Šta je novo?

Skinuti 3d mark za 10 minuta...

Mister No

Čuven
Učlanjen(a)
08.06.2002
Poena
619
Elem, uvelicajte slicicu i vidite kako sam lepo pomocu 56k Acorpovog PCI socijala modema jedno 45 sekundi skidao brzinom 60-ak kbps :)

Koju slicicu da uvelicamo?

I to sto si uspeo da skidas brzinom 60kbps je zbog toga sto si to verovatno vec skidao pa si nastavio download, a explorer je to ostavio u keshu.

Jos uvek nisi provalio kako da zakacis sliku ccc... :)

Dovoljno si iskusan member da bi znao koja vrsta postova ide u koju sobu, ovaj topic si trebao da stavish u hardware-ostalo ili eventualno u internet sobu.

Prokletinja. Sto je najgore kad sam postovao slicicu (80k) prijavio mi je da nije ni objavio thread jer je maksimalna dozvoljena valjda 51kb. ctp;
A inace tamo sam deklarativno i postovao - u Hardware-ostalo. Ali sam postovao na 2 foruma u isto vreme pa mi je onaj sto je trebalo da ide ovde prijavio da se nije ni postovao a ovaj isto jer je slika prevelika, a postavio se thread ovde...
Nista mi nije jasno :whip
Izgleda da na ovom forumu postoje neki gremlini :) type;

drapin je napisao(la):
Pa da je bio u cache-u ne bi ga "skidao" 10 minuta nego mnogo mnogo manje...
S obzirom da je ovo vec drugi slican "slucaj" ( vidi: http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?s=&threadid=9845 ) ovo pocinje da lici na Zonu Sumraka !?!

Hmmm, i meni se to desilo pre jedno mesec dana, na Infosky-u, doduse ne tako drasticno. U pola downloada nekog programa protok je poceo da se penje i dosao do 9KB/s. To je trajalo nekih 10-ak minuta. Pred kraj downloada vratio se na standardnih maximalnih oko 3.7-3.8 KB/s. Analogna centrala, kacim se na 33.600, Lucent modem. Protok "osmatran" prilikom downloada sa Get Right-om.

Nemojmo po 100-ti put pocinjati.
Nista preko 6 kB/sec nije teoretski moguce.
Cistog transfera kroz zicu.

Oce nesto vise da pokaze ako je podatke moguce pakovati.
Modemi sami pokusvaju kompresiju, poput Zip/Arj/Rar ali to je najcesce potpuno neuspesno obzirom da je 99% stvari koje se DL vec zipovano, aceovano ili tako nesto.

Dakle, 9, 10, 11 KB ili 10 minuta za nekolio desetina MB je nemoguce i tacka.

Pozdrav!

Sasa je napisao(la):

Modemi sami pokusvaju kompresiju, poput Zip/Arj/Rar ali to je najcesce potpuno neuspesno obzirom da je 99% stvari koje se DL vec zipovano, aceovano ili tako nesto.

Pozdrav!

Ja sam jednom skidao bmp sliku (oko 3 megabajta) ne zipovanu, i skinuo sam je za 1 min.
E sada, mozda je to zato sto ju je modem sam kompresovao, posto bmp moze zestoko da se kompresuje.

50 kB/sec kroz modem ? :)

Btw. da mp3 moze da se komprsuje postojao bi mp4,5 ili 6 :)
Mislim, MP3 je vrhunac kompresije, makar bio kada se pojavio.
A i sada najnovije nije nesto spec bolje, pogotovo ne 10 x koliko bi trebalo biti bolje da taj MP3 prodje za 1 minut :)

Pozdrav!

Sasa je napisao(la):

Pozdrav!

Oko 4-5 ujutru imam konstantnih 8-9kb/s . Modem je ACORP CONEHANT star 2,5 godine radi ko zmaj .

Gde si gledao taj protok. U GetRight -u ili slicnom download manager -u. Protok (znaci kolicina bit -ova koja prodje kroz telefonsku zicu u sekundi) ne moze biti veca od:
56000/8/1024 = 6.83 KB (Kilobajta) na 56K modem -u.
Pravi protok mozes najlakse videti sa nekim od programa koji dolaze uz sam Windows ili nekim trecim.

