Šta je novo?

Sitna intervencija na VHS kameri

• Začetnik teme Začetnik teme Bane R
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Bane R

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
03.07.2000
Poena
810
Kamera neka stara Hitachi, koristim je za gledanje VHS kaseta, ne razumem se, neko mi je rekao da su gumice u pitanju. Kada se pusti kaseta, ono zavrti se 2 sekunde i kao da je stop pritisnut stane. Kada se kasete premotavaju, čini mi se da sve radi kako treba. Rekao bih da je ovo klasičan problem i čini mi se da se ovo i pre dešavalo i na video rekorderima. Zna li neko ko ovo može da mi namesti i kolko otprilike to košta 🙂...

Mozes kod BG elektronika da odneses, a mozes i sam da uradis ako si malo vest sa sravcigerom kao sto sam i ja sam uradio.
Moras da promenis sve gumice i pinch roler (to ti je onaj okrugli gumeni tocak koji povlaci traku), sve te gumice i roler odneses kod BG elektronika i trazis iste takve. Ostaje ti samo da to posle sve vratis na svoje mesto i kamera ce da radi. 🙂

Ma baš ka znam koje gumice treba da skidam 🙂. Jel ima neka skica ili tako to...

Bane® je napisao(la):
Ma baš ka znam koje gumice treba da skidam 🙂. Jel ima neka skica ili tako to...
Skica 🙂
Bolje ti to odnesi u servis, pa da to oni lepo sve odrade 🙂

Neman nikakvu skicu, ja sam to brate otvorio i povadio sve gumice koje pokrecu razne koture i zubcanike. To su gumice kao i u kasetofonu i skinuo sam pinch roler pa sve to odneo kod BG elektronika. U mojoj kameri je bilo svega 4 ili 5 komada gumica. Trazio sam da gumice budu nesto krace zato sto su se ove stare razvukle i izgubile elasticnost. Vratio sam sve na svoje mesto i od tada sve radi kako treba. Ako nisi siguran u sebe da mozes to da odradis, onda ga nosi u servis. Kostace vise ali ce valjda biti odradjeno kako treba.

Nazad
Vrh Dno