Javlja mi se problem pri oc 6600 (g0). Ma koliko malo ili puno da podignem fsb skace +12 grana na vrednosti izmedju 9V i 13,5V kada je full loadu. Probao sam sa podizanjem napona na jegrima i nema nikakvog efekta. Nisam bas iskusan u tome, ali mi se cini da cim se poveca broj obrataja ventilatora na procesoru dolazi do skakanja napona. Primetio sam u everestu takodje da mi +2,5V uvek stoji na 1,9V. Trenutno drzim cpu na 2860 MHz, a temperature ne prelaze 62 *C.
Masina je:
CPU: Intel q6600 (g0) na njemu CM hyper L3
MB: Gigabyte ga-x38-ds4
Graf: Palit 8800gt sonic
RAM: 2x1gb/800 geil ultra
PSU: codogen 470w
hard: WD 250gb/7200rpm
optika: sony/nec dvd-rw
Trenuto pravim vodeno koje ce koristiti sopstveno napajanje, pa cu videti da li je bas toliko vezano za ventilator na procesuru. U medju vremenu sta bi mogao biti problem? Citao sam gore u uputsvu za oc intela da mi za q6600 treba ploca sa nekih 8 filtera napajanja ili tako nesto. Kako da znam da li moja ploca to ima ili nema, i kako inace da prepoznam to na plocama?
Hvala unapred na svakoj sugestiji i kritici.
Masina je:
CPU: Intel q6600 (g0) na njemu CM hyper L3
MB: Gigabyte ga-x38-ds4
Graf: Palit 8800gt sonic
RAM: 2x1gb/800 geil ultra
PSU: codogen 470w
hard: WD 250gb/7200rpm
optika: sony/nec dvd-rw
Trenuto pravim vodeno koje ce koristiti sopstveno napajanje, pa cu videti da li je bas toliko vezano za ventilator na procesuru. U medju vremenu sta bi mogao biti problem? Citao sam gore u uputsvu za oc intela da mi za q6600 treba ploca sa nekih 8 filtera napajanja ili tako nesto. Kako da znam da li moja ploca to ima ili nema, i kako inace da prepoznam to na plocama?
Hvala unapred na svakoj sugestiji i kritici.