Šta je novo?

Siroki ugao za snimanje videa (aplikacija)

kovacm

Čuven
Učlanjen(a)
28.01.2005
Poena
870
Hi,
najverovatnije ste primetili prilikom snimanja videa na iPhoneu da je ugao znacajno uzi u odnosu na snimanje fotografija.

to je zato sto iPhone od 8Mpix senzora (ili koliko vec) uzima samo srednjih 2Mpix za 1080 video i automatski dobijete "tele objektiv" tj. efekat tele objektiva:)

Da li postoji aplikacija koja bi video snimala jednako kao i fotografije (dakle u sirokom uglu, tj. sa svih 8mpix i zatim downsemplovala sliku na 1080p za video?)

Ja mislim da je to "zumiranje" posledica softverske stabilizacije slike, tako da ukoliko iskljucis stabilizaciju dobices i siri kadar za video (tako je kod android telefona).

Hi,
najverovatnije ste primetili prilikom snimanja videa na iPhoneu da je ugao znacajno uzi u odnosu na snimanje fotografija.

to je zato sto iPhone od 8Mpix senzora (ili koliko vec) uzima samo srednjih 2Mpix za 1080 video i automatski dobijete "tele objektiv" tj. efekat tele objektiva:)

Da li postoji aplikacija koja bi video snimala jednako kao i fotografije (dakle u sirokom uglu, tj. sa svih 8mpix i zatim downsemplovala sliku na 1080p za video?)

Kad prebaciš na režim snimanja videa, probaj double tap na ekran.

@Falcon - doubletap samo promeni prikaz na ekranu ali i snimljeni video je i dalje isti.

@BigBoy - u pravu si. i to je jedan od razloga zbog cega se koriste tele mod za video. ali ja bih i dalje voleo da mogu da snimam i sa sirokim uglom bez stabilizacije...

Nazad
Vrh Dno