Šta je novo?

Sinergija 09

Mi smo u firmi uplatili nekoliko mjesta, ali meni je iskočilo da idem za Crnu Goru, tako da ništa ove godine.

ja cu sledece godine :)

Idemo ja i kolega sa posla.
Spremio sam Linux majcu za dogadjaj :d

Idem i ja, kad je vec u SC nije mi neko cimanje.

I ja cu najverovatnije :)

Vi to svi planirate da platite 27k dinara ili cete da setate po holu i gledate standove ? :)

Firma placa, ja moram da cujem par stvari odande :)

Nešto se pričalo da će je odložiti zbog epidemije... ali izgleda da je MS imun na curfew :D

nema odlaganja
:)

Imam jednu kartu viska koja se odnosi samo na svecano otvaranje sutra u 20h u Sava Centru, i ta pozivnica vazi za dve osobe, pa ako neko hoce a zivi blizu Pravnog faksa u BG, mogu da mu dam ;)

Nikada gora sinergija, od organizacije pa do kvaliteta prezentacija cista nula. Uvek sam na sinergije isao vise zbog poslovnih kontakata nego zbog sadrzaja, ali ove godine je bolno losa sto se tice kvaliteta sadrzaja i sramotno lose organizovana. Daleko manje firme ovo sebi ne bi nikada smele da dopuste.

Bilo je ok predavanja, ali je bilo i zaista losih(Sharepoint), dok su neka sluzila kao reklama(smug people iz Delta Sporta).
Sem toga imalo je sta i da se igra(Tekken 6 i Rock Band).
Konacno sam video i Surface :). 2 matorca su odusevljeno igrali touch sah.
Na moju opasku da to bas i nije toliko precizno, lik koji je bio zaposlen na standu je odgovorio sa - pa sta ti ocekujes od M$a :D.

Surface se bio nesto ukakio skroz, kad smo ga mi probali. Nije reagovao ni na jedan prst kako treba a kamoli na vise njih (sto se potencira kod doticnog). :)
Ovo mi je prva Sinergija pa ne znam kakva je praksa inace, ali mi je nepojmljivo da zvuk moze onako da zeza (na mnogim predavanjima, cas ga ima cas ga nema i slicno...)
Ne znam da li je to do samog SC-a, ili je za to ipak odgovoran MS?
POZ

Konacno sam video i Surface :). 2 matorca su odusevljeno igrali touch sah.
Na moju opasku da to bas i nije toliko precizno, lik koji je bio zaposlen na standu je odgovorio sa - pa sta ti ocekujes od M$a :D.

5+!

pa ni sam Bill Gates na CESu nije mogao da nabode ono sto hoce na Surfaceu! :D :D

Surface se bio nesto ukakio skroz, kad smo ga mi probali. Nije reagovao ni na jedan prst kako treba a kamoli na vise njih (sto se potencira kod doticnog). :)

standardan 100% Microsoft kvalitet! ;)

Poslednja izmena:
Surface bi radio znatno bolje (probao sam ga pre ovoga) da je bio u homogenije osvetljenom prostoru (inace lik koji je tamo radio nas ubedjivao da samo treba da pritisnemo jace, toliko o tome koliko je upoznat sa uredjajem, umisio valjda da je obican touchscreen). Mislim da je ona mesavina brojnih izvora halogenih i fluorescentnih svetala najgora po kamere i softver za prepoznavanje pokreta (toliko o limitima te tehnologije danas)
Zvuk je redovno bio ocaj , ali to je vec do SCa pretpostavljam. Svi koji su probali da koriste bilo sta remote za prezentaciju su crveneli jer je mreza u jednom trenutku imala package loss 25% (licno se uverio). Plus jos gomila sitnijih organizacionih propusta.
Od svih prezentacija koje videh iz proseka bih izdvojio samo dve. Juce Stanka Nikolica "MFC Mikrokomerc - Spider lab" - Parallel computing i danas Dejana Levaju "Network Security Solutions" -Protecting Windows and Web Applications, ostalo (da ne komentarisem redom) u najboljem slucaju prosek.

Poslednja izmena:
Dobar je bio parallel computing, za to sam prvo znao da cu ici.
Nama omladincima se svidelo i predavanje - How to Be Successful Software Project Manager, Miroslava Jankovica (a trajalo je jedno sat i dvadeset minuta, dok nas nisu isterali :) ) Posto nemamo pojma kako neke stvari tu idu, bilo nam je veoma informativno.
Covek je na pola predavanja potpuno napustio slajdove, zbog neprestanih pitanja iz publike, hehe...

POZ

Parallel computing je bio super, sve ostalo sto sam slusao je bilo smesno... (ili vrlo prosecno u najbolju ruku).

^^
Jel sam sa nekim od vas caskao o OpenCL-u i CUDA-i, posle predavanja?
Mali je svet :D

POZ

Standardno dobar je Damir Dizdarevic sa prezentacijama OS.
Na zalost, samo sam to i slusao 1. dan, a ono sto me je najvise zanimalo - exchange 2010 sam potpuno propustio.
Da li je neko bio na exchange predavanjima i kakva su bila?

Vrh Dno