Šta je novo?

Silverstone Strider, ST50F-ES-500w ili Silverstone Strider, ST50F-500w

raci

Čuven
Učlanjen(a)
11.03.2002
Poena
619
Koja je razlika izmedju ova dva napajanja, sem sto je ovo bez oznake ES skuplje za 10 e?
Da li je ralika u kvalitetu, ili mozda sto je drugo napajanje starije, pa ga nema?

Razlika je u tome što je SS Strider Essential (otud i oznaka ES u nazivu) 500W nešto lošijeg kvaliteta od običnog Strider-a od 500W, i pritom ima i za ~2A slabiju 12V granu (~34A VS ~36A). Otud i ta razlika od 10e u ceni. ;) Treba samo napomenuti da treba izbeći Strider ST50F-230 model, koji je lošiji i od Essentia-a i ima ''samo'' ~32A na 12V grani, a pritom nema ni 80+ certifikat za razliku od ova dva već navedena. :)

U suštini ako nemaš tih ~10e, možeš uzeti i Strider Essential ST50F. :p

Ovog gotovo da nema ST50F, mopzda ce to essentialda valja, a i jeftinije je...

Taman sam to hteo da ti napomenem, ali evo sad ću. Ako ne možeš da nadješ SilverStone Strider ST50F, alternativa za njega ti je OCZ SXS 500W. Ista FPS Epsilon platforma, slične/iste performanse, a i čini mi se da im je i cena vrlo slična. ;) Strider Essential ST50F, možeš uzeti slobodno ako nema OCz-a. :p

Pročitaj celu temu Flamingose, pa ćeš videti da sam i to napomenuo. ;)

Koja je razlika izmedju ova dva napajanja, sem sto je ovo bez oznake ES skuplje za 10 e?
Da li je ralika u kvalitetu, ili mozda sto je drugo napajanje starije, pa ga nema?

ja posedujem verziju SST-ST50F-ES,vec nekih 4 meseca i gura mi sve bez ikakvih problema (konfa iz potpisa),mislim da bi guralo i jace konfiguracije,sto cu uskoro i proveriti kad budem nabacio gtx 460 i nekog quad-a!:)jeste da ima "samo" 34A NA +12V grani,ali mislim da je dosta kvalitetno napajanje i da je dovoljno i za neke ozbiljnije konfiguracije....kupio ga u W.....W.....shopu i dobio 36 meseci garancije.....gde ces vise!;)

A koliko su bučna ta Silverstone Strider ST50F-ES napajanja?
Piše na njihovom sajtu 18dBA-34dBA. Kako to zvuči u realnosti, na leru i kad se optereti?
Imam grafiku sa pasivnim hlađenjem i kuler na CPU sa 1800 RPM. HDD je relativno tih. Tako da tu nema mnogo buke, zato ne bih voleo da mi napajanje pravi neku buku. Trenutno imam neko CM napajanje od 400W sa 8cm fanom, i dosta je tiho, ali je neispravno. Tako da je ovo ST50F-ES u opciji.

Sad i ja nesto gledam, lomim se izmedju LC Power LC6650GP3 650W, Silverstona ST50F-ES ili CHIEFTEC CFT-600-14CS(naso za 7200 din), mozda i Arctic Cooling Fusion 550RF. Sta bi tu bila najbolja kupovina?
Ode malo tema, al sta sad.

Ja bih tu napravio presek, i dvoumio se samo izmedju Artic-a 550R i CFT 600. Oba su kvalitetnija i bolji izbor od LCP-a ili onog SS-a. ;)

Artic Cooling Fusion 550R (500W) je vrlo kvalitetno napajanje, proizvodi ga Seasonic na S12II platformi (ista platforma koja je korištena u Corsair-u CX400). Takodje i performanse su joj odlične i vrlo lako može da isporuči deklarisanu snagu, pa čak i iznad toga. Ovo napajanje bi verovatno zadovoljilo sve tvoje potrebe, osim ako nemaš neki CFX ili SLi, ali da ih imaš onda verovatno ne bi tražio napajanja od ~60e. ;)

Chieftec CFT 600 je već odavno prežvakana priča, ako imaš i baš hoćeš da potrošiš taj dodatni novac, ovo ti je bolji izbor od ACF-a 550R. Ti odluči da li imaš potrebe za ovakvim napajanje, pa onda prelomi šta je bolje za tebe, da ne trošiš novac uzalud.

