Šta je novo?

Skidanje PCM-a

voyager je napisao(la):
Ako imaš PCM, provajder ti kaže da zbog toga nemaš teh. mogućnosti a ne gura dalje tvoj zahtev u cilju skidanja PCM-a. To je ono što je meni poznato, znači ostaje na potencijalnom korisniku da reši PCM,u predhodnim postovima smo videli i kako :d.
Ja samo navodim moj primer, podneo sam zahtev za skidanje PCM-a jedno godinu dana pre nego što sam podneo zahtev za ADSL. Za tih godinu dana se naravno ništa nije desilo, a onda su mi u jednom trenutku skinuli PCM i javili da imam mogućnosti za ADSL.
E sad, možda je to bilo samo u početku, kada im je bilo u interesu da privuku što više korisnika na ADSL, ali ne košta te ništa da probaš.

Poslednja izmena:
voyager je napisao(la):
Mozda je u pitanju bila puka koincidencija ;)
Yeah right, and pigs can fly too :p

prvo.
uslov za dobijanje ISDN-a (kao i ADSL-a) je da imas direktnu (bakarnu) zicu, tako da varijanta sa prijavom za ISDN tesko da ce proci. cak i ako prodje, i ako ga skinu i dobije ISDN opet je zeznuto, jer ako zeli ADSL retko koja centrala ima podrsku za ADSL preko ISDN-a (ako uopste ima za ADSL) ... tako da je to mach sa dve ostrice.
ljudi koji imaju PCM oni su vecinom imali dvojnika, i kukali su da ih skinu sa dvojnika, tako su njih 4 nakacili na jednu liniju ... to je radjeno planski .. tesko da ce ih skinuti sa PCM-a. reshenje ti je iskreno kabal ili wireless. razmisli o tome.

Razmisljao sam o tome ali imam mogucnost kablovskog i wirelessa kod nekog veoma cudnog provajdera. Prvo su mi trazili 7000 za kablovski, pa posle toga mi traze 5000 pa su na kraju spustili na 2000. Ne ulivaju mi pouzdanje.

U tom slucaju je mozda bolje wireless... Uvek mozes da potrazis alternativu, ako je za sada nemas, mozda se u buducnosti pojavi...

GOXY83 je napisao(la):
U tom slucaju je mozda bolje wireless... Uvek mozes da potrazis alternativu, ako je za sada nemas, mozda se u buducnosti pojavi...
Imam opciju wirelessa kod istih koji nece da mi uvedu wireless jer po njihovim recima mi nece raditi, a cudnim slucajem je i 5000 jeftiniji.

zendraqla je napisao(la):
Imam opciju wirelessa kod istih koji nece da mi uvedu wireless jer po njihovim recima mi nece raditi, a cudnim slucajem je i 5000 jeftiniji.
Ako mozes da biras izmedju kablovskog i wireless interneta bolje izaberi kablovski posto wireless kod nas jos nije dostigao taj nivo pouzdanosti koji ces imati sa kablovskim internetom. E sto se tice provajdera, takve treba izbegavati ali ako nemas alternativu ...

Poslednja izmena:
Nemam alternativu i u tome je najveci problem. Ne bi se mucio da skidam PCM da imam normalnog provajdera za kablovski.

nemanja_scg je napisao(la):
... retko koja centrala ima podrsku za ADSL preko ISDN-a ...

Ljudi, ne lupajte gluposti :smash:

Davno sam postavio slican tred u PCM-a...
Sve u svemu, ako ne nadjes "prijatelja" na pravom mestu, mozes da cekas godinama na skidanje sa PCM-a...

A uvodjenje ISDN-a ne mora da znaci da ces moci da uvedes ADSL iz razloga sto moze da na toj centrali mozda name slobodnih ADSL prikljucaka. Ukoliko ima, dobijanje ADSL-a zavisi iskljucivo od provajdera jer oni obezbedjuju ADSL/ISDN spliter.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno