Šta je novo?

sim planet ( space ) ?

sa3ani

Slavan
Učlanjen(a)
10.12.2004
Poena
319
Dakle, u naslovu nije rec o nazivu igrice nego moja zelja da pronadjem igru koja bi odprilike nudila sledece :

Svemirska simulacija koja obuhvata kolonizaciju novih planeta, gde je akcenat ne na borbama nego na tehnoloskom razvitku i ekonomoji, terraforming itd. Igrao sam Master Of Orion, to je nesto najblize igrici za kojom tragam. Pokusao sam pretragom po net-u da dodjem do nekog zanimljivog naslova ali mi se cini da ova "oblast" nije preterano komercijalna pa zbog toga nista zanimljivo niti novijeg datuma nisam ni nasao. Na pamet mi pada neka kombinacija Master Of Orion, civilizacije i Freelancer-a...eh, puno trazim zar ne ?
Nije mi jasno samo kako do sada niko nije napravio igricu jednostavnog naslova - Sim Planet...Maxis, where are you ?;)

Imate li vi neki predlog za mene ( osim da igram OGAME ) ;)
pozdrav

Alfa Centauri, Imperium Galactica 1 i 2, Space Empire 4. Nije baš da su sve orijentisane ka ekonomiji ali nemaš veliki izbor, takvih igara nema.

Mozda UFO (Aftermath ili Aftershock ) !?

Na koji način si to povezao sa upravljačkim simulacijama u svemiru? :d :)

Postoji i nešto slično: Startopia gde upravljaš svemirskom bazom u fazonu SimCity-ja i neka starija igra Space Colony koja je na sličan fazon.

Tja... ja sam isto godinama u povremenoj depresiji zbog nedostatka dobrih igara tog tipa. Onda se vratim na neko vreme na Master of Orion 2, cisto da me mine zelja.
Space Empires 4 Gold je interesantan, ali krajnje minimalistican po pitanju grafike.
Imperium Galactica 2 je isto ok.

Doci ce valjda "Spore" uskoro...

da, "Spore", zaista obecava tj. bice to jos jedna revolucija u svetu igrica ( nadam se )...jos da spomenem i Sim Mars ( ili tako nekako,nisam siguran u tacan naziv, projekat u saradnji sa NASA-om a iza koga stoji Maxis cini mi se, igrica koja ce se baviti kolonizacijom crvene planete )

Vlasterx je napisao(la):
Postoji i nešto slično: Startopia gde upravljaš svemirskom bazom u fazonu SimCity-ja i neka starija igra Space Colony koja je na sličan fazon.

Space Colony je shit totalna antipreporuka

Galactic Civilizations

danijel00 je napisao(la):
Galactic Civilizations
E tu igru nikako da probam...
Mada me je u startu odbilo to sto nema multiplayer.

vladat1 je napisao(la):
Space Colony je shit totalna antipreporuka
Video sam kod nekog ortaka, a on se bio primio na igru. Ja je nisam igrao. Startopia je dobra igra.

Startopia je matora ali dobra!

Sovica je napisao(la):
Startopia je matora ali dobra!
Startopia je ok, ali nema veze sa time sto je covek trazio.

Dandy je napisao(la):
E tu igru nikako da probam...
Mada me je u startu odbilo to sto nema multiplayer.

Probaj jer je to ustvari klon Master of Orion-a.

Ima i ekspanzija, Altarian Prophecy za GalCiv

Vrh Dno