Šta je novo?

Hardver Sklapanje nove konfiguracije mini ITX

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

biker

Čuven
Učlanjen(a)
20.07.2005
Poena
660
Pozdrav svima, razmisljam se da sklopim jedan mini ITX komp, potrebno je da kuciste bude sto manje, i iz tog razloga razmisljam o sledecim komponentama:

AMD Ryzen 7 9700X 3.80GHz AM5 OEM
266​
ASROCK B850I Lightning WiFi
179​
Team Group 32GB T-Create Expert DDR5 6000MHz CL38 KIT CTCED
99​
COOLERMASTER MasterLiquid 240 Atmos
82​
Kingston KC3000 2TB
132​
LIAN LI A4-H20 X4 black
174​
RX 9060 XT 16GB
355​
Ukupno:​
1287​

Svaki savet/sugestija je dobrodosla.
Nisam uopste u vodama OC-a i ostalih naprednih dzidza-bidza, treba mi nesto sto cu da sastavim i da teram ;)
Komp bi se najvise koristio za igranje, PS, Davinci (rekreativna obrada videa :D)
Hvala!

sve ok, ja bih samo neku drugu plocu, da nije Asrock

i bolje Atmos 2, ima bolju pumpu

Taj ram za te pare nema shanse to je jedno 170e ram

4070 super

ali ako covek voli da se zeza sa amd gpu… fine by me

RAM polako ide cena gore…. jebeni AI…..

btw LL

I SSD su svaki dan sve skuplji. KC3000 od 2 TB sam pre desetak dana platio 145 evra preko Mađara, a u međuvremenu je poskupeo na Iponu, skoro da je ista cena kao u našim prodavnicama.

Atmos je dobar i provereno staje. Eventualno Lian Li GA II Lite, ali je malo skuplji...
9060XT je isto dobar izbor, mada je sumnjivo jeftin. Jesi li pisao prodavcima da potvrdiš cenu? 4070 (Super) je dobra alternativa ali ne znam ima li jošp da se nađu i po kojoj ceni.
Probaj da nađeš RAM na CL30 ako možeš, ne bi trebalo da je velika razlika u ceni...

to su cene koje sam pokupio sa KP
На Iponu се цене малтене свакодневно мењају или недељно. На KP неко стави 100 огласа и напише ситним словима да питаш за цену. Не веруј цени са KP само јер тако пише.
Неки производи и немају на iponu а држе на KP као да се може набавити.
Некад било, сад ти само кажу да нема у набавци.

Nisam hteo nikog da kontaktiram na KP iz razloga dok ne budem siguran sta konkretno da narucujem, a verujem zajednici sa bencha ;)
Sto se tice ploce, @ilidan je rekao da ne bi isao sa Asrock plocom, dajte neki predlog sta kao alternativa...da naglasim samo da se uopste ne razumem u napredna podesavanja bios-a i slicnog, tako da ako neka ploca daje prostor za dodatna poboljsanja, plasim se da ce kod mene raditi po default-u, niti me preterano interesuje da izvucem svaki atom iz komponenti.

Moraćeš dobro da revidiraš svoj budžet ili da menjaš izbor komponenti kada počneš da se informišeš o trenutnim cenama

Ne zam što ilinden ne voli AsRock, Izbora bar ima koliko hoćeš
Asus TUF GAMING (ili Prime) B650-PLUS WIFI, ASUS B850 Max Gaming WIFI ... uostalom vrlo verovatno je da imamoi temu o njima

illidan nije rekao da ne voli asrock, illidan ne bi da mu asrock ploca spali cpu :)

imas msi, gigabyte, asus je najskuplji, pa nisam hteo da savetujem asus, mini itx ploce su malko skuplje od atx i micro atx.

Nazad
Vrh Dno