Tozovac, koluko sam uspeo da vidim ventilator na SS Strider-u ST50F-ES ne bi trebao da je bučan, a i niko se nije žalio na buku tog napajanja. A i moraš imati na umu da je buka relativan pojam i varira od čoveka do čoveka.

Poslednja izmena:
A koliko su bučna ta Silverstone Strider ST50F-ES napajanja?
Piše na njihovom sajtu 18dBA-34dBA. Kako to zvuči u realnosti, na leru i kad se optereti?
Imam grafiku sa pasivnim hlađenjem i kuler na CPU sa 1800 RPM. HDD je relativno tih. Tako da tu nema mnogo buke, zato ne bih voleo da mi napajanje pravi neku buku. Trenutno imam neko CM napajanje od 400W sa 8cm fanom, i dosta je tiho, ali je neispravno. Tako da je ovo ST50F-ES u opciji.

kod mene je skoro necujno........a nikada nisam ni primetio razliku u zvuku,verovatno nisam ni uspeo da ga opteretim svojom konfom...

Problem koji najvise iritira je sto gotovo 90 % firmi nema vecinu proizvoda koje navode na sajtovima da imaju.
Tako w.. w.. ima jedno silverston u 15 prodavnica koje imaju, isto i ostali...
Sto se tice Arctica, deluje mi ok, ali ga ovde i nisu nesto nahvalili (sad koliko je to istina)
http://www.hardwaresecrets.com/article/Arctic-Cooling-Fusion-550RF-Power-Supply-Review/713/10
Ciftek ce pasti, ako doticna firma ne laze za cenu, ili neko od ostala tri.
LC GP3 kazu nije, ali meni je LC crko, iz potpisa( 15 dana posle garancije, damn), ali kakva nam je struja nije ni cudo, verujem da bi ono guralo jos dugo.
Arctic i Silverstona je tesko naci, na prste da nabrojis, prvi samo jedna prodavnica( Gig....), ako neko zna koju prodavnicu da valja a nije sa itsveta ili pcberze nek napise, da ne putujem do BG uzalud, txanks.

Tozovac, koluko sam uspeo da vidim ventilator na SS Strider-u ST50F-ES ne bi trebao da je bučan, a i niko se nije žalio na buku tog napajanja. A i moraš imati na umu da je buka relativan pojam i varira od čoveka do čoveka.
Hvala Sele, najverovatnije da ću ga kupiti. Ako bude bučno, eto me kod tebe na vrata :)

Pao Silverston...valjda ce da valja.

Nova kompjuters, Dr Dragislava Popovica 15.
Mada jedan savet proverite na Uscu comtrade shop, ima svakakvih slatkoca, tek sam kasnije saznao.
Recimo CM 550 w za 6600, ili Lian li 470 w za 7000. Jos nesto, sajt im je krs, nema 70% napajanja koje sam video u radnji.

Poslednja izmena:
CM 550W, ako je to eXtreme Power Plus, nije nikakva exclusiva, pogotovo ne za cenu od ~6600 dinara.
Napajanje ne može da isporuči svoju deklarisanu snagu, nego ~500W. Za razliku od svoja dva slabija brata eXtreme Power Plus 400W i 500W, koji mogu da isporuče svoju deklarisanu snagu ali uz veoma visok ripple na izlazima. Iako su ista serija OEM je različit, slabije modele pravi AcBel PolyTech, dok ovaj model i jače modele iz ove serije pravi Seventeam. Takodje ni model od 460W ne mođe da isporuči svoju deklarisanu snagu nego ~440W, ali to sad već nije tema.

Sve u svemu, taj SilverStone Strider ST50F koji si kupio je i bolji zbor od tog CM-a eXtreme Power Plus 550W. ;)

Nazad
Vrh Dno