Šta je novo?

Skakanje napona pri oc q6600

mss

Slavan
Učlanjen(a)
01.11.2007
Poena
304
Javlja mi se problem pri oc 6600 (g0). Ma koliko malo ili puno da podignem fsb skace +12 grana na vrednosti izmedju 9V i 13,5V kada je full loadu. Probao sam sa podizanjem napona na jegrima i nema nikakvog efekta. Nisam bas iskusan u tome, ali mi se cini da cim se poveca broj obrataja ventilatora na procesoru dolazi do skakanja napona. Primetio sam u everestu takodje da mi +2,5V uvek stoji na 1,9V. Trenutno drzim cpu na 2860 MHz, a temperature ne prelaze 62 *C.

Masina je:

CPU: Intel q6600 (g0) na njemu CM hyper L3
MB: Gigabyte ga-x38-ds4
Graf: Palit 8800gt sonic
RAM: 2x1gb/800 geil ultra
PSU: codogen 470w
hard: WD 250gb/7200rpm
optika: sony/nec dvd-rw

Trenuto pravim vodeno koje ce koristiti sopstveno napajanje, pa cu videti da li je bas toliko vezano za ventilator na procesuru. U medju vremenu sta bi mogao biti problem? Citao sam gore u uputsvu za oc intela da mi za q6600 treba ploca sa nekih 8 filtera napajanja ili tako nesto. Kako da znam da li moja ploca to ima ili nema, i kako inace da prepoznam to na plocama?

Hvala unapred na svakoj sugestiji i kritici.

Pretpostavio sam da je napajanje. Sad teram prime95 na 3115Mhz, temperature ne prelaze 68*C na default Vcore, a padovi i skokovi napona nisu ni manji ni visi kao na 2800Mhz. Cim legne plata, stize novo napajanje.

Da li je ova ploca ok za oc q6600?
Koja je max preporucena temperatura, neki kazu 71*C, neki 85*C?

Pretpostavio sam da je napajanje. Sad teram prime95 na 3115Mhz, temperature ne prelaze 68*C na default Vcore, a padovi i skokovi napona nisu ni manji ni visi kao na 2800Mhz. Cim legne plata, stize novo napajanje.

Da li je ova ploca ok za oc q6600?
Koja je max preporucena temperatura, neki kazu 71*C, neki 85*C?

Kao sto rece covek, menjaj napajanje, taj Codegen ima ~300W.:p
Ploca je odlicna za q6600.
Mnogo je 85C, u principu do 75C je ok za 65nm quad.

Ploca je sasvim ok, napajanje sto pre mozes zameni sa nekim kvalitetnijim, ~60e+
A temp. gledaj da ti ne idu preko 70c za load, moze on kao i vise ali ja licno ne bi voleo da to ide preko ~70c.

Napajanje definitivno menjam. Kao sto rekoh tempertature ne prelaze 68*C. Uskoro ce biti vodeno, pa ocekujem da nece prelaziti 50*C. Hvala svima na pomoci, vracam clock na fabricka podesavanja dok nestigne novo napajanje.

Nazad
Vrh Dno