Šta je novo?

Skeniranje ćiriličnih dokumenata i prebacivanje u Word - preporuka

gmlale

Čuven
Učlanjen(a)
09.12.2003
Poruke
727
Poena
619
Moja oprema  
Mobilni telefon
063626864
Pristup internetu
  1. Optički internet
Treba mi savet koji je najbolji nacin da skeniram dokumenta uradjena na ćirilici i da ta ista dokumenta prebacim u word i tamo budu kao tekst sa kojim je moguće manipulisati. U kom formatu da ga snimam (inače uglavnom je sa više strana) i kojim programom da ga prebacujem u Word. Na raspolaganju mi je skener Fujitsu fi-6110.
 
Mogu to da urade i novije verzije Word-a, ako otvoriš pdf fajl Wordom pojavi se sledeća poruka:
Capture.JPG

Obavezno moraš imati instalirano Proofing tools: Srpski/Ćirilica, da ti markira greške koje će se sigurno pojaviti. Proveri da li odgovara kvalitet, koji zavisi i od fontova i od kvaliteta skeniranja.

Može i Insert>Object>Text from file
 
Poslednja izmena:
Ја бих ти препоручио Abby.
 
ABBY Fine Rider je zakon i radi sa najmanje grešaka ali ako možeš da ga skineš negde jer nije free. Imaš gomilu OCR programa koji su free ali imaš mnogo ispravki da radiš u tekstu, loše očita znakove.
 
Abby je taj, odradio sam pdf fajl sa skoro 40 skeniranih strana cirilicnog dokumenta i uz podešavanja Serbian (cirilic) mi je odradio poso, sve ostalo što sam probao nije moglo da se izbori sa time.
 
Da ne otvaram novu temu...

Imam problem sa skeniranjem izvoda iz matične knjige i državljanstva. Dva skenera na kojima sam probao to da uradim ne donose fajl veran originalu, jer "pozadinsku" zelenu i crvenu boju uopšte ne prepoznaju. Tako da dobijam rezultat na čisto belom papiru, gde je jedino pečat plav. Šta je uzrok tome i kako korigovati skeniranje?
 
Probaj gray scan ili neki stariji skener. Odavno postoji zaštita za skeniranje novčanica i dokumenata.
 
Hvala na predlogu. Ne verujem da se ovo dešava zbog zaštite. Nedavno mi je kolega poslao svoj dokument, koji je njemu skenirao drug, i taj sken je veran originalu.
 

Prilozi

  • Screenshot_2.jpg
    Screenshot_2.jpg
    90.4 KB · Pregleda: 22
Nazad
Vrh Dno