Šta je novo?

Simultani Video IN/OUT

Učlanjen(a)
15.12.2001
Poena
604
Treba mi neka graficka kartica koja moze signal sa video IN proslediti na video OUT. Ovo mi je mnogo bitno.

Ovo bi bilo najbolje resenje.

Ako ne postoji.

Da li kartice sa NVidia Twien View Video OUT kartice moguce prikazati nezavisno primarni i secundarni display. npr. Radim na racunaru ali neko drugi gleda DIVX na TV.

Da li mozda postoje Web kamerice koje su dovoljno kvalitetne tako da mogu da snimam pod kucnim osvetljenjem a da ne bude tamna slika. Video sam neke i nisam bio zadovoljan.

Jedine dve kartice, ili bolje reći proizvođača, koje omogućavaju nezavisno prikazivanje primarnog i sekundarnog displeja su ATi i Matrox. ATi-eva TwinView i Matroxova DualHead tehnologija su jedine dorasle ovom zadatku, znači izbor pada na Radeon VE ili G400DH/G450. Matrox je po meni nešto elegantniji, pouzdaniji i uživa daleko veću softversku podršku što mu daje izvesnu prednost. Sa druge strane ATi je nešto jači u 3D performansama iako ni jedna ni druga kartica nisu za igranje, a razlika izmešu njih je stvarno zanemarljiva kada ih poredimo sa najnovijim igračkim rešenjima. Još jedan plus je ATi-eva implementacija IDCT čipa koji dodatno rasterećuje centralni procesor pri svakoj reprodukciji digitalno komprimovanog MPEGx videa.

Što se tiče video throughpass-a, ne ulazeći u razloge za tvoje specifične zahteve upućujem te na neku ATi All-in-Wonder karticu ili nešto od Matroxa G400TV/Marvel/G400DH + RRG. Sa ATi-em sam imao vrlo malo ličnog iskustva, ali za Matrox ti garantujem da će pod 98-icom biti na visini svakog zadatka koji mu postaviš. Ipak nije mi jasno zašto hoćeš da propuštaš signal kroz karticu kada ćeš ionako da ga pošalješ na TV. Jedino što mi pada napamet je da želiš da vidiš šta "kepčeruješ" i to na velikom ektanu, al' čemu sve to ako ideš preko kompozitnig ili S-video konektora i to sa amaterskom opremom. :confused: Objasni malo detaljnije šta želiš da uradiš pa možda smislimo nešto pametnije.

Potrebno je vecinom vremena da se prikaze stvarno sta je na video ulazu.

Program mora da bude tako napisan da na tom istom ekranu moze da prikaze neke podatke a kad zavrsi sa tim da opet da sliku su video ulaza. Ili varijanta kombinacije overleja teksta preko slike.

Dobro, a sada mi reci zašto sve to mora da bude spakovano u grafičku kartu? Matrox G400DM/G450/G550 ili ATi Redeon VE će odraditi deo posla oko izlaza i overleja, a kao ulaz iskoristi neku TV karticu ili neki RT sistem za video montažu ako je to nešto ozbiljno ( TV program ).

Hvala na odgovorima.

Odlucio sam se za kombinaciju ATI 7000 sa tv out i TV tjuner karticu.

Ik/\P<>z je napisao(la):
Hvala na odgovorima.

Odlucio sam se za kombinaciju ATI 7000 sa tv out i TV tjuner karticu.
Čekaj, čekaj, polako. Nećeš moći sa TV-outom da reprodukuješ signal sa ulaza, a da ti pritom ostane slobodan primarni displej. Ipak će morati da padne neki ATi VE ili Matrox.

magick je napisao(la):
Čekaj, čekaj, polako. Nećeš moći sa TV-outom da reprodukuješ signal sa ulaza, a da ti pritom ostane slobodan primarni displej. Ipak će morati da padne neki ATi VE ili Matrox.

Zar ATI 7000 nije ATI VE samo pod novim nazivom i sa manjim izmenama. Mozda se varam.

Ik/\P<>z je napisao(la):
Zar ATI 7000 nije ATI VE samo pod novim nazivom i sa manjim izmenama. Mozda se varam.
Vidiš ne znam za to, mada ne verujem jer TV-out je TV-out a TwinView je TwinView i to bi svakako istakli. U svakom slulčaju treba proveriti.

magick je napisao(la):
Vidiš ne znam za to, mada ne verujem jer TV-out je TV-out a TwinView je TwinView i to bi svakako istakli. U svakom slulčaju treba proveriti.

Proverio ATI 7000 nema TwienView mogucnost.
Moram da se preorijentisem na ATI VE ili na ATI 7500

Hvala

Ik/\P<>z je napisao(la):
Proverio ATI 7000 nema TwienView mogucnost.
Moram da se preorijentisem na ATI VE ili na ATI 7500

Hvala
Nema na čemu, ali obavezno uzmi u razmatranje i neki Matrox G4x0 ili G550 jer je on izvanredna kartica za ono što tebi treba uz prilično stabilnije drajvere i bolju softversku podršku.

Nista mi nije jasno. Covek je trazio karticu koja ima video in i video out i onda kada prikljuci nesto na video in isto to hoce da vidi na uredjaju koji je prikljucen na video out. Kakve to veze ima sa TwinView?

merlin je napisao(la):
Nista mi nije jasno. Covek je trazio karticu koja ima video in i video out i onda kada prikljuci nesto na video in isto to hoce da vidi na uredjaju koji je prikljucen na video out. Kakve to veze ima sa TwinView?

Poenta je da osnovni display bude slobodan. A za to mi je potreban TwinView mogucnost jer na sekundarnom dislpay-u se to desava.

Nazad
Vrh Dno