Šta je novo?

Sim city 4

kakva je igra (u poredjenju sa SIMcity 3000?)

kazu da je dosta uznapredovala sada su moguci regioni u okviru drzave koji sadrze gradove primer srbija:novi sad beograd zemun
region u kojem se saradjuje itd.. itd...
ai je bolji sada ljudi jos preciznije pricaju
ubaceni su neki novi detalji itd...

Ne razumem kako mogu da zaradjujem pare.Znam samo da mogu preko taksi i da trgujem ali ne znam kako.Pomagajte!!! :confused:

stefan2 je napisao(la):
Ne razumem kako mogu da zaradjujem pare.Znam samo da mogu preko taksi i da trgujem ali ne znam kako.Pomagajte!!! :confused:

Nisam igrao cetvorku,ali sam igrao sve pre nje (SimCity, 2000, 3000), pa mislim da bi mogao da ti pomognem:

Dakle za pocetak treba da napravis struju i da je sprovedes do zona (obelezis deo zemljista za kuce, deo za prodavnice i deo za industriju) posle ti treba i voda (stavish pumpe do reke, ili vodotornjeve) koju treba takodje cevima da povezes sa zonama...

Onda ti se za svaku kucu na zoni placa,
drugi nacine je pomocu tzv. neighboar deals (spel check.... not corect :p) sto ti je po meni laksi nacin...
Dakle obicno cekas dok ti neko ponudi neki 'deal', ali je vazno da se povezes sa susedima preko puta, pruge, vodo cevi, dalekovoda...

to bi bilo to,
nego jel bi mi narezao neko igru?

Znam ja sve to za vodu,struju itd nego koja je svrha farmi kada nista niti sade niti ista raste.I kako ono sa kazinom.Pomozite!!!

P.S. Lucase ako se meni obracas o rezanju dodji u Suboticu na pice pa cemo se dogovoriti!!!,)

stefan2 je napisao(la):
Znam ja sve to za vodu,struju itd nego koja je svrha farmi kada nista niti sade niti ista raste.I kako ono sa kazinom.Pomozite!!!

P.S. Lucase ako se meni obracas o rezanju dodji u Suboticu na pice pa cemo se dogovoriti!!!,)

Vazi, dolazim za par meseci :)p) bolje reci za letnji raspust...
Bicu na palicu, a mozes sigurno da me nadjes u veslacnom klubu (palic, valjda?!) posto idem na pripreme tada :) ;) ,)

Nisam siguran da znam na sta mislis pod tim kazinom, odnosno farmom - verovatno nesto novo u cetvorci

poz!

stefan2 je napisao(la):

Zavisi gde si predvideo da bude farma, mora biti na pravom mestu da bi nesto sadili i da bi nesto raslo. Ona ti je nesto kao laka industrija. Ali nece se razviti ako je postavis u imalo zagadjenu okolinu. Znaci moras je postaviti negde izvan zagadjenih zona, podici vetrenjaca koliko je potrebno, dovesti vodu i put do nje (najbolje samo jedan put, ako ima vise to smanjuje sansu razvijanja farme), cak i tada ako tokom igre ta zona predje u zagadjeniju oblast, tvoja farma ce se pretvoriti u pogone lake industrije. Njena poenta je na ocuvanju zivotne sredine, jer ne uspeva nigde gde ta sredina u igri nije ocuvana.

Eh kako volim igre tog tipa...oce neko da mi nareze da ne moram da oblecem oko SKCa?

Visente je napisao(la):
Zavisi gde si predvideo da bude farma, mora biti na pravom mestu da bi nesto sadili i da bi nesto raslo. Ona ti je nesto kao laka industrija. Ali nece se razviti ako je postavis u imalo zagadjenu okolinu. Znaci moras je postaviti negde izvan zagadjenih zona, podici vetrenjaca koliko je potrebno, dovesti vodu i put do nje (najbolje samo jedan put, ako ima vise to smanjuje sansu razvijanja farme), cak i tada ako tokom igre ta zona predje u zagadjeniju oblast, tvoja farma ce se pretvoriti u pogone lake industrije. Njena poenta je na ocuvanju zivotne sredine, jer ne uspeva nigde gde ta sredina u igri nije ocuvana.

