalaze Power/Reset/USB portovi zbog mesta gde planiram da ga postavim. Ortak iz Nemačke mi je već poslao jedan Phanteks D30-120 Reversed za moje trenutno kućište i neću žaliti da pljunem još 90ak evrića za tri ista D30-120 Reversed kako bi ih stavio napred, a na 240 AIO i jedan pozadi da ostanu tri Coolermaster Haslo vetilatora. I to će, uz ekstenzije, adaptere i lutkice koje imam da bude kao bombona. :) :) :)

Šta da radim kad volim da se petljam sa tim?? Nema mi pomoći! :)

P.S. Zahvaljujući koleginici sa foruma koja me je uputila na pravu adresu, gospodin mi je ponudio kućište za 160€ ako mi odgovara, na šta sam pristao, jer bi me slično ispalo bilo gde drugde ako može da se nabavi. Tako da jedva čekam da ga se dokopam i izgubim dva dana u sklapanju i pickanju računara. :)
Nisam mislio na samu budžu kao budžu da li smeta, ona ima svoju funkciju, već sam mislio na njen trapezoidni oblik kao smetnju, jer su svi ostali oblici u kućištu su pravougaoni, pa ovo baš štrči...

Nisam mislio na samu budžu kao budžu da li smeta, ona ima svoju funkciju, već sam mislio na njen trapezoidni oblik kao smetnju, jer su svi ostali oblici u kućištu su pravougaoni, pa ovo baš štrči...
Iskreno, ukusi su različiti, tako da, meni lično, ne samo da ne smeta, nego izgleda odlično, zato što je tako jedinstveno. I deluje mi mnogo lepše sa tim mestom za ventilator dole nego što je to slučaj sa, na primer, NZXT H5 Flow.
1696249102597.jpeg
Uvek sam voleo kod Be Quiet kućišta što ima plastične dodatke koje taj "shroud" produžavaju do samih ventilatora, a ako želiš napred da postaviš i hladnjak, samo se ukloni ta plastika. Prosta i jednostavna ideja koju niko ne praktikuje osim njih. Posebno CoolerMaster kod koga ova "sečka", bar meni, deluje užasno.
images

Ali sve to u NV5 bez "reversed" ventilatora neće izgledati dovoljno lepo. Veruj mi, hteo sam da uzmem tri "Phanteks" D30-120 reversed, ali je u IPONu situacija smešna. Set od tri "obrnuta" ventilatora je skoro 40€ skuplji od ionako preskupih "normalnih" D30-120. Tako da ću u početku kućište popuniti sa sedam CM HALO 12ca, koje već imam kod sebe i to će izgledati sasvim solidno. Bar se nadam da će ispasti onako kako sam zamislio, ali mnogo bitnije od toga je hlađenje koje je, zasigurno, mnogo bolje nego nego u mom trenutnom kućištu.

Nazad
Vrh Dno