Pa da je bio u cache-u ne bi ga "skidao" 10 minuta nego mnogo mnogo manje...Laza je napisao(la):I to sto si uspeo da skidas brzinom 60kbps je zbog toga sto si to verovatno vec skidao pa si nastavio download, a explorer je to ostavio u keshu.
drapin je napisao(la):Pa da je bio u cache-u ne bi ga "skidao" 10 minuta nego mnogo mnogo manje...
S obzirom da je ovo vec drugi slican "slucaj" ( vidi: http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?s=&threadid=9845 ) ovo pocinje da lici na Zonu Sumraka !?!
Sasa je napisao(la):Nemojmo po 100-ti put pocinjati.
Nista preko 6 kB/sec nije teoretski moguce.
Cistog transfera kroz zicu.
Oce nesto vise da pokaze ako je podatke moguce pakovati.
Modemi sami pokusvaju kompresiju, poput Zip/Arj/Rar ali to je najcesce potpuno neuspesno obzirom da je 99% stvari koje se DL vec zipovano, aceovano ili tako nesto.
Dakle, 9, 10, 11 KB ili 10 minuta za nekolio desetina MB je nemoguce i tacka.
Pozdrav!
Anonymous je napisao(la):a onaj Voggy Egg (il kako vec)?
Sasa je napisao(la):Nemojmo po 100-ti put pocinjati.
Nista preko 6 kB/sec nije teoretski moguce.
Cistog transfera kroz zicu.
Oce nesto vise da pokaze ako je podatke moguce pakovati.
Modemi sami pokusvaju kompresiju, poput Zip/Arj/Rar ali to je najcesce potpuno neuspesno obzirom da je 99% stvari koje se DL vec zipovano, aceovano ili tako nesto.
Dakle, 9, 10, 11 KB ili 10 minuta za nekolio desetina MB je nemoguce i tacka.
Pozdrav!
i to što si reko je samo moguće u teoriji, u praksi nikad (ako uzmemo u obzir naše telefonske instalacije i centrale)Artz je napisao(la):Gde si gledao taj protok. U GetRight -u ili slicnom download manager -u. Protok (znaci kolicina bit -ova koja prodje kroz telefonsku zicu u sekundi) ne moze biti veca od:
56000/8/1024 = 6.83 KB (Kilobajta) na 56K modem -u.
Pravi protok mozes najlakse videti sa nekim od programa koji dolaze uz sam Windows ili nekim trecim.
BeastMaster je napisao(la):i to što si reko je samo moguće u teoriji, u praksi nikad (ako uzmemo u obzir naše telefonske instalacije i centrale)![]()
![]()
BLOB je napisao(la):pustite teoriju , decko je skinuo 3dmark za 10 minuta. zasto bi lagao![]()
Mister No je napisao(la):A tebi bi Kojo bolje bilo da popravis fiksninego sto zezas ovde...
Ser_Zile je napisao(la):Opet ista rasprava , a ovaj Sasa navalio na tu kompresiju kao da je bog zna sta . Kolko moze da se kompresuje AVI fajl , ja neverujem da je to 4-6x a moj protok bese 24-28kb a protok posmatram i iz PC Alert III .
Recimo Benchmark sajt otvara mi 8-12Kb po SEC ne uvek ali cesto i statistiku za CS na YUBC-ju mi otvara preko 20kb , sad za sajtove neznam tu verovatno ima sta da se kompresuje ali zar PC Alert III ne pokazuje cist protok na modemu .
Napravio bi i ja neku slicicu ali nemam pojma koji program koristite za to.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari