Šta je novo?

Skidanje PCM-a

zendraqla

Čuven
Učlanjen(a)
27.10.2003
Poena
680
Nisam siguran da na pravom mestu postavljam ovo pitanje ali me zanima da li neko zna koja je procedura za skidanje PCM-a jer sam cuo da moze.

:wave:

Gurnes dve zice koje idu u telefon u 220 V. Prijavis kvar, sacekas da majstor poveze drugi. Ponovis proceduru 2-3 puta i onda majstoru predlozis da to ****** skine i gotovo :) (proradilo u jednom slucaju)

Nadjes dobru vezu u telekomu, platis (m1t0) i skinuce ti PCM

Tesko jako tesko. Ja sam cekao 5 godina i nisam docekao jos, na kraju sam se nakacio na kablovski kada je prosao kroz moju ulicu.

Jedan od nacina je da se prijavis za adsl kod telekoma. Meni je lik iz telekoma mrtav ladan i bez blama rekao da ce mi skinuti pcm samo ako se prijavim za adsl kod njih. Ja lepo, posto nemam nikakvu drugu opciju, odem, prijavim se i evo cekam vec mesec dana i nista. Ustvari kad bolje razmislim, nadji neku debelu vezu i to je to.

Ono što bi trebalo da urodi plodom je zahtev za isdn (jedini je problem što se to plaća) jer su pre par meseci dobili nalog da moraju da reše sve isdn zahteve pošto su oni alavi na pare. Pa je zahtev mog ćaleta koji je stajao godinu i više rešen za nedelju dana bez ikakve veze još su oni nas kontaktirali a za informaciju broj nam je bio dvojnik i da bi nama stavili isdn neki oko nas su dobili pcm. Eto kako Telekom rešava stvar!

Poslednja izmena:
Postoji li neki nacin koji ce sigurno uspeti?

Pa pronasao sam neku debelu vezu ali se poslednjih dana ne javlja na telefon :p mada mi je rekla ako bi uzeo jos jedan broj da bi taj broj "najverovatnije" bio van domasaja PCM uredjaja, ali ne moze da garantuje.
Ne ide mi se bas na resavanje tog problema preko ISDNa ali ako je to jedini nacin onda OK. Koliko kosta to zadovoljstvo?

Vratis postojeci broj,platis 7000 po sledecem racunu i to je to.

zendraqla je napisao(la):
Postoji li neki nacin koji ce sigurno uspeti?

Ne.

Ne ide mi se bas na resavanje tog problema preko ISDNa ali ako je to jedini nacin onda OK. Koliko kosta to zadovoljstvo?

Isto koliko bi te kostalo i uvodjenje nove linije, 6000 dinara na 3 rate. ISDN je mnogo bolja stvar od obicne linije a i bio bi 100% siguran da ti u buducnosti nece kaciti PCM obzirom da ISDN mora da ide preko ciste parice. Mada kao sto rekoh na pocetku sigurna varijanta ne postoji. Znam dve osobe na dve razlicite centrale koje su se pocetkom godine prijavile za ISDN u nadi da ce se tako rastosiljati dvojnika. I nista...u roku od 15ak dana im je stiglo obavestenje da nema tehnickih mogucnosti. Dok je u mom slucaju sve zavrseno za nedelju dana (pustanje ISDN linije) a takodje sam imao dvojnika. Dakle sve zavisi od slucaja do slucaja tj. od broja slobodnih parica u zgradi. A uglavnom ih nema. :S:

Dao sam malu dezinformciju. Krajem 2004 je moj ćale podneo zahtev za ISDN a negde u julu/avgustu 2005 je u Telekomu od strane rukovodstva stigao nalog u sve radne jedinice da moraju da reše sve ISDN zahteve. Verovatno je neko procenio da tu može da se uzme puno para bez većih ulaganja jer tamo gde nema dovoljno parica izuvaljivaće po komšiluku PCM. I sad je došlo do paradoksalne situacije. Ceo moj komšiluk je zadovoljan jer niko nije više dvojnik i nema krvljenja oko zauzetosti linije a ****** u zemlji seljaka na brdovitom Balkanu nikog i ne tangira što nemaju ljudski pristup netu jer su svi na PCM-u.

Scheisse !!!

Predviđena procedura je da podneseš zahtev za rotaciju, tj. da tražiš da nekom tvom komšiji uvale PCM a ti da dobiješ ,,normalnu'' liniju... Mada kada uzmeš u obzir birokratiju, korupciju, lenjost... i položaj zvezda teško da ćeš to dobiti.

Imam i ja PCM, maksimalna brzina dial-up-a mi je 28.8kbps, ali sada sam konacno dobio kablovski ,)

thunderchase je napisao(la):
... a u 649 ostalih rezultovalo hapšenjem počinilaca...

Bas me zanima kako ces da nadjes ko je pocinilac u zgradi sa 48 stanova :)

Kakav pozar? :zbunj:

Pa videli bi koji kanal PCM-a je spaljen i razapeli bi na krst onog ko je prikljucen na taj kanal :D

Bolje se usresrediti na uređauj u celini, recimo skinuti ga sa bandere!

Sylvester je napisao(la):
Pa videli bi koji kanal PCM-a je spaljen i razapeli bi na krst onog ko je prikljucen na taj kanal :D

Onda ocigledno nikad nisi video kako izgleda spaljen PCM :D

Najbolje resenje je, da vidis gde se nalazi ta stara centrala i da zaletis neki stari kamion u nju. Garant moraju da je posle menjaju :d :d :D :D

Ja jednom video kutiju pcm-a..i izgledala je kao neshto shtoje pravljeno iz doba WWII...znachi jad i beda..

Shto se tiche 220V ne mora tako...moze da podigne na nekim reda KV ..ma ukradesh sa kaskade...od tv-a...i tako roknesh..nego shto ce i komshijama telefoni da pocrkaju..ako se ne zapale..:D

Ne stvarno..najbolje bi bilo da se nadje gde je kutija ..pa ona odlazna/sabirna linija..ka centrali ..da se otkachi i ona rokne na 220v/kaskada reda KV...e pa kad zasmrdi tamo i izgori cela centrala...pa kad nemogu da naplate..da vidish kako stize siemens ormaric...:D

Jo ja sam video neke bogalj centrale..kako je to jadno..majko moja..i kako bi obesio pola telekoma...zbog...haracha koji uzimaju na onu strudiju..shta ce seljaci trpe..ne ne trpe ni oni..jer celo selo ima 500 broja i manje pa im je tu lakshe i jeftinije da se stave digitaliju nego da stalno poravljaju.

Problem je gde je vishe brojeva....

Odveo mene rodjak..da mi pokaze. u selu novu..a ono SIEMENS digitalija..dve klime..(mora ako jedna rikne) nishta se ne chuje..milina..a one stare to klepeta..ne mogu dvoje da prichaju u sobi gde je centrala.

sikili je napisao(la):
Najbolje resenje je, da vidis gde se nalazi ta stara centrala i da zaletis neki stari kamion u nju. Garant moraju da je posle menjaju :d :d :D :D

Dosta mi je udesa za ovu godinu!!!
Da ne prodaje neko malo plasticnog exploziva? Recimo 3kile !!! :p

Probaj da se prijaviš za ADSL, meni su tako skinuli PCM bez ikakvih veza i 220V fazona. Naravno, podrazumeva se da imaš mogućnosti za ADSL na centrali.

Pa jedino sto te sputava kod adsl-a je PCM. Ne siguran da li sam te dobro razumeo.

:wave:

Dandy je napisao(la):
Probaj da se prijaviš za ADSL, meni su tako skinuli PCM bez ikakvih veza i 220V fazona. Naravno, podrazumeva se da imaš mogućnosti za ADSL na centrali.
A kod kog provajdera si se prijavio za ADSL?

Prijavite se kod Telekoma direktno za ADSL . Mozda cete resiti problem .

hejvule je napisao(la):
Prijavite se kod Telekoma direktno za ADSL . Mozda cete resiti problem .

Pa ako ova veza ne uspe a cini mi se da ce tako i biti, onda cu da probam i tu kombinaciju! :S:

astan je napisao(la):
A kod kog provajdera si se prijavio za ADSL?
Kod Sezama, još na samom početku uvođenja ADSL-a.

Ako imaš PCM, provajder ti kaže da zbog toga nemaš teh. mogućnosti a ne gura dalje tvoj zahtev u cilju skidanja PCM-a. To je ono što je meni poznato, znači ostaje na potencijalnom korisniku da reši PCM,u predhodnim postovima smo videli i kako :d.

Vrh Dno