Šta je novo?

Hardver Sklapam pa pitam (500€)

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

Bajcetic

Zapažen
Učlanjen(a)
15.06.2022
Poena
20
Želim da sklopim aming pc za 500e, što je u vremenu podivljalih cijena jako teško. Interesuje me je li ovo dovoljno za gaming u vidu CSGO-a, LOL-a, GTA V....

Intel Core i3-10105F Processor 6M Cache, up to 4.40 GHz (4 kora, 8 tredova)
Gigabyte nvidia geforce gtx 1650 4gb gddr5 128 bit.
Kingston DDR4 8GB 3600MHz Fury Beast RGB ram (2 stapa)
Gigabyte H510M h rev.1.0 matična ploča
Samsung 860 evo 512gb

Sa kućištem i napajanjem sve zajedno koštaće me oko 470e, prije kupovine želim da se uvijerim da će to biti dovoljno za gaming, a i photoshop, premier...

Sa H510 čipsetom će memorija da radi na 2666 MHz. Ako hoćeš bržu memoriju (poželjno), moraćeš da uzmeš B560 ploču...
Možeš da uzmeš 10100 umesto 10105 i uštediš neki dinar, nećeš osetiti razliku.
Ne znam koje kućište uzimaš ali ne bi bilo loše da je bar malo otvoreno napred, da nije "zapečaćeno", kako bi ventilatori đogli da dobijaju svež vazduh...tvoje komponente se jako malo greju pa nije esencijalno, samo be bi bilo loše.
Probaj da uglaviš neki M.2 NVME SSD od 1TB...zašto SATA kad koštaju praktično isto? Može i SATA, ali neka bude M.2 da izbegneš kablove (ako ploča ima M.2 slot, naravno). Izbegni Kingston NV1 ili A400 i Patriot Burst, pokazali su se kao nepouzdani...

Intel Arc A380, upravo izasao u Kini za ~$153 (Brzi od RX 6400). Kontam tu negde malo brzi od GTX 1650 a vise RAM-a i manja cena. @Bajcetic Isprati u narednih par nedelja (do ~ mesec i po dana), kako se krece Covid u Kini, koliko su zatvoreni, koliko su otvoreni, protesti, itd. Ako ne bude drasticnih promena eto i kod nas A380-ce pred kraj leta (Zadnje sto sam citao je da fabrike rade jer su radnici izolovani i spavaju u njima). Posto su drajveri konacno spremni izgleda.

Doduse moguce je da ce spakovati u nekoj drugoj zemlji (pa jedino ako shipping bude problem). I jedino sto nema mnogo komada napravljeno izgleda.

A za kuciste MS Industrial Fighter V305 je jos uvek najeftiniji (2789 din), i ima najbolji protok vazduha napred (kad se skine sundjer)

Poslednja izmena:
Želim da sklopim aming pc za 500e, što je u vremenu podivljalih cijena jako teško. Interesuje me je li ovo dovoljno za gaming u vidu CSGO-a, LOL-a, GTA V....

Intel Core i3-10105F Processor 6M Cache, up to 4.40 GHz (4 kora, 8 tredova)
Gigabyte nvidia geforce gtx 1650 4gb gddr5 128 bit.
Kingston DDR4 8GB 3600MHz Fury Beast RGB ram (2 stapa)
Gigabyte H510M h rev.1.0 matična ploča
Samsung 860 evo 512gb

Sa kućištem i napajanjem sve zajedno koštaće me oko 470e, prije kupovine želim da se uvijerim da će to biti dovoljno za gaming, a i photoshop, premier...
Info iz prve ruke, imam PC I3 10105, h410, 2x 8GB, GTX 1650, za to što tebi treba je ok.

Nazad
Vrh Dno