Artz je napisao(la):
Gde si gledao taj protok. U GetRight -u ili slicnom download manager -u. Protok (znaci kolicina bit -ova koja prodje kroz telefonsku zicu u sekundi) ne moze biti veca od:
56000/8/1024 = 6.83 KB (Kilobajta) na 56K modem -u.
Pravi protok mozes najlakse videti sa nekim od programa koji dolaze uz sam Windows ili nekim trecim.
i to što si reko je samo moguće u teoriji, u praksi nikad (ako uzmemo u obzir naše telefonske instalacije i centrale):D :D

BeastMaster je napisao(la):
i to što si reko je samo moguće u teoriji, u praksi nikad (ako uzmemo u obzir naše telefonske instalacije i centrale):D :D

Da, zato sam i napisao "ne moze biti veca od".
A to sto si rekao za centrale je sasvim tacno. ctp;

56000 se deli sa 9*1024 jer na svakih 8 bitova podataka ide jedan Parity bit.

Pozdrav!

A sto svi samo dodaju taj jedan parity bit, a zaborave da postoje i ip header, i tcp header, a i ppp ima svoj overhead... :)

pustite teoriju , decko je skinuo 3dmark za 10 minuta. zasto bi lagao :)

He he, da ga poznajete znali biste :)

Salu na stranu, kad mu budem isao u posetu ima detaljno da ispitam taj modem :)

BLOB je napisao(la):
pustite teoriju , decko je skinuo 3dmark za 10 minuta. zasto bi lagao :)

Nisam skinuo 3d mark za 10 minuta nego mi je konekcija jedno 45-50 sekundi pokazivala 60-ak kbps, a za tih 50 sekundi skinuto je 3 megabajta...
I evo vam proklete slike. Instalirao sam fotosop pre 2 minuta i sad sam je na brzaka smanjio

A tebi bi Kojo bolje bilo da popravis fiksni :D nego sto zezas ovde...
A videces i modem i stosta drugo...:)

Mister No je napisao(la):
A tebi bi Kojo bolje bilo da popravis fiksni :D nego sto zezas ovde...

Od koga si cuo za ovo? Popravili su ga, inace ne bih mogao da se zakacim na net...

Opet ista rasprava , a ovaj Sasa navalio na tu kompresiju kao da je bog zna sta . Kolko moze da se kompresuje AVI fajl , ja neverujem da je to 4-6x a moj protok bese 24-28kb a protok posmatram i iz PC Alert III .
Recimo Benchmark sajt otvara mi 8-12Kb po SEC ne uvek ali cesto i statistiku za CS na YUBC-ju mi otvara preko 20kb , sad za sajtove neznam tu verovatno ima sta da se kompresuje ali zar PC Alert III ne pokazuje cist protok na modemu .
Napravio bi i ja neku slicicu ali nemam pojma koji program koristite za to.

Ser_Zile je napisao(la):
Opet ista rasprava , a ovaj Sasa navalio na tu kompresiju kao da je bog zna sta . Kolko moze da se kompresuje AVI fajl , ja neverujem da je to 4-6x a moj protok bese 24-28kb a protok posmatram i iz PC Alert III .
Recimo Benchmark sajt otvara mi 8-12Kb po SEC ne uvek ali cesto i statistiku za CS na YUBC-ju mi otvara preko 20kb , sad za sajtove neznam tu verovatno ima sta da se kompresuje ali zar PC Alert III ne pokazuje cist protok na modemu .
Napravio bi i ja neku slicicu ali nemam pojma koji program koristite za to.

Naravno da ti otvara sa 20KB jer na toj strani ima dosta teksta koji se kao sto znas odlicno kompresuje, probaj da skines recimo neki word dokument od recimo 1MB i videces koliki ce da ti bude transfer jer ga modem pakuje pri transferu... Imaces sigurno oko 20Kb u sekundi

Nazad
Vrh Dno