Igrao sam nekoliko dana..ali nije mi se desilo da se farma pretvori u laku industriju. Koliko sam ja razumeo igru, u okviru industrijske zone moze da se bira agriculture, middle density i high density. Znaci gde stavim farmu, tu ce da nikne farma :)
Interesovalo me bas to oko zagadjivanja, sagradio sam farmu pored deponije i gomile dirty-industry i gle cuda - sadili su ljudi! (Ajde sad necemo da pominjemo sta su uzgajivali ;P)

stefan2: i ja sam se namucio dok sam ukapirao u cemu je stos. Treba da gradis jedno po jedno.. podigni taxe na 9% otprilike i izgradjuj grad prateci RCI demand graf. Gledaj da tek posle nekog vremena gradis policiju jer u pocetku skoro uopste nema kriminala a policija bas kosta. Prvo od svega sagradi vatrogasce i skolu, ali i to tek kad ti grad poraste na par hiljada stanovnika, dakle ne odmah. Neko vreme posle toga bolnicu, pa tek posle policiju (ja sam je sagradio kad sam imao oko 15-20 000 stanovnika :D)

Nemoj da gradis industriju blizu samog grada, neka bude malo zabacena u stranu.
Pogledaj Demand faktor i vidi gde bi farme najvise uspele.
Gledaj takodje da sagradis zeleznicu i onu freight station (ako se tako speluje?) cim ti se i malo razvije industrija, jer to donosi pare :D

Pozdrav :wave;

petri je napisao(la):
Igrao sam nekoliko dana..ali nije mi se desilo da se farma pretvori u laku industriju. Koliko sam ja razumeo igru, u okviru industrijske zone moze da se bira agriculture, middle density i high density. Znaci gde stavim farmu, tu ce da nikne farma :)
Interesovalo me bas to oko zagadjivanja, sagradio sam farmu pored deponije i gomile dirty-industry i gle cuda - sadili su ljudi! (Ajde sad necemo da pominjemo sta su uzgajivali ;P)
Pozdrav :wave;

Biće da sam ja izazvao zabunu :confused:. Ono što sam govorio odnosilo se na simcyti 3000, a vi pričate o Simcity 4. Izvinjavam se na odstupanju od teme i zabludi. Imam priliku da igram Simcity 4 orginal ali još nisam stigao da ga isprobam.

stefan2 je napisao(la):
Treba mi hitno S/N za Sim city 4!

Pozdrav!!!:confused:

Probaj nesto od ovoga

ncm4 - rhyx - 6qmx - dx4m

H0U8 - 4NFX - ICS3 - 2WTD

PHAN-TOMR-LS01-AYTZ

a ako ti treba NO-CD skini sa:

h**p://216.127.68.158/games/files/SimCity_4_No_CD.exe

Mogu da posaljem na mail ako treba patch & trainer (zajedno u rar-u, 300 kila :) )

Zvuci primamljivo ionako me je Civilizacija smorial....samo da mi neko nareze...

Ovo mi se u 3000 nije dogadjalo.Kada stavim ono plavo(sada sam zaboravio kako se zove) skoro nista se ne pretvori u gradjevinu.I za kuce.Izgradim ih malo povise i one ne postaju gradjevine.Kako to???

Pozdrav! ,)

stefan2 je napisao(la):
Ovo mi se u 3000 nije dogadjalo.Kada stavim ono plavo(sada sam zaboravio kako se zove) skoro nista se ne pretvori u gradjevinu.I za kuce.Izgradim ih malo povise i one ne postaju gradjevine.Kako to???

Pozdrav! ,)

Moras stalno da pratis RCI demand (ona 3 bara - zeleni plavi i zuti). Oni barovi sto rastu i sto su iznad nulte crte, to treba da gradis. Ako su zeleni i plavi barovi ispod crte, znaci da mozes da zoniras zemljiste rezidencijalnom i komercijalnom zonom koliko hoces, nista nece tu da nikne dok ne sagradis ono sto se trazi, verovatno industrija. To ustvari znaci da nema dovoljno poslova u gradu, zato ljudi i nece da se naseljavaju :)
Ako su ti sva tri 'u minusu' znaci da si verovatno podigo previse taxe i grad ti polako propada

Pozdrav

Kako se pravi teretna zeleznica? Izgradio sam stanicu u industrijskom delu, povezao je prugom (zasto ne moze da se gradi skretanje kod pruge?) sa ivicom mape (SimNationom) i nista ne prevozi?

Isto vazi i za autobuse... guzva u saobracaju nikad veca a niko nece da se vozi autobusom.

petri je napisao(la):
Mogu da posaljem na mail ako treba patch & trainer (zajedno u rar-u, 300 kila :) )
Koliko ja znam patch nije izashao, ili ????

Nazad
Vrh Dno