Šta je novo?

Skola kompjutera

Rapt_1

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
19.01.2005
Poena
319
Preporucite mi neku skolu kompjutera za koju pouzdano znate da je dobra.

Treba mi za prijateljicu. Znaci, da ne traje predugo i da se sastoji iz najosnovnijeg kursa (ona mi je ovo rekla a ja prenosim) . Znaci, nikakva specijalna znanja, samo najosnovnije.

Hajde, njoj za ljubav. :)

To osnovno moze i na netu nauciti.

Neka ide kod Zareta u NL Pro - to je najbolja skola u Evropi a i sire :d

Salim se, mogla bi da vidi u Link-u - tamo mi je bio jedan poznanik i kaze da je nastava skroz OK.

Ako je drugarica iz Srema - nema sta da trazi dalje - najbolja skola joj je u Staroj Pazovi ;) Kontakt na PM :D :D

Link, kazes? Probacu da nadjem na net-u nesto o njima.

Njoj je najbitniji sertifikat zbog zaposlenja, ali naravno da bi trebalo nesto i da se nauci.

POtrazi koje skole sada daju ECDL sertifikat - to ti dodje ono-kao najuniverzalnija diploma.

Koga briga za sertifikat kod zaposlenja? Imao sam isti slučaj. Ne znam da li tvoja drugarica ima kompjuter kod kuće, moja nema. Moj savet je bio da ne upisuje nijedan kurs nego da doda još nešto para i kupi neku office mašinu na kojoj će sama da uči, a ako joj treba pomoć da me cimne :p . Kontam da je i kad ideš na kurs mnogo bitnije to što blejiš za računarom, nego što te tamo neko nauči nešto.

Kabuto sve je to u redu - ali u nekim firmama ti zaista traze diplomu da si zavrsio neki kurs.

Sta mislis ako se prijavi 100 devojaka za mesto neke sekretarice: hoce li primiti onu koja ima diplomu o zavrsenom kursu ili neku koja "tvrdi" da sve zna onako usmeno.
MOzda ta riba koja ima komp kuci zna vise od ove sto je bila na kursu - ali poslodavac ne moze da gleda u pasulj da bi znao ko je kakav - zato je ta diploma propusnica da udjes u uzi krug.

Srga je napisao(la):
Kabuto sve je to u redu - ali u nekim firmama ti zaista traze diplomu da si zavrsio neki kurs.

Sta mislis ako se prijavi 100 devojaka za mesto neke sekretarice: hoce li primiti onu koja ima diplomu o zavrsenom kursu ili neku koja "tvrdi" da sve zna onako usmeno.
MOzda ta riba koja ima komp kuci zna vise od ove sto je bila na kursu - ali poslodavac ne moze da gleda u pasulj da bi znao ko je kakav - zato je ta diploma propusnica da udjes u uzi krug.
Cenim da će primiti onu sa jačom vezom ili većim očima ;) .Aj "šalu" na stranu, ne znam ništa o tom ECDL sertifikatu koji spominješ, jel stvarno opšte priznat i koji nivo znanja podrazumeva?

ECDL iliti European Computer Driving Licence otprilike najbanalnijim prevodom govori o cemu se tu zapravo radi.
U pitanju je u Evropi opsteprihvacena "vozacka dozvola" za koriscenje kompjutera, na osnovu koje se pretpostavlja da je korisnik obucen za osnovni rad na racunaru i da vrlo dobro razlikuje delove racunara i osnove koncepte rada na istom.

Malo zaguglaj ako te vise zanima a pocni od http://www.ecdl.com/main/index.php

U principu to je jedini sertifikat koji ce se ubuduce vaziti kad su u pitanju "osnovni kursevi" za rad na racunaru.

Posjetio sam, cini mi se, hiljade sajtova i nigdje ne pise koliko kosta testiranje? Ne znam zbog cega ljudi na sajtovima ne postavljaju cijene. Nismo u Amercici, vec u Srbiji. Potrosio sam tri sata trazeci da li je bar jedna firma postavila cjenovnik.

Nasao sam jedan (prilicno konfuzan) cijena je valjda 220e, a samo polaganje, bez casova obuke (kako sam shvatio) oko 100e.

Na jednoj adresi sam nasao i online testove za vjezbanje. Testovi su stvarno osnove i sve sam ih polozio, tako da mislim da nebi trebao da uzimim casove. Ako je neko vec polagao ili zna okvirno cijene molim da se javi.

Pozdrav

Nazad
Vrh Dno