Šta je novo?

Sirenje Mrtvih Piksela!!!

• Začetnik teme marelli
  • Datum pokretanja
M

marelli

Guest
Zanima me,da li je moguce "sirenje" mrtvih piksela?

Konkretno,da li od jednog "mrtvog" piksela moze da postane vise njih "mrtvih"?

Da li "mrtav" piksel znaci i losa matrica i da monitor u startu otpisan?

p0z

Poslednja izmena:
ne
ne
ne

Mozhe da ti se pojavi josh dead pixela ili stuck pixela ali to nema veze sa ranije nastalim pixelima. Znachi mozhe da bude totalno drugi deo panela.

Uh,komplikovano.

Sta bi bilo,ako ja zamenim monitor,dobijem onaj koji je bez greske,i u medjuvremenu se jave "mrtvi" pikseli?
Da li opet mogu da ga menjam,i tako u nedogled!

imas odredjeni broj mrtava koji se tolerisu
pricano je o ovome
menjas dok god je ispinjen uslov

Stvarno mi nije jasno to tripovanje ljudi oko "mrtvih" piksela.

Jedan ko ni jedan,nije to toliko iritirajuce!

E sad,kao sto rekoh,ako se budu sirili e to je sad ...

Stvarno mi nije jasno to tripovanje ljudi oko "mrtvih" piksela.

Jedan ko ni jedan,nije to toliko iritirajuce!

E sad,kao sto rekoh,ako se budu sirili e to je sad ...
Koje je boje taj "mrtvi piksel"?
Uzmi pamuchnu krpicu i kruzno kreni da trljash ekran oko njega pa na kraju i njega.Ja sam tako otklonio 3 komada.U pitanju su bili samo loshi kontakti.Slobodno malo i pritisni..nije tft toliko nezan.

Poslednja izmena:
Mislim da je crne,to je toliko malo da jedva vidim.

Kad je covek glup :wall: ,izgleda da je plave boje,posto se na plavoj pozadini ne primecuje!

Mislim primecuje se ali slabo.

Poslednja izmena:
Kad je covek glup :wall: ,izgleda da je plave boje,posto se na plavoj pozadini ne primecuje!

Mislim primecuje se ali slabo.
Uradi kako sam ti napisao i nestace.To je samo zbog losheg kontakta na ekranu.Polagano pritisni i trljaj na tom mestu.

aj da probam sa ovim zelenim koji me muci otkako je qpljen :)
novembar 2004.

@momsab

Jel ostalo samo na tom zelenom ,jel se nije sirilo?
Da li se nije pojavljivalo na drugim mestima?

marelli, kako da se siri, pa nije to zaraza?
na tom ejdnon jedinom mestu stoji

@momsab

Pa procitao sam negde da mogu da se prosire,e sad,sta je taj mislio?
Ja pitao,mislim,ljudi uvde imaju iskustva!

Niti se stvaraju niti se sire ! Ako ih nema kada budes kupio monitor tako ce i da ostane.

Ja mislim da ako malo jache stisnesh moze da nastanu novi "mrtvaci".

Poslednja izmena:
ja sam kupio samsung SM930bf kd je izasao i bio je neki fazon ako nadjem mrtvi piksel dobijam novi monitor

to je bila bash "fora"...jer samsung 940bf je kod mene dobio za 3 dana odmah bad pixel...a posle mesec dana josh jedan,,pa josh..ja ih otklanjao i tako do sada...
losheg su kvaliteta u tom pogledu....

Nema na chemu.Chesta situacija danas a pogotovo kod ovih novih modela niskog odziva i bla,bla...kontakt je losh a uspeva da se otkloni prianjanjem krpe....normalno ne krvnichki :D

Nije u pitanju "los kontakt" nego zaglavljen pixel koji je ostao u odredjenom polozaju.

pa u takvom polozaju je losh kontakt ili?

pa u takvom polozaju je losh kontakt ili?

Pa nema kontakta u pravom smislu te reci. Struja polarizuje "resetku" piksela koja se usled toga okrece i propusta neonsku svetlost (backlight). Ako se piksel zaglavi moze da u potpunosti blokira svetlost (crni pixel) ili propusta svetlost pod odredjenim uglom (pixel u boji). Problem kod zaglavljenih piskela je sto se ne vracaju u prvobitni polozaj, pa zato sve vreme propustaju svetlost i imas utisak da je rec o mrtvom pikselu. Od brzine pokretanja "resetke" zavisi odziv, a cesto proizvodjaci opale piksele jacom strujom kako bi se isti brze pokretali (tzv. overdrive tehnologija). Tada "resetka" u piskelu ima manju amplitudu, ali brze reaguje (propusta i ne propusta svetslot), pa je odziv brzi, ali je ugao gledanja manji. Idealno bi bilo kada bi svetlost bila sto bliza LCD matrici - tada bi ugao bio veci, ali bi boje bile losije. U svakom slucaju, upravo je overdrive glavni krivac za cesce pojavljivanje zaglavljenih piksela kod novih, brzih, monitora, poebno kod jeftinijih modela.

Kod plazme na primer princip rada je slican, ali same celije od kojih se sastoji slika emituju svetlost, pa je ugao gledanja mnogo bolji nego kod LCD-a.

PS: Da je rec npr. o diodama tada bi mogao da se javi losh kontakt.

Poslednja izmena:
Aham.....zato je kod mene chest sluchaj loshih piksela u boji...ima odziv 2ms..extra ovo..extra ono..i eto belaja..plazma je na gasnom principu beshe...jonizacija i fore..prochitah da je kraceg veka od crt-a....

Poslednja izmena:
plazma je na principu plazme ;)
postoje cvrtso, tecno, gasovito i stanje koje zovu plazma
ako su mene lagali (neki sto bolje znaju fiziku od mene) i ja lazem vas

plazma je na principu plazme ;)
postoje cvrtso, tecno, gasovito i stanje koje zovu plazma
ako su mene lagali (neki sto bolje znaju fiziku od mene) i ja lazem vas
"Plasma (physics), an ionized gas, usually considered to be a distinct state of matter"
A plasma display panel (PDP) is a type of flat panel display now commonly used for large TV displays (typically above 32"). Many tiny cells located between two panels of glass hold an inert mixture of noble gases (neon and xenon). The gas in the cells is electrically turned into a plasma which then excites phosphors to emit light. It is often used in the home environment and is becoming increasingly popular in modern cultures.
kaze wikipedija...kod tv-a je u gasovitom stranju...princip jonizacije..

Prilozi

• 640px-Plasma-display-composition.svg.png
    640px-Plasma-display-composition.svg.png
    99.4 KB · Pregleda: 62
Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno