Šta je novo?

Sjajan editorijal o postepenom propadanju igracke industrije...

Cudno nema komentara, a covek je po meni pogodio sustinu... :)

Mare je napisao(la):
Cudno nema komentara, a covek je po meni pogodio sustinu... :)
A sustina je ? Nije rekao bog zna sta sto vec nismo svi znali i to na 5-6 strana.... Zasto PC igre stagniraju ili opadaju? Ne zato sto dobar deo sveta koristi piratski softver. Zasto onda igranje na PS2 ili X-boxu dozivljava procvat? Softver za njih se ne moze piratizovati? Definitivno postoji manjak originalnih ideja. Sve se svodi na sto veci broj poligona, vece teksture, lepse i dinamicnije osvetljenje. PC igranju se crno pise kad su najprodavaniji naslovi (ili najigraniji piratski za koje se ne moze reci da su zaista kupljeni kad su placeni 60-ak dinara po disku). Kuzmanovic je napisao par dobrih tekstova u SK na ovu temu. Cinjenica je da su glavnu rec preuzele ogromne firme koje ne zele da rizikuju sa nekim originalnim naslovima. Sve je to postao golem biznis u kome vladaju vucji zakoni - greska se ne prasta, nova sansa se skoro nikad ne ukazuje - tako razmisljaju ljudi u manjim pod-firmama velikih. Zasto je to tako? Pa zato sto je sada za jednu modernu igru danas potrebna armija ljudi, a ranije je par ljudi ili cak i jedan covek mogao da napravi dobar naslov. Moje je misljenje da za par godina PC nece vise biti dominantna igracka platforma. To je volja velikih i mocnih. Procenili su da im se vise isplati da prave konzole za koje ce da prave i igre tj hoce da zaokruze ceo proces proizvodnje da bi ubili konkurenciju. A zna se koja je firma optuzena za monopolsko ponasanje.

pc igre stagniraju kako stagnira i pc trzishte (kao shto znamo opasna recesija u zadnjih nekoliko godina)...kao i pc software... dakle kad se pokrene sve opet bice boljih i igara... s druge strane konzole nemaju tu vrstu zavisnosti.. one jednostavno evoluiraju lagano (po mom ukusu veoma sporo :))

Nazad
Vrh Dno