Šta je novo?

Hardver Sklapanje APU konfiguracije 70.000 din

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

BurkinaFaso

Cenjen
Učlanjen(a)
23.02.2011
Poena
165
Pozdrav, zamolio bih vas za pomoć oko izbora pojedinih komponenti.
Budžet je do 70 000 din.

• Procesor - Ryzen 5600g + Arctic Freezer 34 ili LC Power LC-CC-120.
  • Napajanje - Corsair CX450M 80 Plus Bronze.
  • Ram memorija - Kingston Fury Renegade 16GB (2x8) 3600 CL 16
  • SSD M.2 PCIe - Samsung 970 EVO Plus 500gb
  • Matična ploča - MSI MAG B550M MORTAR, MSI B550-A PRO ili neka jeftinija pa taj novac prebaciti za 32 GB ram-a?​
  • Kućište - TT H17, MS Armor 315, V715 (nevoljno). Ne mogu da pronađem TT H18, nema ga na stanju (hteo sam micro tower ali polako odustajem od te ideje). Ne daje mi se 8000 din za CM NR 400.​
Nažalost, propustio sam da kupim MSI B550M PRO-VDH matičnu ploču dok je bila malo preko 10 000 ili Bazooku za sličan iznos.
Ako imate neke druge predloge, rado ću ih saslušati. Da li negde oduzeti a negde dodati?
Hvala vam.

Solidne maticne, mislim da se ne isplati ustedeti par hiljada za ove bez hladnjaka. Sto se tice kulera i LC-CC-120 od 2400rsd hladi 5600g bez problema mada Arctic Freezer 34 ima bolji i tisi ventilator, ali je i skuplji. Za micro tower trebas da gledas ITX maticne i SFX napajanja i onda ispada dosta skuplje, mozda nesto ovako CM 520 ili MS V710, pronasao sam ti taj H18 samo sto prvi put cujem za tu radnju pa treba proveriti.

5600G može da strpa u jedno od onih malečkih kućišta od 3L, sa PICO napajanjem od 120W...
LC Power i Chieftec imaju ta kućišta i napajanja za njih, nešto možda ima kod nas, ako ne ima kod Mađara.
Kuler bi zavisio od kućišta, neki low-profile...

Upravo tako...
120W LC Power adapter ima kod nas za 3000.
Na Iponu ima Chieftec IX-03B kućište za 30€ (63mm visine) ili LC Power LC1550-mi za 35€ (84mm visine, dakle veći kuleri).
Ne znam da li na kućištima već ima one pločice sa napajanjem, mislim da nema već mora zasebno da se kupi... Na Iponu Chieftec prodaje 120W za 60€.
Ako mu ne treba grafička kasnije (i ako mu nije žao da da toliko za napajanje), imaće malečku i vrlo tihu mašinu.

Hvala vam, na predlozima, svakako ste mi pomogli. Ostavio bih mogućnost da ubacim grafičku u nekom trenutku, tako da bih ipak išao na klasično kućište i napajanje od bar 450W, iako mi se više dopadaju ta mala kućišta svedenog izgleda. Rekoh, ako ima neko jeftinije sa prednjom mesh stranom, npr Zalman T7 ali ga nema kod nas.
Što se matične ploče tiče, definitivno ću onda kupiti MSI MAG B550M MORTAR.

FSP CST350 Plus je jedno od najmanjih mATX kućišta koje možeš da nađeš i solidno je. 80€, doduše...
FSP CM211 je svega 45€ i dolazi sa 4 ventilatora, samo proveri da li ga imaju u Atomu. Teško da ćeš naći bolje za taj novac.
Ako ti je to veliko, onda bih ti rekao da jednostavno uzmeš NR400 i završiš posao.
Možeš da se raspitaš da li bi ti doneli nešto iz Mađarske ali slabo to rade i ugrađuju se...

Vrh Dno