Šta je novo?

Silverstone Nightjar 450W Fanless

garson

Slavan
VIP član
Učlanjen(a)
20.05.2006
Poena
469
Vrhunsko pasivno hladjeno napajanje iz Silverstone-a.:smoke: Built by Etasis.,)

DSCF0066.jpg
DSCF0072.jpg

DSCF0075.jpg
DSCF0079.jpg

DSCF0111.jpg
DSCF0119.jpg

Napajanje je odusevilo na testu. :banana:
http://www.jonnyguru.com/modules.php?name=NDReviews&op=Story&reid=129

Poslednja izmena:
da postoji u malo jacoj varijanti (tipa do 600w) odmah bih ga uzeo... jos da je modularno!!! to bi bilo savrseno napajanje.

ako ti meni objasnis KAKVA je to fanless masina kojoj treba realnih 600w napajanje, ja te castim pizzom...

osim ako si planirao akumulator na autu da punis, fanless ? |>>

ako ti meni objasnis KAKVA je to fanless masina kojoj treba realnih 600w napajanje, ja te castim pizzom...

osim ako si planirao akumulator na autu da punis, fanless ? |>>

Neko jednostavno voli tishinu, da ima ovaj CM 1000W fanless uzeo bih ga iz momenta, tishina jednostavno nema cenu ;)

:wave:

ajd ovako:
ako neces ni jedan fan (jer je to po meni jedini smisao fanless napajanja), onda me zanima kako bi cca 600w toplote izbacio iz kucista?

tvoja masina iz potpisa nije blizu 600w, a kamoli 1000w, tako da sumnjam da bi ti pasivno napajanje bas jako utisalo masinu ...

Poslednja izmena:
Mislim da nece ni biti fanless napajanja od 500+ Vati.Prvo nema target group kupaca,jer prvenstveno u svetu ova napajanja kupuju vlasnici HTPC masina,a drugo verujem da postoji termalno ogranicenje u jaca napajanja (>500 Vati) koji ne moze sa danasnjom tehnologijom,pasivnim nacinom da se to resi adekvatno_Ovo relativno novo SST-ST45NF PSU staje preko oko 160€ (nikad ne bih dao vise od 140-150€ za napajanja).Mnogo bolja kupovina je njegov slabiji brat SST-ST30NF koji je negde ~95€.Za ovaj jaci na sajtu a po rivjuima kazu :
With the latest power supply technology SilverStone Nightjar SST-ST45NF enables the continuous power output at 450W and possesses a high peak rating at 500W. Constructed with server-level components and downgraded from 600W to 450W, SST-ST45NF fan-less thermal solution can easily satisfy the enthusiasts who require stable output and non-noise requirement

Realno,500W je sasvim dovoljno za vecinu masina ovde na forumu.

ajd ovako:
ako neces ni jedan fan (jer je to po meni jedini smisao fanless napajanja), onda me zanima kako bi cca 600w toplote izbacio iz kucista?

tvoja masina iz potpisa nije blizu 600w, a kamoli 1000w, tako da sumnjam da bi ti pasivno napajanje bas jako utisalo masinu ...

nisam rekao da cela masina mora da bude fanless, ali bas i nemam nekih pozitivnih iskustava sa 'silent' napajanjima. cak i ovo moje SilentPro ima veoma izrazen zvuk ventilatora. i veruj mi na rec, dve noctue na 800rpm sasvim lepo teraju vazduh da cirkulise a pritom su necujne. i ako mi neko kaze da je hard disk bucna komponenta izvrsicu samoubistvo iz zasede...

Ako ti treba kvalitetno, relativno jako a zaista tiho -> Seasonic M12D 850W...

Mada, pod idle opterećenjem a možda i više, mora biti da je i taj HX1000 nečujan, pa ne vidim zašto bi ga menjao za bilo šta drugo...

Poslednja izmena:
850W mi je vec malo previse... ne znam sta bih sa tolikom snagom:) i gde da nadjem seasonic kod nas? neko bi stvarno mogao da se pozabavi uvozom 'tihih' komponenti kod nas. kao npr sto postoji quietPC u engleskoj... steta sto ne isporucuju ovde (bar ja nisam nasao da isporucuju)

Realno, i ovih 450W je mnogo, s'obzirom čemu je namenjeno...

ajd ovako:

Ne kapirash poentu, no nije ni bitno, ne mogu da se natezem.

Zelim shto tishi PC, nisam rekao fanless ;) , razlika je pregolema , ko shto rece neko, Noctua na 800 rpm je izuzetno tiha ali ne i necujna, da budem precizniji, dovoljno tiha da moze da se spava pored nje, a hladi dovoljno da se ne "uzare" komponente ;)

Nadam se da ce ti biti jasnije sad :)

:wave:

da postoji u malo jacoj varijanti (tipa do 600w) odmah bih ga uzeo... jos da je modularno!!! to bi bilo savrseno napajanje.
Sa tvojom konfiguracijom, ovo napajanje bi lepo radilo. Sigurno. :)

Lampice su sjajne...

st45nfyv6.jpg

Napajanje je 450W kontinualno, dok je peak 500W. Silverstone je "par excellence".

Poslednja izmena:
Zelim shto tishi PC, nisam rekao fanless , razlika je pregolema , ko shto rece neko, Noctua na 800 rpm je izuzetno tiha ali ne i necujna, da budem precizniji, dovoljno tiha da moze da se spava pored nje, a hladi dovoljno da se ne "uzare" komponente

hvala na razumevanju:) my point exactly.

@RCW: bilo mi je dovoljno i Antec Earthwatts od 380W koje je doslo sa kucistem, ali kadje masina pod opterecenjem ventilator je ubrzavao kao nenormalan, temperatura u sobi je skakala i macke iz komsiluka su bezale naokolo:) salim se, ali 600w sam uze zbog efikasnosti, tj manje cu ga opteretiti u procentima nego neko slabije napajanje. sumnjam da cu preci 50% opterecenja a to je i dalje u low noise teritoriji sto se mog napajanja tice. ovaj silverstone je definitivno za neku HTPC masinu.

Meni bi i ovo slabije zavrsilo posao u HTPC masini (coming soon).Evo sta sve podrzavaju Silverstone Nightjar napajanja :
Nightjar SST-ST30NF
(V3.0 or after)
peak 400W+
300/250W25℃
Single 18A
Active
Fan Less
150*86*140
Fix cable
PCI-E 6pin*1
9600GT*1
HD4850*1

Nightjar SST-ST45NF
peak 500W
450/400W30℃
Single 32A
Active
Fan Less
150*86*160
Fix cable
PCI-E 8pin*1 PCI-E 6pin*2
GTX260*1 9600GT*2
HD4870*1
HD4850*2

Spolja se razlikuju po tome sto jaci model ima skroz perforirano kuciste.

Prilozi

• 30NF-v1.jpg
    30NF-v1.jpg
    112.2 KB · Pregleda: 60
  • 30NF-v2.jpg
    30NF-v2.jpg
    70.3 KB · Pregleda: 61
  • 30NF-v3.jpg
    30NF-v3.jpg
    40.5 KB · Pregleda: 57
  • 30NF-v4.jpg
    30NF-v4.jpg
    63.9 KB · Pregleda: 54
  • 30NF-v5.jpg
    30NF-v5.jpg
    70.4 KB · Pregleda: 76
Dali je neko imao iskustva sa ovim napajanjem. Jel moze kod nas da se kupi? guglao sam i nisam nasao ...

Vrh Dno