Šta je novo?

Simens SL45

Da li i on moze da se koristi za prenos podataka kao sto neko rece da Nokia 5510 moze-navodno iz Commandera se puni kako i cime god hoces posto ga vidi kao dodatni drive!?

Da, mozes da punis MMC karticu cime hoces uz to i da pravis foldere.

Onda je to definitivno najbolji izbor telefona

p.s. da li mogu da se ubace kartice veceg kapaciteta i koje su otprilike cifre za njih? (on valjda ide sa 64Mb)

SL42 ide sa 16mb a SL45 sa 32mb karticama.

MMC 64Mb su oko 40,a MMC 128MB oko 70 evra

I samo da dodam da kartice veceg kapaciteta rade uz najnoviju verziju software -a.

OD 64 MB rade uvek,jedino za 128Mb je potreban noviji softver

U "Mobil-shop"-u su mi rekli da ide sa 32mb,i da prima kartice od maximalno 128mb. E sad, koliko sam shvatio, on se takodje puni preko USB kabla, sto ume da, na tolikom kapacitetu, bude frustrirajuce sporo. Ortak mi je rekao da moze da se pazari zasebni "punjac" kartice koji radi nezavisno od telefona, i koji kosta 30tak evra. Definitivno je sve to zanimljivo, samo mi se cini skupim - u MShopu mi rekose 270evra ? PA plus kartica za 128mb, plus punjac... ne znam, da sam imao tu kintu, verovatno bih ga uzeo pre 5510ke, ali nisam, i ne zalim se, ovih 60tak mb mi sluzi odlicno.. I nije navodna informacija, njenu memoriju sam Windows XP prepoznaje kao USM mass storage device, i moze da se koristi kao prenosni hard, samo sto to ne radi nokijin menager, vec bilo koji file-manager koji ga vidi kao drajv. Zapravo imam prijatelja koji se bavi autocad-om i flash-om, koji ga je samo zbog toga i kupio :)

Ne puni se preko USB kabla vec preko serijskog i zato je sporo.
Citac MMC kartica ima USB vezu i izvlaci max iz kartice oko 800kb,sto je oko 100 puta brze od serijske veze

Nazad
Vrh Dno